LIVE | Coronaminister De Jonge: zó raken we onze vrijheden weer kwijt – Telegraaf.nl

Feestende voetbalsupporters die op een plein naar de wedstrijd van Willem II tegen Rangers FC keken, hebben zich „heel onverantwoord” gedragen, vindt coronaminister Hugo de Jonge. „Dit is de snelste manier om onze vrijheid weer kwijt te raken”, zegt de bewindsman over de honderden supporters die zich niet aan de coronaregels hielden.

„Ik denk dat iedereen die de beelden heeft gezien, tot de conclusie moet komen dat het onverantwoord is”, zegt De Jonge op de dag na de Willem II-wedstrijd. „Schreeuwen doe je maar voor je eigen tv.” Als mensen zich op deze manier gaan gedragen, moeten ze de „verworven vrijheden” weer inleveren.

De bewindsman benadrukt dat de verantwoordelijkheid in de eerste plaats ligt bij mensen zelf, niet bij de burgemeester of het kabinet. Toch zinspeelde hij op extra maatregelen om de tweede golf zoveel mogelijk tegen te gaan. „We zien gewoon dat het niet de goede kant op gaat. We houden de vinger aan de pols en op alle momenten nemen we de maatregelen die op dat moment nodig zijn.”

Ook sportminister Tamara van Ark vindt het „heel zorgelijk wat daar gebeurde. Ik hoop echt dat de mensen zich aan de afspraken houden, want het zou gewoon hartstikke zonde zijn als we moeten terugschakelen.”

Meer nieuws

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Bekijk hier het corona-liveblog van donderdag 24 september

Source: telegraaf.nl

Geef een reactie