Gravenberch in voetsporen De Jong en Van de Beek: ‘Wachten of het hem lukt’ – VoetbalPrimeur.nl

Ryan Gravenberch kreeg tijdens het trainingskamp in Qatar de kans van Ajax-trainer Erik ten Hag en greep deze met beide handen aan. De middenvelder wordt af en toe zelfs vergeleken met Frank Rijkaard, zo ziet ook voormalig Ajax-speler Marciano Vink.

Vink was in de jaren ’80 een van de eerste spelers bij Ajax die met Rijkaard werd vergeleken. Of dat een voordeel is, durft hij niet te zeggen. “Dat is altijd een lastig verhaal. Rijkaard is een fenomeen en daar valt eigenlijk niemand mee te vergelijken”, vertelt Vink in gesprek met De Telegraaf. “Een speler die donker is, wat langer en op het middenveld staat bij Ajax, wordt al gauw de nieuwe Rijkaard genoemd.” Ook Gravenberch kan zich niet aan de vergelijking onttrekken. “Maar ik denk dat je hem zo niet moet beoordelen.”

Gravenberch kreeg tijdens het trainingskamp genoeg punten van verbetering mee van trainer Erik ten Hag. Zo moet zijn spel bij balverlies volgens de coach beter. “In het stadion wordt alles uitvergroot en honderd keer belicht”, zegt Vink daarover. “Daar moet je elke keer je positie goed invullen en goed omschakelen. Het publiek in Amsterdam is best geschoold. Die weten ook wat er bij een positie komt kijken. Dan kom je er niet altijd mee weg als je dingen niet goed doet. De komende tijd zal uitwijzen of hij daadwerkelijk die grote speler kan worden.”

Talent van het Jaar
Vink heeft er vertrouwen in dat het de jonge middenvelder lukt uit te groeien tot een belangrijke speler bij Ajax. “Gravenberch heeft zeker kwaliteit. Anders word je ook niet Talent van het Jaar in de jeugdopleiding van Ajax. (…) Dan komt er een moment waarop je je kans kunt pakken. Voor sommigen komt die kans nooit voorbij en andere krijgen meerdere kansen, maar als je ‘m krijgt, dan moet je er vol voor gaan om die kans te pakken. Dat hebben Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt eerder gedaan en het is nu afwachten of het Gravenberch ook lukt.

Source: voetbalprimeur.nl

Share:

Geef een reactie