NIEUWS & LINKS

startonline.info

Automatiseringsgids

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Computer idee

Skype 8.0: Grote update vanaf september verplicht
Microsoft is de uitrol gestart van een grote update voor Skype. De videobel-app wordt daarmee wederom in een nieuw jasje gestoken, om in lijn met de mobiele versie te blijven. Maar er zijn ook veel nieuwe functies beschikbaar.
Read more...
VirtualLink: één nieuwe kabel voor  virtual reality
Bij het aansluiten van een virtual reality-headset komt doorgaans nogal een verbouwing kijken, mede doordat er veel verschillende kabels aan te pas komen. De nieuwe VirtualLink-standaard moet dit probleem oplossen.
Read more...
Ondersteuning voor Chrome-extensies in Opera-browser
Gebruikers van de Opera-browser kunnen voortaan ook Chrome-extensies installeren. Ondersteuning daarvoor heeft een poosje geduurd, gezien Opera reeds sinds 2013 gebaseerd is op Chromium.
Read more...
Haagse start-up komt met Facebook-alternatief  Openbook
Facebook komt de laatste tijd erg negatief in het nieuws, omdat het bedrijf bijzonder slordig omgaat met uw privacy. Daarom werkt een startup uit Den Haag aan een alternatief: Openbook.
Read more...
Vivoactive 3 Music: Daar zit muziek in
Garmin maakt naast navigatiesystemen ook slimme sporthorloges, met de Vivoactive 3 Music als nieuwste voorbeeld.
Read more...
Sonos Beam is slimme soundbar
Veel mensen nemen geen genoegen met de standaard speakers in hun tv, maar investeren in een goede surround set of een soundbar. In deze laatste categorie presenteert Sonos nu de Sonos Beam, zowaar een slimme soundbar.
Read more...
Verbeterd toetsenbord voor vernieuwde MacBook Pro-modellen
Apple kondigt twee nieuwe MacBook Pro-modellen aan. Naast snellere specificaties valt op dat het toetsenbord is verbeterd. Dit nadat er bij vorige MacBooks regelmatig sprake was van defecte toetsenborden.
Read more...
Microsoft waarschuwt voor gevaren van gezichtsherkenning
Microsoft roept Amerikaanse beleidsmakers op om strengere wetten en regels op te stellen rond het inzetten van gezichtsherkenning. Het bedrijf waarschuwt voor de gevaren ervan en stelt dat voorzichtigheid geboden is.
Read more...
Vergader-app Microsoft Teams voortaan deels gratis
Veel organisaties (waaronder ook wij) stappen langzaam maar zeker af van e-mail ten gunste van de chat-app Slack. Microsoft ging daar eerder al de concurrentie mee aan door Teams te lanceren. Voortaan is dat net zoals Slack gratis te gebruiken.
Read more...
Internetballonnen Google klaar voor volgende fase
Google werkt reeds sinds 2013 aan het project Loon, dat bestaat uit ballonnen die door de lucht draadloos internet naar lastig begaanbare plekken brengen. De uitprobeer-fase is nu voorbij, Loon is een dochteronderneming binnen Google.
Read more...

Computer!Totaal

Gratis software: de beste freeware van juli 2018
Freewaremakers zijn meestal enthousiaste computergebruikers die niet programmeren uit winstbejag, maar hun vaardigheden inzetten om iets te verbeteren. Dankzij de gratis programma’s wordt computeren leuker en handiger! We bespreken de beste freeware van dit moment en nieuwe versies van ‘evergreens’.
Read more...
Zo kun je het notificatiepaneel aanpassen in Android
In het zogeheten notificatiepaneel van Android vind je handige snelkoppelingen naar veelgebruikte functies, zoals je wifi- en bluetooth-verbinding. Door het paneel naar wens aan te passen, heb je de opties die je het vaakst nodig hebt het dichtst bij de hand. Zo kun je het notificatiepaneel aanpassen in Android.
Read more...
Cellularline Attitude: draadloze oordopjes voor een prikkie
Omdat volledig draadloze bluetooth-oordopjes zoals de Apple AirPods aan populariteit winnen, verschijnen er steeds meer modellen in allerlei prijsklassen. Aan de onderkant van de markt vind je bijvoorbeeld de nieuwe Cellularline Attitude van 79 euro. Doe je daar een goede koop mee?
Read more...
Linux-distro's: welke moet je kiezen?
Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Of je nu een veilig systeem zoekt waar je rustig op durft te internetbankieren, een oude pc nieuw leven in wilt blazen of het meeste uit je krachtige hardware wilt halen, voor ieder scenario bestaat er een distro en wij helpen je daarmee op weg.
Read more...
Rainmeter: Een nieuwe look voor je bureaublad
Smartphones hebben widgets, die er voor zorgen dat je altijd je favoriete functies in beeld houdt - denk aan een klok en een zoekbalk van Google. Met Rainmeter voor Windows personaliseer je op een soortgelijke manier de desktop van je pc. Dat werkt als volgt.
Read more...
Pas het muisgedrag aan in Windows 10
Een muis is een muis. Toch? Tja, niet helemaal. Je kunt namelijk het muisgedrag in Windows 10 aanpassen. In sommige gevallen zelfs heel vergaand bij gebruik van drivers en software specifiek voor jouw muis bedoeld. Maar de Windows-instellingen zelf zijn ook al heel interessant. Daar kijken we nu dus naar.
Read more...
10 expert-tips om alles uit VLC te halen
Het media-afspeelprogramma VLC kan overweg met alle formaten audio en video, zonder dat je daar aparte codecs voor hoeft te installeren. Maar dat is lang niet het enige. Met deze VLC-tips haal je alles uit de mediaspeler.
Read more...
Luister altijd naar je favoriete muziek met Jango
De Radio-functie van Spotify is fantastisch. Heb je geen Spotify-account maar wil je wel op elk moment van je favoriete muziek genieten? Probeer dan zeker Jango eens. Je voert één artiestennaam in en krijgt dan uren muziek uit hetzelfde genre voorgeschoteld. Inclusief liedjesteksten, tweets van de muzikant en extra informatie.
Read more...
Zo plaats je een nieuwe harde schijf of ssd
Je hebt een nieuwe schijf gekocht en die wil je nu in je systeem inbouwen, als vervangschijf voor je huidige systeemschijf of gewoon als extra opslag. Dat vergt echter de nodige voorbereiding: naast de fysieke inbouw is er immers ook nog de configuratie ervan, zoals de systeemmigratie en initialisatie, en het partitioneren en formatteren. Dit artikel helpen we je bij het plaatsen van een nieuwe harde schijf of ssd.
Read more...
Puffin, de mobiele browser met een extraatje
Puffin is een mobiele browser die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. Met name voor iOS-gebruikers is hij interessant dankzij de ondersteuning van - jawel - Flash.
Read more...