NIEUWS & LINKS

startonline.info

Automatiseringsgids

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Computer idee

Nokia 7 komt alleen uit in China
Nokia kondigt de Nokia 7 aan, die opvallend genoeg alleen in China lanceert. Wat betreft specificaties zit deze tussen de Nokia 6 en 8 in, smartphones die beide wel in Nederland te koop zijn.
Read more...
NS test achteraf betalen in openbaar vervoer
Ben je het zat om telkens weer je ov-chipkaart op te laden? Dan kun je er straks ook voor kiezen om achteraf te betalen. Met NS Flex krijg je aan het einde van iedere maand een factuur thuisgestuurd.
Read more...
Android-apps uit te proberen zonder te installeren
Bepaalde apps voor Android zijn voortaan eerst uit te proberen, voordat je ze volledig installeert. De eerste zogeheten Instant Apps zijn live.
Read more...
Eerste HDMI 2.1-kabels nu in de winkels
Over het algemeen betekent een duurdere hdmi-kabel niet automatisch beter beeld. Toch is de ene hdmi-kabel de andere niet. Door de jaren heen is de hdmi-standaard doorontwikkeld, en Belkin is nu de eerste fabrikant die een HDMI 2.1-kabel uitbrengt.
Read more...
Stem voor Website van het Jaar en win
Misschien weet je het nog: eerder dit jaar nam Reshift, uitgever van Computer Idee, de website Kieskeurig.nl over. Nu is Kieskeurig.nl dit jaar opnieuw genomineerd voor de verkiezing van Website van het Jaar. Die titel willen we natuurlijk winnen, en jij kan ons daarbij helpen - en daarbij zelf ook wat winnen!
Read more...
Overal in huis wifi met devolo dLAN 1200 triple+
In een gemiddeld huishouden worden telkens meer apparaten aangesloten op internet. Vaak draadloos, maar voor een stabiele en snelle verbinding blijft een kabel in veel gevallen een must. De nieuwe dLAN 1200 triple+ adapter van devolo is daarom voorzien van maar liefst drie ethernet-aansluitingen.
Read more...
BlackBerry Motion ook in Nederland te koop
De BlackBerry Motion is vanaf november ook in Nederland te koop, zo maakt fabrikant TCL Communication vandaag bekend. De middenmoter kost straks 469 euro.
Read more...
Malware voor pinautomaten te koop op dark web
Antivirusfirma Kaspersky Lab heeft malware ontdekt die gericht is op het infecteren van pinautomaten, en te koop wordt aangeboden op het dark web. Voor 5000 dollar kunnen hackers ermee hun slag slaan.
Read more...
Consumentenbond: 'GPS-horloges voor kinderen slecht beveiligd'
GPS-horloges vertellen ouders waar hun kinderen uithangen, maar vanwege slechte beveiliging kunnen ook kwaadwillenden zomaar meekijken. Daarvoor waarschuwt de Consumentenbond op basis van Noors onderzoek.
Read more...
Asus ZenFone 4 Selfie heeft dubbele front-camera
Een goede selfie-camera is met name onder jongeren een belangrijk criterium voor het kiezen van een nieuwe smartphone. Asus weet dat en lanceert daarom de ZenFone 4 Selfie.
Read more...

Computer!Totaal

Pas het Bedieningspaneel in iOS 11 aan
Met de komst van iOS 11 is een geheel vernieuwd bedieningspaneel geïntroduceerd - en niet iedereen is daar even blij mee. Het lijkt misschien verwarrend, maar je hebt er meer controle over dan je denkt. Zet het helemaal naar je eigen hand!
Read more...
Medion Erazer X7853: degelijk en multi-inzetbaar
De naam Medion werd vroeger al gauw geassocieerd met goedkope computers van de ALDI, maar dat station is, sinds het bedrijf in 2011 is overgenomen door Lenovo, allang gepasseerd. De Medion Erazer X7853 gaminglaptop is daar een uitstekend bewijs van.
Read more...
15 slimme tips voor OneNote
Vaarwel notitieschriftje, hallo digitaal notitieboekje! Met deze 15 slimme tips voor OneNote kun je je gedachten, takenlijstjes, notities en andere aantekeningen nog beter organiseren. Want met het gratis OneNote biedt Microsoft je een fraaie oplossing om onderweg of thuis makkelijk notities te maken of informatie te bewaren.
Read more...
Grip op je internetverbinding met OpenDNS
Geen controle over de internetverbinding kan een gemis zijn, vooral in gezinnen met opgroeiende kinderen. In dit artikel gaan we hier iets aan doen. OpenDNS biedt meerdere mogelijkheden om internetverkeer in te perken. Zo houd je ongewenste websites eenvoudig buiten de voordeur.
Read more...
Stem voor Website van het Jaar en win
Misschien weet je het nog: eerder dit jaar nam Reshift, uitgever van Computer!Totaal, de website Kieskeurig.nl over. Nu is Kieskeurig.nl dit jaar opnieuw genomineerd voor de verkiezing van Website van het Jaar. Die titel willen we natuurlijk winnen, en jij kan ons daarbij helpen - en daarbij zelf ook wat winnen!
Read more...
Bouw de perfecte thuiswerkplek
Als je weleens thuis werkt, is het belangrijk om een goede werkplek te hebben. Het gaat hierbij niet alleen om een goede bureaustoel en dat je monitor op de juiste hoogte staat. Je moet ook zorgen dat je vaak even een pauze houdt en af en toe een andere positie aanneemt. Wij leggen je uit hoe je de perfecte thuiswerkplek bouwt.
Read more...
Tover Windows 10 om in Windows 7
De algemene ondersteuning voor Windows 7 is afgelopen en er komen geen updates meer uit voor dit acht jaar oude besturingssysteem. Kortom: veilig is het niet meer. Maar gelukkig kun je nog steeds gratis overstappen van Windows 7 naar Windows 10 Fall Creators Update. Eventueel deels met behoud van de klassieke interface van Windows 7.
Read more...
Sonos Play One – Wordt vervolgd
We merkten het al tijdens ons recente bezoek aan de IFA: praten is het nieuwe typen. Dit geldt ook voor Sonos, waarbij spraak de manier waarop we muziek luisteren moet gaan veranderen. Is de Sonos Play One nu al de moeite waard, zelfs als nog niet alle functies beschikbaar zijn?
Read more...
Je locatie live delen in WhatsApp
In WhatsApp is het al een poosje mogelijk om je locatie te delen met je vrienden. Tot voor kort was dat slechts een momentopname. Je locatie live delen in WhatsApp is sinds vandaag ook een optie, zodat je op de voet gevolgd kan worden.
Read more...
Google Wifi – Zoek dekking
Dekkingsproblemen staan qua wifi-ergernissen met stip op nummer één. Een wifi-mesh-systeem als Google Wifi probeert deze klachten door het toevoegen van extra wifi-punten op te lossen. Krijgen we met Google Wifi dekking in het hele huis?
Read more...