Ten Hag: “Ik voel me soms net een bondscoach. Het is continu manoeuvreren” – VoetbalPrimeur.nl

Het liefste zou Erik ten Hag continu een beroep doen op zijn spelers, maar de Ajax-trainer weet dat dat niet kan en is voorzichtig met de selectie. Ten Hag is bang voor overbelasting en weet daarom dat hij niet alles van zijn spelers kan vragen.

Ajax speelt competitiewedstrijden, maar komt ook uit in de Champions League. De duels vragen veel van de Ajacieden. “Door het drukke wedstrijdschema staan trainingen vaak in het teken van onderhouden”, vertelt Ten Hag donderdag in het Algemeen Dagblad.

“Ik voel me soms net een bondscoach. Het is continu manoeuvreren tussen belastbaarheid en de race tegen de klok. Elke training waarop spelers wel belast kunnen worden, moet dan ook raak zijn. Het is bouwen aan een ploeg, aan automatismen, maar het belangrijkste blijft dat spelers fris een wedstrijd in gaan.”

Ten Hag stelt dat het continu ‘wikken en wegen’ is en vraagt zich af wat een speler aankan. “Sommige spelers kwamen vrijwel zonder vakantie vanuit een toernooi, terwijl anderen wel een redelijk normale voorbereiding hadden. Per speler is het dus continu verschillend kijken en handelen. We monitoren alles, en dan is het zaak dat te combineren met het oog van de meester.”

Source: voetbalprimeur.nl

Share:

Geef een reactie