NIEUWS & LINKS

startonline.info

Trouw

Podcast: Beloonde de paus nou indirect abortus? Wat deed hij in Chili? En gaat Bono hem opvolgen?
In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.
Read more...
Barbie mag best mijn buurvrouw worden. Van mij zal ze geen last hebben
Plots blijk ik de afgelopen zeven jaar onder een steen te hebben geleefd. Het fenomeen ‘Barbie’ had ik totaal gemist. Waarschijnlijk vanwege mijn uiterst spaarzame gebruik van het medium televisie – om over de zender RTL5 nog maar te zwijgen.
Read more...
Een heel eiland op stelten, maar de medewerker deed het niet expres
Afgelopen weekend heb ik geholpen bij de verspreiding van het parochieblad in onze buurt. Ik ken de makers ervan. De vaste club die het magazine normaal rondbrengt was even niet beschikbaar.
Read more...
'Europa wordt te atheïstisch, dat leidt tot meer materialisme'
Dat sommige moslims radicaliseren heeft Europa grotendeels over zichzelf afgeroepen, zegt de Egyptisch-Soedanese schrijfster Leila Aboulela. Ze pleit voor nationale grootmoefti's die moslims respect bijbrengen voor het Europese land waarin ze wonen. Deel 8 van een serie waarin niet-Europeanen hun visie geven op Europa en de EU.
Read more...
De bekentenissen van arabist Jan Jaap de Ruiter
Ik wist dat het commentaar dat ik wilde leveren op een reportage van ‘Nieuwsuur’, over de queeste van jonge moslims naar de zuivere islam, exemplarisch zou zijn voor wie ik ben.
Read more...
Het hedendaagse klaagfeminisme beroept zich ten onrechte op Simone de Beauvoir
‘Om dode witte mannen kun je niet heen als je iets wilt zeggen over de westerse wijsbegeerte,’ schreef Leonie Breebaart in haar column in Letter & Geest. Ze keerde zich tegen de uitwassen van een identiteitspolitiek die onder links momenteel nogal in zwang is.
Read more...
Trumps dominees schuiven aan bij de oppositie
Ze spreken zelden een onvertogen woord over hun president. Maar nu lonkt een deel van de kerkleiders uit Donald Trumps religieuze adviesraad toch even richting de Democraten.
Read more...
Justin Bieber houdt van Jezus, maar niet iedereen is er gerust op
Van zijn tatoeages tot zijn songteksten - het geloof van Justin Bieber is duidelijk aanwezig. Hij spreekt er ook christelijke fans mee aan. Maar niet iedereen is daar even gelukkig mee.
Read more...
Hoezo niet intimiderend, die shariapakjes?
Rechters jodelen zelden van blijdschap wanneer hun vonnissen sneuvelen in hoger beroep. Maar de knallende oorvijg die de rechtbank van Wuppertal vorige week ontving van het Bundesgerichtshof in Karlsruhe butste pas echt ego's.
Read more...
Een opstijgend wolkje bij het sterven? Bert Keizer heeft er nog nooit één gezien.
Eddie Izzard zei: als bidden zou werken dan deden we het allemaal. Stel je voor, je wilt een Ferrari en na twintig uur bidden staat ie voor je deur.
Read more...
Paus Franciscus neemt het op voor omstreden Chileense bisschop
Paus Franciscus heeft het opgenomen voor de Chileense bisschop Juan Barros, die ervan wordt beschuldigd seksueel misbruik door een priester te hebben verzwegen. De paus noemt die beschuldigingen ‘laster’.
Read more...
Hoe autonoom zijn we eigenlijk als ons bij leven gevraagd wordt om een nier te doneren?
Groepsbijeenkomsten met naasten van nierpatiënten wakkeren het animo voor donatie aan. Maar hoe zorg je dat mensen zich nog vrij voelen in hun keuze?
Read more...
Ik wens iedereen een 'restart' van het geloven toe
Stephan Sanders ging een beetje proefgeloven. Op deze plek doet hij verslag van zijn vorderingen. Deze maand: het voortsnellende idee, dat religie toch 'niet meer van deze tijd' is.
Read more...
Heeft Maarten Luther dit echt gezegd?
Doe de grote Luther-citatenquiz van Trouw. Muziek, vrouwen, geloof, ziektes, bierdrinken: kerkhervormer Maarten Luther heeft over van alles uitspraken gedaan. Of was het citaat toch van iemand anders?
Read more...

NU.NL

ProRail wil dat YouTube sneller treinsurfvideo's verwijdert
Vloggers die aan de buitenkant van een trein hangen, dat filmen en die beelden op YouTube zetten; het is ProRail een doorn in het oog en daarom wil de spoorbeheerder dat YouTube zulke filmpjes sneller verwijdert.
Read more...
Nieuwe Thor-film maand te vroeg online door fout op iTunes
Een fout bij het vooruitbestellen op iTunes lijkt te hebben gezorgd dat mensen de film Thor Ragnarok veel te vroeg konden bekijken. Illegale kopieën doken daarna op verschillende sites op.
Read more...
Kabinet stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor zorgstartups
Het kabinet gaat 12 miljoen euro beschikbaar stellen voor startups die werken aan innovatieve zorgtechnologie.
Read more...
Kim Dotcom klaagt overheid Nieuw-Zeeland voor miljarden dollars aan
De Duitse internetondernemer Kim Dotcom heeft de regering van Nieuw-Zeeland aangeklaagd om zijn arrestatie in 2012. Die aanhouding werd het einde van zijn dienst Megaupload.
Read more...
Amazon opent slimme supermarkt zonder kassa's in VS
Webwinkelgigant Amazon heeft in de Verenigde Staten een slimme supermarkt zonder kassa's geopend.
Read more...
'Verkoop Apple HomePod-speaker nabij'
De slimme speaker HomePod van Apple heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC. Die goedkeuring is nodig om apparaten met bluetooth en wifi te mogen verkopen in de Verenigde Staten. De slimme speaker moet gaan concurreren met de Amazon Echo en de Google Home.
Read more...
'Operationeel directeur Twitter in de race voor CEO-functie fintechbedrijf'
Anthony Noto, de operationeel directeur van Twitter, zou mogelijk vertrekken naar fintechbedrijf Social Finance (SoFi). Daar zou hij algemeen directeur kunnen worden.
Read more...
Dit zijn de beste Android- en iOS-apps van de week
Verstuur pakketjes met een gerust hart, speur een mysterieus eiland af en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.
Read more...
Humanoïde robot met 174 gewrichten kan bewegingen mens imiteren
Japanse onderzoekers hebben een humanoïde robot ontwikkeld, met 174 gewrichten, aangedreven door 116 motoren. De robot kan daardoor bewegingen van mensen imiteren.
Read more...
Schade op website verzekeraar Interpolis niet te melden door storing
Klanten van verzekeringsmaatschappij Interpolis kunnen schade die ze willen claimen zaterdag niet in alle gevallen online melden. De website kampt met een storing.
Read more...

AD

'Plus 7,6 centimeter wordt in toekomst mogelijk met stamcellen'
De Britse bewaarbank voor stamcellen StemProtect heeft bekendgemaakt dat het in de nabije toekomst mogelijk wordt het mannelijke geslacht met circa 3 inch (7,6 centimeter) te verlengen door middel van een nieuwe cosmetische ingreep. Volgens de instelling komt de methode neer op het injecteren van via liposuctie verkregen vet in combinatie met gezonde stamcellen uit het lichaam van een patiënt.
Read more...
Wetenschappers waarschuwen: 'Opnieuw opwarming van de aarde in 2017'
De aarde zou ook vorig jaar verder zijn opgewarmd, concluderen wetenschappers van NASA. In tegenstelling tot 2016 kwam dat niet mede door de gevolgen van El Niño.
Read more...
Maagverkleining zonder operatie in Tilburgs ziekenhuis
Een medische primeur in Tilburg: zonder operatie is de maag van een patiënt verkleind. Dat is gelukt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg.
Read more...
Jokkende 'wonderchirurg' leidde iedereen om de tuin
Paolo Macchiarini was een wereldster binnen de medische wetenschap. NBC-journaliste Benita Alexander viel als een blok voor zijn charmes, maar ontdekte in de aanloop naar hun bruiloft dat alles wat de topchirurg zei, een leugen was.
Read more...
Langste onderwatergrottenstelsel ter wereld ontdekt in Mexico
Een groep duikers heeft op het Mexicaanse schiereiland Yucatan een 347 kilometer lange onderwatergrot ontdekt. Het grottenstelsel is daarmee zeer waarschijnlijk het langste ter wereld. De vondst werpt, zo verwachten wetenschappers, nieuw licht op de eeuwenoude cultuur van de Maya's die ondergelopen gangen gebruikten voor heilige rituelen.
Read more...
Waarom word je zo zeiknat van miezer?
Wekelijks geeft Het LAB, het zusje van de Universiteit van Nederland, antwoord op een wetenschappelijke vraag. Deze keer: waarom word je zo zeiknat van miezer?
Read more...
Tussenjaar voorkomt verprutsen studiekeus
In de ogen van veel ouders was het een gruwel: je kind dat na school niet direct doorstudeert, maar liever een jaartje gaat reizen of lanterfanten. Maar het besef groeit dat een pauzejaar o zo zinvol kan zijn.
Read more...
Mauritshuis doet onderzoek naar slavernijverleden
Hoewel het museum in Den Haag zijn naam dankt aan Johan Maurits, weet het weinig over de rol van de 17de-eeuwse gouverneur in de geschiedenis. Het Mauritshuis neemt historici in de arm om dat te onderzoeken.
Read more...
Australië looft 1,3 miljoen euro uit voor redding Great Barrier Reef
De Australische regering heeft een internationale openbare aanbesteding uitgeschreven voor een bedrag van 2 miljoen Australische dollar (ongeveer 1,3 miljoen euro) voor de redding van de koraalriffen van het Great Barrier Reef. ,,Dit is een open uitnodiging aan onze beste wetenschappers", zei milieuminister Josh Frydenberg dinsdag.
Read more...
'Vrouwen zijn wereldwijd sterker dan mannen'
Vrouwen leven niet alleen onder normale omstandigheden langer, ze zijn ook nog eens veel beter bestand tegen slechte omstandigheden zoals voedseltekorten en epidemieën. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Amerikaanse Duke University.
Read more...

VK

Welingelichte Kringen

...