Tanktoeristen riskeren boete van 4000 euro | Binnenland – Telegraaf.nl

De waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen Didier Detollenaere heeft de korpschefs en burgemeesters van de vijf politiezones die grenzen aan Nederland opdracht gegeven politiecontroles in te stellen. Nederlanders mogen de grens niet langer oversteken voor “niet-functionele verplaatsingen”, zoals het tanken van goedkopere benzine.

„De boetes zijn bewust zo hoog. Dat doen we omdat we echt stevig willen handhaven”, zegt Patrick de Smedt van de Belgische politie tegen Omroep Brabant.

Het aantal Nederlanders dat naar België afreist om te tanken is enorm en er staan lange wachtrijen bij de tankstations.

Land op slot

In België geldt een reisverbod. Alleen noodzakelijke verplaatsingen, bijvoorbeeld om boodschappen te doen, de hond uit te laten, van en naar het werk te gaan en om te tanken, zijn toegestaan. Om die reden is er besloten om op te treden tegen de Nederlandse tankers, want dat is niet ’noodzakelijk’. De boodschap van de Belgische politie is dan ook helder: „Mensen, ga in je eigen land tanken.”

Als Nederlanders dan toch bij een Belgische pomp aankomen worden ze eerst gewaarschuwd, maar als ze niet luisteren, zullen ze een boete krijgen. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd.

Source: telegraaf.nl

Geef een reactie