Adviseur Boris Johnson overtrad coronamaatregelen terwijl hij zelf symptomen vertoonde – Telegraaf.nl

Hij had griepverschijnselen toen de regering een strenge lockdown oplegde aan de bevolking om de verspreiding van het virus in te dammen. Het werd in Londen openbaar gemaakt dat Cummings zich twee weken zou isoleren als voorzorgsmaatregel. Cummings is toen volgens verscheidene kranten naar een boerderij van zijn ouders bij Durham gereden, 370 kilometer ten noorden van Londen.

’Hypocriet’

In commentaren wordt de reeds lang omstreden Cummings „een hypocriet” genoemd die nu „in een politiek onhoudbare positie” zou zijn terechtgekomen. In kringen rond Cummings is gezegd dat hij er niet over piekert af te treden.

De Conservatieve Cummings is al jaren ’politiek strateeg’ en speciaal adviseur van een reeks bestuurders. Hij heeft campagne gevoerd tegen de euro en tegen het lidmaatschap van de EU. Vorig jaar juli werd hij de rechterhand van Johnson.

Ook Johnson onder vuur

Ook de premier zelf ligt onder vuur. Hij zou onzichtbaar zijn geworden tijdens de coronacrisis. Een prominent Conservatief parlementslid, Sir Paul Nurse, vraagt zich af of Johnson, die het virus heeft gehad, wel weer helemaal beter is. Hij had niet zo snel weer aan het werk moeten gaan, meent Nurse, die vreest dat de premier „achter raakt op oppositieleider Keir Starmer” (Labour).

Source: telegraaf.nl

Geef een reactie