Motorclubs vorig jaar verder teruggedrongen | Binnenland – Telegraaf.nl

De marginalisering van de bendes is een gevolg van het verbod op enkele van de OMG’s, sluiting van clubhuizen en nauwe samenwerking van de betrokken autoriteiten, stelt het rapport.

Justitie probeert meerdere motorclubs te laten verbieden. Eerder deze maand verbood de rechtbank in Assen No Surrender. Eind mei verbood de rechtbank in Utrecht ook motorclub Hells Angels. Beide clubs hebben beroep aangetekend. Satudarah en Bandidos zijn zowel door de rechter als door het hof verboden. Bandidos heeft aangekondigd naar de Hoge Raad te stappen, van Satudarah is dat nog niet bekend. Catervarius Brotherhood is vorig jaar onherroepelijk verboden verklaard.

Volgens de rapportage bevestigen de verboden dat de bendes worden gezien als criminele organisaties die geweld en wetteloosheid verheerlijken en een gevaar vormen voor de openbare orde.

Vorig jaar zijn ook verschillende sleutelfiguren van OMG’s aangehouden of veroordeeld. Er waren 185 lopende justitieonderzoeken die een link met een van de motorbendes hadden. Zestien clubgebouwen werden gesloten. Strafrechtelijk werd ruim een half miljoen euro in beslag genomen. De Belastingdienst legde daarnaast voor 2 miljoen euro beslag.

Go to Google nieuws
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *