NIEUWS & LINKS

startonline.info

Automatiseringsgids

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Computer idee

'Voor het eerst daling in smartphone-verkoop'
Voor het eerst sinds de metingen zijn gestart in 2004, merken marktanalisten van Gartner een daling op in de verkoop van smartphones. In het vierde kwartaal van 2017 werden er minder telefoons verkocht dan in dezelfde periode het jaar ervoor.
Read more...
'Nederlanders downloaden telkens minder via torrents'
Het aantal Nederlanders dat films en series illegaal binnenhaalt via torrents, neemt de afgelopen jaren sterk af. 6 procent downloadt vandaag de dag nog via peer-to-peer, tegenover 18 procent in 2013.
Read more...
Olympische Note 8 voor Pyeongchang-sporters
De Olympische Winterspelen zitten er al bijna weer op. Nederlandse deelnemers keren terug met de nodige gouden plakken, maar ook wie dat niet gelukt is gaat dankzij Samsung niet zonder lege handen naar huis.
Read more...
Goud voor Schulting... door een slim pak?
Het zal je niet zijn ontgaan: Suzanne Schulting heeft vandaag een gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Pyeongchang. In de voorbereiding op dat toernooi kreeg ze hulp uit onverwachte hoek: de techwereld. Samsung ontwikkelde namelijk een slim schaatspak dat de Nederlandse shorttrackers nog dichter bij perfectie moest brengen. En dat hielp.
Read more...
Nieuwe hi-res beelden van de Samsung Galaxy S9
De Samsung Galaxy S9 wordt officieel dit weekend pas gepresenteerd aan de wereld, maar hoe dichter we bij dit moment komen hoe, meer informatie we kunnen vinden over de S9. Zo zijn er vandaag nieuwe hi-res afbeeldingen van Samsungs nieuwe vlaggenschip te vinden.
Read more...
Lenovo Mirage Camera maakt 180-graden-foto's
Deze opvallende camera van Lenovo heeft twee lenzen. Tezamen leggen ze een breder beeld vast dan je gewend bent, met een beeldhoek van 180 graden.
Read more...
Gratis hulp bij belastingaangifte
Heb je binnenkort ook hulp nodig bij je belastingaangifte? Computer Idee helpt je daar bij.
Read more...
Toetsenbord-app Swype niet meer te downloaden
Swype is als een van de bekendste toetsenbord-apps voor smartphones niet meer te downloaden voor Android en iOS. Het bedrijf erachter stopt de ondersteuning ervan en haalde de app uit de downloadwinkels.
Read more...
Android P voorkomt afluister-apps
Het risico dat iemand de camera van je telefoon gebruikt zonder dat je het doorhebt wordt vaak overdreven, maar het is absoluut een mogelijkheid. Een die groot genoeg is voor Google om te besluiten hier iets aan te doen. Door vrijgegeven code van Android P is ontdekt dat het besturingssysteem wil voorkomen dat inactieve apps de camera of de microfoon kunnen gebruiken.
Read more...
Google Pay vervangt Android Pay en Google Wallet
Google is de uitrol gestart van Google Pay, een betaalsysteem dat Android Pay en Google Wallet gaat vervangen. Onder meer in de Verenigde Staten is het al zover, maar in Nederland moeten we nog even wachten.
Read more...

Computer!Totaal

MWC 2018: Hier zijn de Samsung Galaxy S9 en S9+
Samsung heeft op het Mobile World Congress de Galaxy 9 en Galaxy S9+ geïntroduceerd. De opvolger van de Galaxy S8 heeft een verbeterde camera en beschikt over stereospeakers. Beide toestellen zijn al vanaf half maart beschikbaar.
Read more...
MWC 2018: Nokia 8 Sirocco en Nokia 7 Plus aangekondigd
Nokia heeft op Mobile World Congress in Barcelona een viertal nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Nokia 8 Sirocco, de Nokia 7 Plus en een nieuwe versie van de Nokia 6 en Nokia 1. Ook liet het bedrijf een 4G-versie van een oude bekende zien, de Nokia 8110.
Read more...
MWC 2018: Huawei toont MateBook X Pro en MediaPad M5
Huawei heeft op Mobile World Congress 2018 een nieuwe laptop laten zien. De MateBook X Pro is een verbeterde versie van de originele MateBook X. Grootste veranderingen zijn de schermratio van 91 procent, een Dolby Atmos-geluidssysteem en een verstopte camera. Ook werden twee nieuwe tablets, de MediaPad M5 en M5 Pro, getoond.
Read more...
Zo kun je de rechtermuisknop in macOS activeren
Apple-muizen hebben geen rechtermuisknop, dat is altijd al zo geweest. Windows-overstappers gruwelen ervan. En - eerlijk is eerlijk - die 'secundaire klik' heeft ook onder macOS zonder meer praktische toepassingen. Terug ermee dus, want je kunt de rechtermuisknop in macOS gewoon activeren en gebruiken, bijna net zoals in Windows.
Read more...
Haal alles uit Netflix met deze 12 superhandige tips
Netflix is onze favoriete streamingsdienst. Het aanbod wordt steeds beter en technisch werkt de dienst goed. Het enige waar we soms tegenaan lopen, is dat het soms erg onoverzichtelijk is welke titels er op Netflix staan. Voor dat probleem, en nog een heleboel andere, vind je hier een oplossing. Dit zijn 12 Netflix-tips die je moet kennen.
Read more...
Screenshots maken en annoteren in macOS
Het maken van een screenshot in macOS is een eitje. En ze achteraf annoteren - ofwel van commentaar, pijltjes en ander moois voorzien - kan ook heel snel en efficiënt.
Read more...
MWC 2018: Moto G6 Plus komt in meerdere kleuren
Motorola brengt elk jaar weer telefoons uit, telefoons die voor het grootste deel ook goed zijn. Vorig jaar trok de Moto X4 veel aandacht met zijn betaalbare prijs en mooie design. Voordat we in 2018 het release-seizoen ingaan, bereidt Motorola zich voor op zijn volgende grote onthulling: de Moto G6-familie. Waarschijnlijk zullen we de Moto G6 volgende week op het MWC zien.
Read more...
Zo stop je irritante reclames op internet
Reclames op internet zijn bloedirritant toch? Tja, wij vinden van niet, als makers van bladen en websites bieden wij ook reclame aan. Wél vinden we dat reclame iets is waar zorgvuldig mee omgesprongen moet worden en waarmee absoluut niemand lastiggevallen mag worden. En juist daar gaat het nog weleens mis, en dan wordt reclame inderdaad bloedirritant. Gelukkig hoef je in dit soort gevallen niet lijdzaam te gaan zitten afwachten, je kunt daar zelf iets aan doen.
Read more...
MWC 2018: Dit is de Asus Zenfone Max Plus
Als voorproefje voor Mobile World Congres (MWC) toont Asus de Zenfone Max Plus. Een smartphone met een dualcam, groot scherm, enorme batterij, een schappelijke prijs en een naam die een beetje dubbelop is.
Read more...
Een gouden plak door een slim pak
Het zal je niet zijn ontgaan: Suzanne Schulting heeft vandaag een gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Pyeongchang. In de voorbereiding op dat toernooi kreeg ze hulp uit onverwachte hoek: de techwereld. Samsung ontwikkelde namelijk een slim schaatspak dat de Nederlandse shorttrackers nog dichter bij perfectie moest brengen. En dat hielp.
Read more...