Omstreden GroenLinks Kamerlid Isabelle Diks stapt op – ThePostOnline

GroenLinkser Isabelle Diks, die vorig jaar in opspraak kwam door het incasseren van een onkostenvergoeding, vertrekt uit de Tweede Kamer. Ze wordt wethouder en locoburgemeester in Groningen, meldt haar partij.

Diks was voor dat ze in de Kamer kwam, van 2008 tot 2017, ook al wethouder. Toen in een andere noordelijke provinciehoofdstad, Leeuwarden. Omdat ze op grote afstand van Den Haag woonde, ontving ze lange tijd een extra onkostenvergoeding – ook toen ze feitelijk al lang en breed naar Den Haag was verhuisd. De integriteitsadviseur van de Kamer oordeelde begin deze maand dat Diks daarmee geen regels had overtreden, maar dat het voor haar geloofwaardigheid wel beter was geweest als ze anders had gehandeld.

Lees ook – Dossier Isabelle Diks

Eerder bleek Diks ook al wachtgeld te hebben ontvangen bovenop haar salaris als Kamerlid. Daar had ze formeel recht op, omdat ze als parlementariër minder ging verdienen dan als wethouder.

Beide vergoedingen beloofde de GroenLinkser terug te storten.

ANP

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nu een abonnement op TPO+ al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 

Source: tpo.nl

Geef een reactie