Tsunoda over Helmut Marko: “Voelde een flinke druk van hem” – GPfans

Helmut Marko heeft Yuki Tsunoda de afgelopen periode flink onder druk gezet. De Red Bull-junior coureur geeft aan dat de Red Bull-adviseur extreem hoge eisen stelde, ondanks het feit dat hij pas een rookie was.

Motorleverancier Honda heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze graag een Japanse coureur in de Formule 1 zouden willen zien. Men vermoedde dan ook dat Red Bull-junior Yuki Tsunoda gebruikt zou worden als middel om Honda in de Formule 1 te houden. De 20-jarige coureur staat momenteel op de derde plek van het Formule 2-kampioenschap en doet zelfs nog mee in de strijd om het wereldkampioenschap. Inmiddels is bekendgemaakt dat Honda de sport vanaf 2022 zal gaan verlaten, waardoor de Formule 1-kansen van Tsunoda een stuk zijn geslonken.

“Mijn doel is vanaf het begin af aan geweest om minimaal op de vierde plek te eindigen,” vertelt Tsunoda tegenover Motorsport.com. “Dit was ook het verzoek dat Helmut Marko aan mij deed – om genoeg punten te halen zodat ik mijn superlicentie kon behalen.” De Japanner heeft Marko inmiddels best goed leren kennen: “We hebben een geweldige relatie, hij is een leuk en aardig persoon.”

Marko over toekomst Red Bull: ‘Formule 1-exit is realistische optie’Lees meer

Vorig jaar werd Tsunoda echter nog op het matje geroepen door de Red Bull-adviseur. “Toen ik vorig jaar naar Oostenrijk ging om met hem te praten, was hij niet blij met mijn behaalde resultaten. Hij wist dat ik een rookie was en dat ik het moeilijk zou kunnen hebben, maar eiste veel meer dan dat.” De druk op de schouders van de jonge coureur was dan ook enorm. “Toen we daarna wat gingen eten vroeg hij direct wat mijn plannen en verwachtingen waren. Ik gaf eerlijk antwoord maar voelde wel flink wat druk”

De 20-jarige coureur mag op dit moment nog niets zeggen over zijn eventuele deelname aan de testdagen in Abu Dhabi, maar benadrukt dat hij wel hoopt dat hij nog een kans krijgt. “Ik hoop dat ik nog een vrije training in de Formule 1 mag doen. Ik zou mezelf willen vergelijken met de beste coureurs ter wereld.”

202 votes

Source: gpfans.com

Geef een reactie