Boa’s voeren op 26 mei en 1 juni actie in meerdere steden – Telegraaf.nl

Een woordvoerder van de boa-bonden wilde nog niet zeggen hoe de acties op 26 mei en 1 juni eruit gaan zien. Dan doen in ieder geval Amsterdam en Den Haag mee. Op 1 juni worden in meerdere steden geen bonnen uitgeschreven.

„Dat actie nodig is, is zeker duidelijk. Niet alleen in steden zijn er incidenten, maar ook in het bos, op het strand, of in het ov: je ziet het overal. Onze achterban vindt dat we moeten laten zien waar we voor staan.” Ook de Nederlandse BOA Bond is in gesprek met de achterban over een landelijke actie.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat in een eerste reactie weten dat het uitgangspunt is en blijft dat het geweldsmonopolie bij de politie ligt. Daarnaast gaan gemeentebesturen als werkgever van de boa’s over hun omstandigheden en beschermingsmiddelen.

Donderdag werden in IJmuiden nog boa’s mishandeld door jongeren, waarbij een van de slachtoffers in het ziekenhuis belandde. Op dezelfde dag begonnen boa’s in Rotterdam met een actie door drie dagen geen boetes uit te schrijven. In Rotterdam raakten vorige maand vijf boa’s gewond toen ze door een groep werden belaagd. Ook in Amsterdam is ook al een paar keer actiegevoerd.

Zo zag het geweld tegen de boa’s in IJmuiden eruit:

Source: telegraaf.nl

Geef een reactie