Onderzoek naar wangedrag agenten in Haagse Schilderswijk – RTL Nieuws

In ieder geval één arrestatie, waarbij de vier agenten waren betrokken, wordt nu onderzocht. Daarbij is mogelijk buitenproportioneel geweld gebruikt. 

 

‘De Marokkanenverdelgers’

Veel meer dan dit wil de politie vooralsnog niet bevestigen, maar volgens NRC, dat vertrouwelijke rapporten in handen heeft, gaan de misstanden nog veel verder.

Er zou op het politiebureau aan de Hoefkade een groep agenten zijn die zichzelf trots ‘de Marokkanenverdelgers’ noemt. Allochtone agenten die promotie maken worden in de wandelgangen op het bureau ‘goudzoekers’ genoemd, wie zich uitspreekt tegen het buitensporig geweld van collega-agenten is ‘een teer zieltje’ en maakt zich schuldig aan ‘soft links gedoe’.  

De politie benadrukt in een officiële reactie, dat het over ‘enkele medewerkers’ gaat.  “Het overgrote deel van onze mensen verricht dagelijks goed politiewerk.”

Voor de rechter

De vier tegen wie een intern onderzoek loopt, zijn andere personen dan de drie Haagse agenten tegen wie vandaag werkstraffen werden geëist, zeght een woordvoerster van de politie.

De drie zouden een valse verklaring hebben opgesteld rondom een aanhouding van een man bij een café. De agenten lieten een politiehond de arrestant bijten terwijl hij geen verzet bood.

Source: rtlnieuws.nl

Go to Google nieuws
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *