NIEUWS & LINKS

startonline.info

NU.NL

Ochtend Radio 2 door Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte
Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte nemen het ochtendprogramma van NPO Radio 2 over. Ze volgen Gerard Ekdom op, die naar Radio 10 vertrekt.
Read more...
Sjoukje Hooymaayer wilde na diagnose kanker 'niet door achterdeur afgaan'
Zeg 'ns Aa-actrice Sjoukje Hooymaayer (77), bij wie enkele maanden geleden kanker werd gediagnosticeerd, wilde haar carrière op een waardige manier afronden.
Read more...
Marieke Elsinga verlengt contract bij RTL met twee jaar
Marieke Elsinga blijft de komende twee jaar programma’s maken voor RTL. De presentatrice en de zender hebben hun samenwerking verlengd, maakten zij dinsdag bekend.
Read more...
Years & Years in januari in AFAS Live
Years & Years komt terug naar Nederland. De Britse synthpopact, die afgelopen weekeinde nog op Pinkpop stond, geeft op 25 januari een concert in AFAS Live. Dat maakte MOJO dinsdag bekend.
Read more...
Lenny Kravitz zegt grote tv-rol te hebben verloren door huidskleur
Lenny Kravitz was een van de gegadigden voor een vaste rol in Big Little Lies, maar volgens de acteur en zanger wilden de makers van de HBO-serie geen acteur met een donkere huidskleur casten voor het onsympathieke personage.
Read more...
Leon Verdonschot schrijft boek over geboorteplaats Geleen
(Muziek)journalist Leon Verdonschot, die eerder onder meer het prijswinnende boek Rico schreef over kickbokser Rico Verhoeven, gaat een boek schrijven over Geleen, de plaats waar hij ter wereld kwam.
Read more...
Black Panther en Stranger Things grote winnaars MTV Movie & TV Awards
Black Panther is de grote winnaar van de MTV Movie & TV Awards. De actiefilm heeft maandagavond (lokale tijd) vier prijzen in de wacht gesleept.
Read more...
Gerard Ekdom denkt dat bemoeienissen John de Mol 'reuze' meevallen
Gerard Ekdom is bekend met verhalen over de bemoeienissen van John de Mol met zijn radio- en televisiezender. Ondanks geruchten dat de zenderbaas zou bellen als een nummer in een radioprogramma hem niet aanstaat, denkt Ekdom toch dat zijn nieuwe baas "reuze meevalt".
Read more...
Jared Leto brengt zonder handen Oreo van voorhoofd naar mond
Jared Leto brengt in The Tonight Show met Jimmy Fallon een Oreo van zijn voorhoofd naar zijn mond.
Read more...
Tassenontwerper Kate Spade wordt donderdag begraven
Tassenontwerper Kate Spade wordt donderdag begraven in haar oorspronkelijke woonplaats Kansas City in de staat Missouri.
Read more...

Parool

André Kuipers geeft derde show in Ziggo Dome
De eerste twee shows van André Kuipers in de Ziggo Dome op 3 november zijn al bijna uitverkocht en daarom plakt de astronaut er een derde liveshow op diezelfde ochtend aan vast. In SpaceXperience - Into the Future LIVE neemt Kuipers het publiek mee op een ruimtevlucht in de toekomst. RobotTijdens zijn show krijgt Kuipers assistentie van een pratende robot. "In de ruimte wordt al veel gebruik gemaa
Read more...
'Huis-aan-huisblad City is gewoon een reclamefolder'
'De nieuwste vorm van verloedering noemt zich City en een huis-aan-huisblad,' schrijft D. Weijers in een lezersbrief, 'maar het is met 42 ­pagina's reclame natuurlijk gewoon een dikke, milieubelastende reclamefolder.' De nieuwste vorm van verloedering noemt zich City en een huis-aan-huisblad. Noemt zich, want het is met 4 pagina's tenenkrommende buurtroddel en 42 ­pagina's reclame natuurlijk gewoo
Read more...
Ajax treft Sturm Graz in Champions League
Ajax begint het voetbalseizoen tegen Sturm Graz uit Oostenrijk. De ploegen spelen tegen elkaar in de tweede voorronde van de Champions League.  Ajax mag de eerste voorronde van de Champions League overslaan en stroomt in bij de tweede ronde, net zoals de Oostenrijkers van Sturm Graz. Ajax speelt de eerste wedstrijd thuis op 24 of 25 juli. Sturm Graz eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Oost
Read more...
Years & Years in januari naar Afas Live
Years & Years komt terug naar Nederland. De Britse synthpopact, die afgelopen weekeinde nog op Pinkpop stond, geeft op 25 januari een concert in Afas Live. Dat maakte Mojo dinsdag bekend. Het concert in Amsterdam maakt deel uit van de nieuwe tournee van Years & Years, de Palo Santo Tour. Van eind november tot en met begin februari trekt het trio door het Verenigd Koninkrijk en Europa ter promotie
Read more...
Bij de Duitsers vallen harde woorden
In Rusland is het WK voetbal losgebarsten. Oranje doet helaas niet mee, maar volgen doen we het toch. In dit blog krijg je de belangrijkste updates mee.
Read more...
Ina (71) doet niet aan breiwerkjes maar aan powerliften
De Amsterdamse Ina Koolhaas Revers (71) tilt met gemak 133 kilo. Begin juni werd ze in Calgary wereldkampioen powerliften. 'Die Amerikaanse keek me voor de wedstrijd niet eens aan!' In sportschool Crossfit Flames XL, vorige maand neergestreken in een voormalige garage op het bedrijventerrein bij Overamstel, spoort personal coach Jinga Gosschalk (39) haar kampioen Ina Koolhaas Revers (71) liefdevol
Read more...
Man die vastzit in Zaanstad gepakt na match op IS-wapens
De politie heeft drie mannen aangehouden van wie dna-sporen zijn gevonden op vuurwapens in een schuilplaats van IS in Argenteuil, een voorstad van Parijs. Het gaat om een Groninger (26), een 53-jarige man die vastzit in Zaanstad en een 30-jarige zonder vaste verblijfplaats. Twee dagen na de aanslagen in Brussel op 24 maart 2016 ontdekte de politie een IS-appartement in Argenteuil. In de schuilplaa
Read more...
En wie stond daar?  Gerd Müller!  Herstel: Harry Kane!
De tijd begon te dringen en Harry Kane was al tijden onzichtbaar voordat de Engelsen de ernst van de situatie begonnen in te zien. Lang leek het bij Engeland-Tunesië 1-1 te blijven. En Harry Kane, aanvoerder en spits en de nieuwe hoop van het Engelse voetbal, kon de hoge verwachtingen - ondanks zijn openingstreffer - niet waarmaken.Hij liep wat verloren rond in het woud van de alles wegmaaiende Tu
Read more...
Jay Z en Beyoncé na Louvreclip nu in Amsterdam
Beyoncé en Jay-Z, dinsdagavond en woensdagavond in de Johan Cruijff Arena, overvallen de wereld met een nieuw album en een clip waarvoor ze een haast onmogelijke opnamelocatie ritselden: het Louvre. Toeval en gelukkige timing: net nu het superkoppel Beyoncé en Jay-Z de wereld heeft overrompeld met een nieuw project - en ze in het oog van de belangstelling staan - komen ze naar Amsterdam voor een c
Read more...
Dan ga je toch zelf iets voor de boekenweek schrijven?
Nog even over het thema van de boekenweek 'De moeder de vrouw.'Driehonderd schrijvers hebben een ingezonden brief geschreven aan het CPNB waarin ze eigenlijk beweren zwaar beledigd te zijn. Het thema bevalt ze niet, en dat twee schrijvers van mannelijke kunne het boekenweekgeschenk mogen schrijven (Jan Siebelink en Murat Isik) en dus geen vrouw, vinden ze ook belachelijk.Dat thema bestaat uit vier
Read more...

AD

Marieke Elsinga blijft nog twee jaar bij RTL
Marieke Elsinga blijft de komende twee jaar programma's maken voor RTL. De presentatrice en de zender hebben hun samenwerking verlengd, maakten zij vandaag bekend.
Read more...
Naomi strompelt over kiezelstrand en Art met 'verfrommelde harses'
Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van BN'ers en celebrity's. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
Read more...
Koningin Máxima: Mijn lieve zus kon geen vreugde in haar leven vinden
,,Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés kon geen vreugde vinden, ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden.'' Met die woorden op een zelfgeschreven verklaring reageerde koningin Máxima vanmiddag, vechtend tegen de tranen, voor het eerst op de tragische dood van haar veertien jaar jongere zus, eerder deze maand.
Read more...
Laten we Bert Maalderink alsjeblieft koesteren
Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
Read more...
Keiharde tweet John Cleese schiet Vlaams theater in verkeerde keelgat
De Ethias Arena in de Vlaamse plaats Hasselt heeft vandaag verbaasd gereageerd op een beledigende tweet van de Britse komiek en acteur John Cleese (78) die het Belgische publiek 'lui, dik en met bier doordrenkt' noemt. ,,We herkennen ons absoluut niet in die typering'', benadrukt een woordvoerster van het theater.
Read more...
Ongelijkheid in de VS: nog even cru als vóór de jaren 60
We denken Amerika te kennen, uit films en het journaal. Dat dacht Arjen van Veelen ook. Tot hij er ging wonen. Hij stuitte op de extreme ongelijkheid in het land.
Read more...
Echtgenote John Legend onder vuur na kolffoto
Chrissy Teigen, de 32-jarige echtgenote van de Amerikaane soulzanger John Legend (39), heeft een vloedgolf positieve én negatieve reacties over zich heen gekregen na een weinig verhullende foto waarop te zien is hoe ze in de auto aan het kolven is. Haar man schreef bij het kiekje 'ze neemt me mee uit eten maar heeft nog steeds dienst als moeder'.
Read more...
John Cleese maakt gehakt van 'lui, dik en bierend' publiek in België
De Britse komiek en acteur John Cleese (78) - bij het grote publiek bekend van de tv-series Monty Python's Flying Circus en Fawlty Towers - heeft aan het einde van zijn internationale tournee de toeschouwers in een theater in het Belgische Hasselt getypeerd als 'slechtste publiek ooit'.
Read more...
Duo Roodbeen & Kijk in de Vegte neemt ochtendshow Gerard Ekdom over
Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte maken per maandag 2 juli samen de nieuwe ochtendshow op NPO Radio 2. Ze volgen Gerard Ekdom op die bij het commerciële Radio 10 aan de slag gaat. Dat bevestigt omroep BNNVARA aan deze website. DJ Paul Rabbering zou verhuizen naar de avonduren.
Read more...
Roestige privéjet van Elvis Presley staat opnieuw te koop
Een vliegtuig dat ooit toebehoorde aan Elvis Presley en zelfs door hem persoonlijk werd ingericht, is wederom te koop via een veilingsite. Een jaar geleden ging het toestel onder de hamer voor ruim 400.000 euro, maar de toenmalige koper biedt het collectors item nu zelf aan.
Read more...