NIEUWS & LINKS

startonline.info

NU.NL

Rechter buigt zich over miljoenenaanklacht van Walking Dead-maker
Er wordt een proces gestart tussen Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, en zender AMC. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar (ruim 246 miljoen euro) omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.
Read more...
Nog geen akkoord tussen NTR en Twan Huys over College Tour
De NTR en Twan Huys hebben nog geen akkoord bereikt over de toekomst van het format College Tour. Dat meldt de NTR maandagavond in een reactie op haar eigen berichtgeving eerder die dag.
Read more...
Ellen Pompeo: 'Patrick Dempsey niet gesproken na vertrek Grey's Anatomy'
Ellen Pompeo, die elf jaar de vaste tegenspeler was van Patrick Dempsey in de ziekenhuisserie Grey's Anatomy, heeft na zijn vertrek uit de serie in 2015 niet meer met hem gesproken.
Read more...
Beau van Erven Dorens uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar
Beau van Erven Dorens is maandag door mediavakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. De presentator is de opvolger van Eva Jinek, die de titel vorig jaar kreeg toebedeeld. 
Read more...
Modern Family-actrice Sarah Hyland onderging tweede niertransplantatie
Sarah Hyland, bekend van haar rol als Haley Dunphy in de comedyserie Modern Family, heeft verteld dat zij vorig jaar september voor de tweede keer een niertransplantatie heeft ondergaan. De actrice kreeg de nier van haar broer, nadat haar lichaam de donornier van haar vader afstootte.
Read more...
Gijp-auteur Michel van Egmond werkt aan boek over Patty Brard
Michel van Egmond, die eerder onder meer boeken schreef over René van der Gijp en Wim Kieft, werkt aan een biografie over Patty Brard.
Read more...
Voormalig topsporter Gregory Sedoc krijgt eigen wetenschapsprogramma
Gregory Sedoc, momenteel te zien als deelnemer in Expeditie Robinson, krijgt bij de AVROTROS een eigen televisieprogramma. 
Read more...
Martijn Krabbé vraagt vriendin Deborah ten huwelijk
Martijn Krabbé heeft zijn vriendin Deborah Wietzes ten huwelijk gevraagd. De presentator deed dit aan de hand van een sinterklaasgedicht. 
Read more...
Vanavond op televisie: De Slimste Mens is terug | Mijn kerst is de beste
Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.
Read more...
Margot Robbie wordt opgemaakt als varken
De Australische actrice Margot Robbie is zondag te gast bij The Ellen Show. Ze geeft aan van make-up te houden en deelt een aantal tips met Ellen DeGeneres. Hier krijgt ze al snel spijt van wanneer DeGeneres besluit de controle te nemen over haar make-up.
Read more...

Parool

De VAR en de overtreding van De Ligt
In de rubriek Buis selecteren we de leukste, ontroerendste en grappigste fragmenten. Deze keer: de Amsterdamse ijshockeyer Daniel Sprong scoort bij zijn debuut voor de Anaheim Ducks in de NHL. 'Jochem. Dennis hier. Ik bevestig de gele kaart voor De Ligt.' Dennis is in dit verband Dennis Higler, de scheidsrechter die zaterdag als VAR was aangewezen bij het duel PEC Zwolle - Ajax. Jochem is Jochem K
Read more...
Beau van Erven Dorens is Omroepman van het Jaar
Beau van Erven Dorens is in Hilversum uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Dat werd zojuist bekendgemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De RTL-presentator zette daarmee een kroon op 2018, het jaar waarin hij ook de Gouden Televizier Ring won voor Beau Five Days Inside.Van Erven Dorens (47) is momenteel op RTL 4 te zien in Het Rotterdam Project waarin hij dakloze mensen helpt
Read more...
Terreurverdachte Jawed S. komt dinsdag voor de rechter
De 19-jarige terreurverdachte Jawed S., die eind augustus twee mensen zou hebben neergestoken op het Centraal Station in Amsterdam, komt dinsdag voor de rechter. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van twee keer poging tot moord met een terroristisch oogmerk. De zitting vindt plaats op dinsdag in Amsterdam. Uit zijn eerste verklaringen bleek dat S., die een Duitse verblijfsvergunning heeft,
Read more...
Politie: geen wapens voor boa's
De politie wil meer en beter samenwerken met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), maar "het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps". Dat staat in de maandag naar de Tweede Kamer gestuurde notitie 'Boa en politie, niet naast elkaar maar met elkaar'.Boa's willen uit veiligheidsoogpunt standaard een wapen dragen, zoals bijvoorbeeld een wapenstok of pepper
Read more...
Amsterdamse verdachte Decembermoorden donderdag weer voor rechter
De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet komende donderdag weer voor de rechter verschijnen op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden. De eerste zitting bij de kantonrechter was maandag van korte duur. De eerste zitting was maandag met twee verdachten. Direct na het voordragen van de zaak door de rechter, stelde zij de zaak uit naar donderdag 13 december. Dat gebeurde nadat
Read more...
Ganzen Weespertrekvaart nog jaren van hun plek
De veertien ganzen van de kop van de Weespertrekvaart hebben de komende drie jaar een nieuwe vaste plek. Hun vaste omgeving verandert in een bouwput. De ganzen bij de Weespertrekvaart waren niet bij iedereen geliefd. De een fietste er met een grote boog omheen en de ander versnelde het beenritme om ze te ontwijken. De veertien ganzen bij de kop van de Weespertrekvaart konden agressief reageren wan
Read more...
Bijna 60.000 bezoekers voor Masters of LXRY
Luxebeurs Masters of LXRY, de vroegere Miljonair Fair, is de afgelopen dagen door ruim 57.000 mensen bezocht. Er werd voor ongeveer 250 miljoen euro transacties gedaan, variërend van de aankoop van horloges, juwelen en boten tot vastgoeddeals, meldt organisator Yves Gijrath. Masters of LXRY wil de komende jaren uitgroeien tot de grootste beurs ter wereld op het gebied van luxe producten. Dit keer
Read more...
Amsterdam wil experimenteren met aquathermie
De gemeente Amsterdam wil graag experimenteren met aquathermie om aan klimaatdoelstellingen te voldoen. Dat laat wethouder Sharon Dijksma (water en luchtkwaliteit) weten in een brief aan minister Eric Wiebes. Dijksma ziet in aquathermie een goed alternatief voor aardgas. De gemeente heeft de doelstelling geformuleerd in 2040 volledig aardgasvrij te zijn en aquathermie zou daar een belangrijke rol
Read more...
AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens
De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed.De AEX-
Read more...
Politie onderzoekt verband schietpartij en handgranaat Zandvoort
De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen een maandagmiddag gevonden handgranaat in de Doctor C.A. Gerkestraat in Zandvoort en een eerder schietincident in dezelfde straat.  De politie laat maandagmiddag weten dat er onderzoek is gedaan naar de handgranaat, en concludeert nu dat deze 'geen gevaar opleverde voor de omgeving'.Op 26 november werd midden in de nacht een woning in dezelfde
Read more...

AD

Zoektocht naar ander woord voor vrouwelijk geslacht: ‘te weinig trots’
Het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag is een zoektocht gestart naar een geschikt, nieuw woord voor het vrouwelijk geslacht. Reden van de zoektocht? Volgens het team zijn de huidige benamingen vaak niet gangbaar en dragen ze geen trots uit.
Read more...
Disneyland Paris deelt eerste beelden Marvel-land
Disneyland Paris heeft op Twitter een eerste conceptbeeld vrijgegeven van Marvel-land, het nieuwe themagebied dat in het Walt Disney Studios Park zal worden gebouwd.
Read more...
Nog geen deal NTR en Twan Huys over College Tour
De NTR en Twan Huys hebben nog geen akkoord bereikt over de toekomst van het format College Tour. Dat meldt de NTR vanavond in een reactie op haar eigen berichtgeving eerder vandaag.
Read more...
‘Nooit gedacht dat ik met dat soort programma’s furore zou maken’
Beau van Erven Dorens, vanmiddag uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar, wordt ongemakkelijk van alle loftuitingen. ,,Ik heb het gevoel dat mijn wederopstanding pas net is begonnen.’’
Read more...
Rico Verhoeven verrast zieke kickboksfan als clown
De 8-jarige Luca Blom uit Gorinchem is zaterdag te zien in het EO-programma Zet 'm Op. In de eenmalige show is te zien hoe de zieke kickboksfan verrast wordt door kickbokser Rico Verhoeven.
Read more...
Martijn Krabbé gaat trouwen
Tv-presentator Martijn Krabbé gaat trouwen. Hij heeft op pakjesavond zijn vriendin Deborah ten huwelijk gevraagd. Krabbé stopte zijn aanzoek in een sinterklaasgedicht.
Read more...
Beau van Erven Dorens is Omroepman van het Jaar
Beau van Erven Dorens is in Hilversum uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Dat werd zojuist bekendgemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De RTL-presentator zette daarmee een kroon op 2018, het jaar waarin hij ook de Gouden Televizier Ring won voor Beau Five Days Inside.
Read more...
Geitenboer Frank en dierenarts Anita uit elkaar
Boer zoekt Vrouw-kandidaten Frank en Anita hebben een punt achter hun relatie gezet. De twee deden in 2010 mee aan het populaire datingprogramma en werden toen smoorverliefd. Toch hield hun romance niet stand. ,,We hebben geweldige jaren met elkaar gehad, maar merkten dat de koek een beetje op begon te raken.”
Read more...
Jett Rebel geschrokken van oude foto: Ik zag eruit als een junk
Jett Rebel is vandaag geconfronteerd met twee foto's van zichzelf die hij op Instagram tegenkwam. Op de linker foto, een paar jaar terug, was de muzikant nog verslaafd aan drugs. ,,Ik ben altijd in shock als ik zie hoe mijn verslaving ervoor zorgde dat ik er als een junkie uitzag.”
Read more...
Sarah Hyland dacht aan zelfmoord na mislukte niertransplantatie
Sarah Hyland, bekend van de populaire serie Modern Family, heeft in een interview met het Amerikaanse SELF Magazine toegegeven aan zelfmoord te hebben gedacht na een mislukte niertransplantatie.
Read more...