Twaalfhonderd personen geëvacueerd bij grote bosbrand nabij Franse campings – NU.nl

Bij een grote bosbrand in de buurt van de Zuid-Franse stad Marseille zijn dinsdagavond ongeveer twaalfhonderd mensen geëvacueerd. Dat melden de lokale autoriteiten, schrijft de Franse krant Le Monde.

Onder de twaalfhonderd evacués zijn veel toeristen die op drie verschillende campings verbleven. Het is niet bekend of er ook Nederlandse toeristen geëvacueerd zijn.

De campinggasten zijn overgebracht naar stranden ten westen van Marseille. Inmiddels zijn ze per boot en met bussen naar opvangplekken in de gemeente Martigues gebracht, waar ze de nacht doorbrengen.

De bosbrand brak dinsdagmiddag uit. In twee uur tijd spreidde de rook zich 8 kilometer ver uit. Rond 22.00 uur was er al zo’n 800 hectare aan natuur verwoest. Er zijn zeker twaalfhonderd brandweerlieden ingezet om de brand onder controle te krijgen. Ook wordt er met helikopters en vliegtuigen geblust.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zullen de brandweerlieden zeker de hele nacht doorwerken. Een deel van de snelweg tussen Marseille en Martigues is afgesloten. Voor zover bekend zijn er geen doden of gewonden.

Source: nu.nl

Geef een reactie