Ook in Duitsland wordt de coronapocalyps erger en erger – ThePostOnline

Het aantal met het nieuwe coronavirus besmette mensen in Duitsland is met 4062 toegenomen tot 22.672. Het dodental steeg met 31 naar 86, aldus een telling van de Duitse gezondheidsorganisatie Robert Koch-Institut (RKI) maandag.

Zondag meldde het RKI 18.610 gevallen en 55 sterfgevallen, maar waarschuwde ervoor dat het werkelijke aantal waarschijnlijk hoger was omdat niet alle lokale gezondheidsautoriteiten hun cijfers in het weekend hadden ingediend.

Ook voorzichtige optimistische geluiden uit Duitsland. De groei van het aantal coronabesmettingen is iets aan het afnemen. Of de trend doorzet, is met zekerheid pas woensdag te zeggen, aldus het Duitse gezondheidsinstituut Robert Koch-Institut.

De instantie vermoedt dat de maatregelen tegen verdere verspreiding van het virus hun vruchten beginnen af te werpen. En de regering kondigde zondag verdere stappen aan, zoals een contactverbod. Buiten mogen hooguit twee personen bij elkaar zijn, families en andere huishoudens uitgezonderd.

De gemiddelde leeftijd van de coronapatiënten in Duitsland is 45 jaar, die van de coronadoden 82 jaar.

Anp

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nu een abonnement op TPO+ al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 

Source: tpo.nl

Geef een reactie