Marechaussee vindt 16.000 euro in auto op A16, twee Fransen aangehouden – Omroep Brabant

De marechaussee heeft donderdag 16.000 euro ontdekt in een auto op de A16 bij Hazeldonk. Twee mannen uit Frankrijk die in deze auto zaten, zijn aangehouden op verdenking van witwassen.

Toen de marechaussee de identiteitspapieren van de mannen bij Hazeldonk wilde controleren, viel de grote hoeveelheid bankbiljetten in de auto meteen op. De mannen konden geen duidelijke verklaring geven over waarom ze zoveel geld bij zich hadden.

In een verborgen ruimte in de auto ontdekte de marechaussee nog meer bankbiljetten. Het geld van de mannen – die 35 en 39 jaar oud zijn – is in beslag genomen, evenals hun telefoons en de auto. Het tweetal is vastgezet.

Criminele activiteiten
Dinsdagavond ontdekte de marechaussee bij grensovergang Hazeldonk ook al een groot geldbedrag in de auto van twee andere Franse mannen. Toen ging het om ruim 60.000 euro. Vermoedelijk is dit geld afkomstig van criminele activiteiten. De mannen – 25 en 26 jaar oud – zijn aangehouden.

Begin april werd in een verborgen ruimte in een bestelbus in Breda zelfs 800.000 euro gevonden. In die bus werd daarnaast tien kilo cocaïne ontdekt. Toen werden twee mannen uit Breda en een man uit Zaandam aangehouden.

Source: omroepbrabant.nl

Geef een reactie