70 kilometer lang hek tussen Denemarken en Duitsland voltooid – ThePostOnline

Na tien maanden bouwen heeft Denemarken zijn omstreden hek tegen wilde zwijnen langs de grens met Duitsland voltooid. Maandagochtend bevestigden bouwvakkers het laatste deel van het hek bij de grensovergang Sofiedal zo’n 20 kilometer ten noordwesten van het Duitse Flensburg. Daarmee is het Deense bouwproject voltooid, dat bijna 70 kilometer van de Baltische Zee naar de Noordzee loopt.

Sinds eind januari hadden de Denen aan het wildezwijnenhek gebouwd. Het bouwwerk kostte slechts ongeveer 6 miljoen in plaats van de oorspronkelijk geschatte 11 miljoen euro. Volgens de autoriteiten heeft het hek twintig permanente openingen als grensovergang en waterloop. Daar moet door middel van geuren worden voorkomen dat de zwijnen de grens overschrijden. Voor wandelaars zijn er ook poorten en kleine trappen langs het hek.

Het wildzwijnhek is een van de maatregelen die Denemarken inzet om zijn belangrijke en winstgevende varkensfokkerij tegen de Afrikaanse varkenspest te beschermen. Deze ziekteverwekker had recentelijk in Polen toegeslagen. Veel mensen in de hechte Duits-Deense regio beschouwen het hek echter als een hindernis en een symbool van marktafscherming. Het effect van het hek wordt ook door experts in twijfel getrokken.

ANP

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nu een abonnement op TPO+ al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 

Source: tpo.nl

Share:

Geef een reactie