NIEUWS & LINKS

startonline.info

NU.NL

Recensieoverzicht Lowlands dag 3: Missie om te vermaken is geslaagd
Op de derde en laatste dag van het Lowlands festival vormde het optreden van de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar het hoogtepunt en bewees het festival dat de belangrijkste missie werd volbracht: vermaak bieden.
Read more...
'#metoo-aanjager Asia Argento beticht van seksueel ontoelaatbaar gedrag'
Asia Argento, de Italiaanse actrice en regisseur die als een van de eersten Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ontoelaatbaar gedrag, zou nu zelf zijn beschuldigd van aanranding. 
Read more...
Hans Klok 'enorm verknocht' aan Nederland
illusionist Hans Klok neemt met zijn House of Horror-tour afscheid van Nederland en dat valt hem zwaar. "Ik doe niet te dramatisch over mijn vertrek: ik zal altijd weer terugkomen naar Europa, alleen wordt de basis straks Las Vegas", vertelt Klok.
Read more...
Coen Verbraak wilde zelf stoppen met interviewserie Kijken in de ziel
Coen Verbraak zegt weemoedig te zijn dat zijn interviewserie Kijken in de ziel stopt, maar besloot wel zelf om te stoppen.
Read more...
Filmoutfit Whitney Houston uit The Bodyguard onder de hamer
Een van de meest iconische outfits die Whitney Houston in de film The Bodyguard heeft gedragen, gaat onder de hamer.
Read more...
Dries Roelvink gaat zoon Dave 'zeker aan de tand voelen' na dollemansrit
Dries Roelvink is niet te spreken over het gedrag van zijn zoon Dave. De 24-jarige dj raakte in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijt nadat hij beschonken achter het stuur zat en veel te hard reed op de snelweg.
Read more...
Model Lily Aldridge zwanger van tweede kindje
Victoria's Secret-model Lily Aldridge en haar echtgenoot Caleb Followil, zanger van de band Kings Of Leon, verwachten hun tweede kind.
Read more...
Vanavond op televisie: Dave Roelvink test muziekkennis | Jamie kookt Italiaans
​Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.
Read more...
Onschuldige tv-momenten op het juiste moment gecensureerd
In het programma van Jimmy Kimmel zijn onschuldige televisiemomenten zo gecensureerd dat er iets anders gezegd lijkt te worden dan daadwerkelijk het geval is.
Read more...
Winona Ryder denkt na Dracula-film echt getrouwd te zijn met Keanu Reeves
Winona Ryder denkt dat er een goede kans bestaat dat zij en Keanu Reeves officieel een getrouwd stel zijn in Roemenië. De twee gaven elkaar daar het jawoord voor de film Dracula.
Read more...

Parool

Handelshoop stuwt Damrak
De Amsterdamse effectenbeurs ging maandag vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten, die dinsdag beginnen.De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent in de plus op 556,14 punten. De MidKap won 1 procent tot 781,08 punten. De beursgraadmet
Read more...
Pieter Waterdrinker leeft het leven als een Russische roman
Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Zomergasten met Pieter Waterdrinker. Wat weten we nou eigenlijk van Poetin? ­Ruslandcorrespondent, schrijver en ­Zomergast Pieter Waterdrinker wierp de vraag op om uit te leggen waarom Rusland steeds weer zijn stekels opzet tegen het Westen.Het antwoord illustreerde hij met pijnlijk echte beelden uit de
Read more...
Schuurman te geagiteerd, Römer te flamboyant in Blind Date
Voormalige geliefden Thijs Römer en Katja Schuurman spelen een koppel in de theateradaptie van Blind Date. Een potentieel interessante ingang, die verder helaas niet wordt doorgevoerd. Voor de filmversie van Blind Date uit 1996 nam regisseur Theo van Gogh twee verschillende eindes op. In de eerste versie - die uiteindelijk in de film belandde - stopt het mannelijke personage een revolver in zijn m
Read more...
'De Nederlandse elite leeft in een gedroomde wereld'
Het broeit onder het glanzende oppervlak van onze welvaart. De elite trekt zich terug in een bubbel en ontkent maatschappelijke problemen, betoogt Frits Bosch, macro-econoom, socioloog en auteur. We maken ons zorgen over de multiculturele samenleving, integratie, globalisering en (het gebrek aan) solidariteit. Ik heb me afgevraagd wat de gevoelens hierover zijn bij de Nederlandse elite; mensen die
Read more...
Herdenking Kerwin Duinmeijer op de Dam
De herdenking van de moord op Kerwin Duinmeijer wordt maandag op de Dam gehouden in plaats van in het Vondelpark bij het standbeeld van Mama Baranka. De organisatie hoopt daarmee meer bezoekers te trekken dan in de afgelopen jaren, toen de herdenking in het Vondelpark doorgaans door niet meer dan een tiental mensen werd bijgewoond. "Voor het jubileumjaar gaan we terug naar de plaats waar zich alle
Read more...
Aanjaagster #metoo zelf beticht van misbruik
Asia Argento, de Italiaanse actrice en regisseuse, die als een van de eerste Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ontoelaatbaar gedrag, is zelf beschuldigd van aanranding. Ze heeft de man die haar beschuldigt een grote som geld gegeven. Dat schrijft de New York Times (NYT) die zegt over papierwerk in de zaak te beschikken.Jimmy Bennett (22) een acteur en rockmuzikant uit Los Angeles, heeft v
Read more...
Klein geluk in Amsterdam: Zonnen, picknicken en flirten
Schrijver Guus Luijters schrijft voor Het Parool dagelijks over 'klein geluk' in de stad. Reageren? Dat kan via kleingeluk@parool.nl.
Read more...
ProRail: 7300 kilometer spoor is bijna vol
De meer dan 7300 kilometer treinspoor is nagenoeg vol. Spoor erbij leggen heeft weinig zin, want daar is ook bijna geen ruimte voor. Dat stelt spoorbeheerder ProRail. Het wordt al met al steeds voller op het spoor. Treinen rijden steeds meer en steeds sneller om de groei van het aantal reizigers aan te kunnen. ProRail verdeelt de spoorcapaciteit onder alle vervoerders en kwam maandag met de verdel
Read more...
Kendrick Lamar op Lowlands: goed, maar niet historisch
Kendrick Lamar sloot Lowlands 2018 af. Een historische concert werd het niet, maar gewoon goed is ook mooi natuurlijk. Zijn alter ego Kung Fu Kenny kenden we al. Nu heeft hij er nog een persoonlijkheid bij gecreëerd. Pulitzer Kenny staat er in grote letters op het videoscherm achter op het podium van de Alpha. Kendrick Lamar is de hiphopper die eerder dit jaar werd onderscheiden met de literaire P
Read more...
Komend weekend voor het eerst in twee maanden fris
Komend weekend blijft het kwik voor het eerst in twee maanden onder de twintig graden. De laatste keer dat dat in grote delen van Nederland gebeurde was op 24 juni. Maandag is het eerst nog grijs en trekken er, vooral in de ochtend, lichte regenbuien over het land. Het wordt maximaal 22 graden, volgens Weeronline. Dinsdag wordt het wat zonniger en daarmee ook warmer, zo'n 24 graden. Woesndag wordt
Read more...

AD

Als Nadia niet zo mooi was, klonk er vast meer kritiek
Columniste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
Read more...
Filmoutfit Whitney Houston uit The Bodyguard onder de hamer
Een van de meest iconische outfits die Whitney Houston heeft gedragen in de film The Bodyguard wordt geveild. Het metalen pakje dat de zangeres droeg tijdens een optreden in een club, als haar alterego Rachel Marron, gaat tenminste weg voor 8500 euro, zo meldt The Blast. De kleding is te zien in de videoclip van het nummer Queen Of The Night en op de filmposter van The Bodyguard.
Read more...
Alec Baldwin keurt supersexy motorfoto van 22-jarige dochter af
Hollywoodacteur Alec Baldwin (60) is allesbehalve blij met een foto die zijn 22-jarige dochter Ireland op Instagram heeft gepost. De blondine plaatste een sexy kiekje van zichzelf waarop ze te zien is op eenmotor, gehuld in een zwarte bikini met cowboylaarzen en daarbij de tekst: 'Stay extra'. Het kon niet op de goedkeuring van haar beroemde vader rekenen.
Read more...
MTV Video Music Awards keren terug naar waar het 1984 begon
De New Yorkse Radio City Music Hall is vanavond het toneel van de 35e editie van de MTV Video Music Awards. Daarmee keert het jaarlijkse prijzengala van de muziekzender terug naar de plek waar het ooit allemaal begon. In 1984 werden namelijk in de Radio City Music Hall de allereerste VMA's uitgereikt.
Read more...
Was Lowlands vooral een festival voor alto’s, nu domineren de hipsters
De 26ste Lowlands-editie dreef op een gemoedelijke sfeer en minder op de uitzonderlijke muziek. Hoogtepunten: de funkrevue van Chic en het nachtelijke ballet van Sergei Polunin.
Read more...
Aanjaagster #metoo nu zelf beticht van aanranding
Asia Argento, de Italiaanse actrice en regisseuse die als een van de eersten Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ontoelaatbaar gedrag, is nu zelf beschuldigd van aanranding.
Read more...
Nieuwste film met Kevin Spacey brengt schamele 126 dollar op
'Billionaire Boys Club', de nieuwste film met de van seksuele aanranding beschuldigde Kevin Spacey heeft zaterdag op de eerste avond van zijn vertoning in de VS een schamele 126 dollar (110 euro) opgebracht.
Read more...
Kendrick Lamar is gewoon goed, maar historisch wordt het dit keer niet
Kendrick Lamar sloot Lowlands 2018 af. Een historisch concert werd het niet, maar gewoon goed is ook mooi natuurlijk.
Read more...
Maarten Boppe! Hup Maarten!
Cabaretier Vincent Bijlo schrijft een keer per week over wat hem opvalt op de radio.
Read more...
Zonaanbidder Estelle is gelukkig en Froukjes schaamteloze selfie
Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
Read more...