Ontsnapte tbs’er Ronald van Z. verstopte zich met tent en fiets in Franse bossen – RTL Nieuws

Van Z. kon dagenlang uit handen blijven van de politie door zich te verstoppen in het ‘Bois du Vincennes’, een park dat in het oosten van Parijs ligt. Daarnaast schrijft de Franse krant Le Parisien dat de Nederlandse politie er lange tijd vanuit ging dat Van Z. niet in Frankrijk was, maar in Duitsland.

Met de trein

“Maar hij ging niet naar Duitsland. In werkelijkheid vluchtte hij direct met de trein naar Frankrijk, via België”, vertelt een bron binnen de Franse politie aan de krant.

Aangekomen in Frankrijk, verstopte Van Z. zich meteen in de bossen. “Met een tent en een fiets, maar zonder mobiele telefoon.” Dat maakte het voor de opsporingsdiensten vermoedelijk extra lastig om de ontsnapte zedendelinquent te vinden.

Ontuchtige handelingen

Van Z. werd in 2014 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor enkele zedendelicten, waarbij hij via internet contact zocht met minderjarigen. Dit resulteerde in ontmoetingen. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen. 

Woensdag om vier uur ’s middags zou de Franse politie pas te horen hebben gekregen van het Nederlandse onderzoeksteam dat ze signalen hadden dat Van Z. zich in Parijs zou begeven. Wat die signalen waren, is nog onduidelijk. 

Opgepakt in internetcafé

Iets minder dan drie uur later kon Van Z. worden opgepakt in een internetcafé in Parijs.

Van Z. zit nog steeds in de gevangenis in Parijs. Op 16 oktober moet hij voorkomen, waarna hij waarschijnlijk naar Nederland wordt gebracht.

Source: rtlnieuws.nl

Share:

Geef een reactie