NIEUWS & LINKS

startonline.info

Automatiseringsgids

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Computer idee

IKEA-bots, assembleer!
Het in elkaar zetten van IKEA-meubilair lijkt op papier altijd heel eenvoudig, maar in de praktijk is het toch vaak een tijdrovende rotklus. Ben je - of ken je - geen handige Harry? Dan haal je in de toekomst gewoon een IKEA-bot in huis.
Read more...
Microsoft is door Windows Phone-voorraad heen
Het wordt telkens lastiger om nog aan een Windows-smartphone te komen. De laatste modellen zijn nu uitverkocht in Microsofts eigen webshop. Het bedrijf produceert verder geen nieuwe modellen meer.
Read more...
Google focust op sms-opvolger Chat ten koste van Allo
Google stopt tijdelijk met het doorontwikkelen van de in 2016 gelanceerde chatapp Allo, om te kunnen focussen op het uitbreiden van de standaard sms-app van Android. Die gaat straks door het leven als 'Chat'.
Read more...
Rylo is een mini-360-graden-camera
De zogeheten Rylo is een van de kleinste 360-graden-camera's die je kunt kopen, maar dat is niet het enige bijzondere. Je hoeft namelijk niet constant op te letten of alles wel goed in beeld is.
Read more...
Ook Qualcomm komt met eigen vr-bril
U kent Qualcomm als maker van mobiele processoren, maar de firma werkt nu ook aan een eigen virtual reality headset. Die draait uiteraard op een cpu van de fabrikant zelf en werkt zonder smartphone, pc of externe sensoren.
Read more...
Chrome 66 blokkeert automatisch startende video's
De nieuwste versie van Chrome zorgt ervoor dat automatisch startende video's in de kiem worden gesmoord, althans wanneer ze ook geluid maken. Daarmee komt er een einde aan een van de meest storende vormen van online reclame.
Read more...
Windows-pc te ontgrendelen met Samsung-smartwatch
Waarschijnlijk heb je je Windows-laptop met een wachtwoord, pincode of je vingerafdruk beveiligd. Maar binnenkort kun je deze ook ontgrendelen met de Gear S3- en Gear Sport-smartwatches van Samsung.
Read more...
Microsoft lanceert Windows Defender-extensie voor Chrome
Windows Defender beschermt je pc tegen schadelijke bestanden, maar niet tegen malafide websites - tenzij je Edge gebruikt. Daarom lanceert Microsoft nu een Windows Defender-extensie voor Chrome.
Read more...
Aantal smartphones met Android 8.0 Oreo in de lift
Het aantal smartphones dat op de nieuwste Android-versie draait, is tussen februari en april flink gestegen. Desondanks draait Android 8.0 (Oreo) nog maar op 4,6 procent van alle Android-telefoons.
Read more...
WSD-F20SC is extra stevige Casio-smartwatch
De ProTrek-serie van Casio bestaat uit smartwatches die vooral voor wandelaars interessant zijn. En dan niet het soort dat af en toe een rondje over de Veluwe loopt, maar bijvoorbeeld graag regelmatig de buitenlandse bergen intrekt.
Read more...

Computer!Totaal

Philips presenteert monitor voor console-gamers
MMD, het bedrijf achter Philips monitoren, onthulde vandaag de Momentum 43M6VBRAB. Volgens eigen zeggen is dit 43 inch 4K UHD-scherm met onder andere HDR en adaptive sync het eerste beeldscherm dat speciaal voor spelcomputers is ontworpen. Computer!Totaal was bij de onthulling in het Spaanse Màlaga.
Read more...
Gepersonaliseerde e-mails: veel mails in een paar kliks
Wil je hetzelfde mailtje aan meerdere mensen sturen, maar dan wel met een persoonlijke aanhef en misschien ook per mailtje een ander persoonlijk stukje tekst? Dan hoef je echt niet elk mailtje apart op te stellen! Met behulp van de programma’s Excel, Word en Outlook kun je gepersonaliseerde e-mails opstellen.
Read more...
Netgear Orbi RBK20 en RBK23 – Kleiner en goedkoper
Met de Orbi RBK20 en RBK23 voegt Netgear wederom een nieuw lid aan de Orbi-familie van wifi-mesh-systemen toe. Netgear noemt de nieuwe producten ook wel Orbi Micro. Wij zijn benieuwd hoe het nieuwe wifi-mesh-systeem presteert.
Read more...
Ockel Sirius A (Pro): prettig mediamaatje voor thuis en onderweg
Met de Ockel Sirius A (Pro) heb je altijd een veelzijdige mediaspeler op zak. Kijk op het geïntegreerde scherm naar Netflix-films of stuur je beeld en geluid rechtstreeks door naar de thuisbioscoop. Kortom, gebruik deze mini-pc als flexibele mediapartner!
Read more...
Lightroom Mobile CC - Onderweg foto's bewerken
Als fotograaf, zowel hobbyist als professioneel, ben je vaak uren onderweg. Tijd die je beter nuttig besteedt om je foto’s onder handen te nemen. Via Lightroom Mobile CC bekijk en bewerk je de opnames op je iPad of Android-tablet. Liefst van al wil Adobe dat je de mobiele Lightroom als sidekick van de desktopversie zou gebruiken, maar je kunt het ook prima bij de app houden.
Read more...
Panda Dome - Security zonder poespas
Panda Dome is vaak niet het eerste antiviruspakket dat in je opkomt, maar de software scoort altijd opvallend hoog in onafhankelijke tests. We gingen aan de slag met Panda Dome Complete om te kijken of de rest van het programma ook zo goed is.
Read more...
ClearType instellen voor duidelijkere teksten
Heb je de indruk dat het lettertype dat Windows gebruikt niet goed leesbaar is? Kijk dan of de aanwezige ClearType-technologie is ingesteld. Als dat wel al zo is, dan kun je ClearType ook nog aanpassen aan je eigen ogen.
Read more...
Dit zijn de 14 beste portable apps
Wij kunnen ons geen computerleven meer voorstellen zonder portable apps. Op een nieuw systeem zijn we daardoor snel weer aan het werk: meer dan het kopiëren van een paar mapjes of een usb-stick erin is het niet. In dit artikel laten we je zien wat onze favoriete tools zijn.
Read more...
Bewaak je pc met een webcam of ip-camera
Wie een woning wil bewaken, hoeft niet meteen te investeren in een peperduur videobewakingssysteem. Met een goedkope ip-camera of webcam en het gratis programma iSpy bewaak je je pc ook heel simpel. Houd voortaan op de computer eenvoudig een oogje in het zeil!
Read more...
In 3 stappen WhatsApp op je pc of laptop
WhatsApp is een superhandige chat-app op je Android-, iOS- of Windows-smartphone, maar wist je dat er ook een webversie en zelfs een te downloaden programma bestaan? Zo kun je rustig WhatsApp op je pc of laptop zetten. Hier lees je hoe je dat doet.
Read more...