Hersteld Hervormde Gemeente Staphorst laat meer dan 30 mensen toe – Telegraaf.nl

De Hersteld Hervormde Kerk (HHK) gaf vrijdag het dringende advies om per locatie een maximum van dertig bezoekers per dienst aan te houden. Daarmee gaf de koepelorganisatie gehoor aan de oproep van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) om de landelijk geldende groepsgrootte voor één openbare ruimte na te leven.

De diensten in Staphorst vinden plaats verdeeld over drie gebouwen: de Dorpskerk zelf, de Leerkamer en het dienstgebouw en beginnen om 09.30, 14.00 en 19.00 uur. „We houden zondag niet één maar twee kerkbanken vrij, waardoor mensen uit verschillende huishoudens ruim drie meter van elkaar af zitten.”

„Er is in Nederland de vrijheid van godsdienst maar als gemeente hebben we natuurlijk onze verantwoordelijkheid. Je mag die vrijheid niet onbeperkt gebruiken”, aldus de scriba. „Er worden ook zeker enkele psalmen gezongen. Hoe groter de afstand tussen de kerkgangers, hoe beter en veiliger. Er is bovendien een uitstekende ventilatie in het gebouw.”

De Staphorster kerk kreeg de laatste tijd harde kritiek te verduren omdat op zondag driemaal 600 mensen werden toegelaten. „We ontvingen nare berichten en telefoontjes, maar gelukkig ook veel warme reacties en steunbetuigingen.” Zelf had de kerksecretaris veel steun aan een foto die op internet circuleert van zijn kerk met een regenboog erboven. „Een mooi teken dat de Koning der Kerk onze inspiratie is en ons op de been houdt.”

Eerder op zaterdag meldde de Gereformeerde Gemeente Barneveld-Centrum dat zondag maximaal 250 kerkgangers welkom zijn in de Rehobothkerk en dat zij de eredienst op een veilige en verantwoorde manier kunnen bijwonen.

Source: telegraaf.nl

Geef een reactie