Incident school Heerlen: politie arresteert verdachte – 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

De politie heeft een man uit Heerlen aangehouden in verband met een melding vrijdag dat hij mogelijk gewapend op school rondliep.

Dat heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Lees ook: Politie zoekt in school Heerlen naar gewapende persoon

Verslaggever Frank Moonen van L1 had via vrienden van de 19-jarige man met hem afgesproken bij de school aan de Valkenburgerweg, om hem te interviewen. Toen de man daar arriveerde, werd hij onderschept door de politie en die heeft hem meegenomen voor verhoor.

Anonieme melding
Volgens een woordvoerster van het Vista College kwam er even voor 10:00 uur vrijdagmorgen een telefonische melding binnen bij de school. Die ging over de persoon die nu is aangehouden. Volgens de beller zou de man mogelijk pepperspray of andere wapens bij zich hebben. “Iets wat je als school niet in je gebouw wil hebben,” aldus woordvoerster Janine Winkens van de mbo-school.

Grote zoektocht
Daarop werd de politie ingeseind en die nam de melding direct heel serieus. Een arrestatieteam ging de klas binnen waar de student op dat moment les zou hebben, maar trof hem niet aan. Vervolgens werd de hele school ontruimd en werd het gebouw minutieus uitgekamd. Ondertussen hield een helikopter vanuit de lucht het schoolgebouw in de gaten.

Aangehouden
De zoektocht duurde tot ongeveer 12:00 uur, maar de man in kwestie werd niet aangetroffen, ook niet thuis. Via vrienden van de man wist verslaggever Frank Moonen met hem in contact te komen. Afgesproken werd dat hij naar de omgeving van de school zou komen om te vertellen wat er volgens hem aan de hand was. Maar zover kwam het niet: toen hij bij school arriveerde, hield de politie hem aan. De man wordt nu verhoord.

Pepperspray
Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat de man pepperspray bij zich had, maar geen andere wapens, zegt woordvoerder Michiel Maes.

Eerder liet de politie al weten dat het incident zich mogelijk afspeelde in de privésfeer. Mocht uit het onderzoek verder blijken dat het een moedwillige valse melding betrof, dan is dat strafbaar, aldus Maes eerder op de dag.

Source: 1limburg.nl

Geef een reactie