Standbeeld Melania Trump in Slovenië in brand gestoken – RTL Nieuws

Het beeld werd afgelopen zaterdag vernield op Independence Day, de feestdag waarop de Verenigde Staten haar onafhankelijkheid viert. Dat meldt persbureau Reuters. 

Dag van beëdiging 

Het houten werk was een jaar geleden geplaatst in de buurt van Trumps geboorteplaats Sevnica. Het ding werd op een boomstronk geplaatst en moest de ‘First Lady’ voorstellen zoals ze eruit zag op de dag dat haar man beëdigd werd als president.

Volgens de maker van het beeld, de Amerikaan Brad Downey, was het de bedoeling dat het werk een discussie over immigratiebeleid van de Verenigde Staten zou stimuleren. “Ik wil weten wie dit gedaan heeft”, sprak hij. De kunstenaar zegt de daders te willen spreken voor een documentaire waaraan hij werkt. 

Smurfin

Volgens de lokale politie wordt er momenteel onderzoek gedaan naar de vernieling van het beeld, dat in Slovenië gemengde reacties opleverde. Een bewoner vertelde vorig jaar aan Reuters dat het beeld haar schoonheid geen recht aandeed, terwijl een ander ‘Smurfin’ zag in het kunstwerk.

Het is niet voor het eerst dat een beeld van de Trump-familie het in Slovenië moet ontgelden. In januari werd een spottend, ruim 7 meter hoog, houten beeld van president Donald Trump volledig afgebrand. 

Source: rtlnieuws.nl

Geef een reactie