Trump over weghalen standbeelden: ‘Links wil onze helden onteren’ – NOS

Zijn aanhangers waren opgetogen over de toespraak van Trump. “Dit wordt een van de beste Onafhankelijkheidsdagen van mijn leven”, zei een van hen.

Tegenstanders van de president uitten hun zorgen over de mogelijke verspreiding van het coronavirus door de bijeenkomst. “Volgens mij geeft de president het slechte voorbeeld”, zei een man met een anti-Trumpvlag.

Oorspronkelijke bewoners

Ook vanuit de oorspronkelijke bewoners van de streek rond Mount Rushmore zijn er zorgen. “De president brengt leden van onze stam in gevaar voor een foto op een van onze heiligste plekken”, zei een lokale leider. Het gebied rond Mount Rushmore is volgens veel Native Americans van hen afgepakt.

Met meer dan honderd mensen protesteerden ze tegen de bijeenkomst van Trump. Vijftien zijn gearresteerd omdat ze een weg blokkeerden en weigerden te vertrekken.

Het campagneteam van Trump heeft ook bevestigd dat de vriendin van zijn zoon Donald Trump jr. is besmet met het coronavirus. Kimberly Guilfoyle is ook een belangrijke fondsenwerver en adviseur van de president. Het stel is in thuisisolatie, zegt het campagneteam.

Source: nos.nl

Geef een reactie