Regio Amsterdam sluit openbare voetbalkooien en fitnessplekken | Binnenland – Telegraaf.nl

De veiligheidsregio meldt dat de fitnessapparaten in de openbare ruimte de gezondheid kunnen schaden, „omdat de toestellen niet worden schoongehouden en omdat de plekken waar de toestellen staan een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk.” Daardoor houden mensen zich niet aan de regel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Datzelfde geldt voor de voetbalkooien en de Cruyff Courts. „Zowel overdag als er door te veel jongeren op een klein oppervlak wordt gevoetbald, maar ook ’s avonds als groepen er te dicht op elkaar rondhangen. De courts en voetbalkooien gaan daarom tijdelijk dicht.”

Verder wordt de handhaving op (gesloten) sportvelden en in parken geïntensiveerd. Ook hier zijn vaak te veel mensen te dicht bij elkaar. „Op plekken waar zorgen bestaan over aanhoudende drukte kan cameratoezicht worden ingesteld”, aldus de veiligheidsregio.

In de nieuwste corona-update: rechtbankverslaggever Saskia Belleman over een zaak tegen een corona-hoester die tien weken de cel in moet, de verwarring tijdens de technische briefing in de Tweede Kamer, en het snel stijgende dodental in Spanje. Luister de podcast hier, hieronder of via je eigen podcast app.

Source: telegraaf.nl

Geef een reactie