NIEUWS & LINKS

startonline.info

Trouw

Inspectie vindt de nieuwe ontslagwet slecht uitpakken voor werknemers
De Inspectie SZW concludeert dat er bij ontslagprocedures nauwelijks naar werknemers wordt geluisterd. Het UWV gaat bijna uitsluitend af op informatie van het bedrijf en controleert dat niet.
Read more...
De Apollo-vlinder wint de strijd om de Alpe d'Huez
Ook vandaag staat de Alpe d'Huez weer vol uitzinnige Tour de France-liefhebbers. Maar overnachten op de berg is er voor velen niet bij. Dankzij de Apollo-vlinder.
Read more...
Financiële steun aan FC Twente is begrijpelijk, maar schrijnend
FC Twente heeft het moeilijk. Na het wanbestuur van voorzitter Joop Munsterman ging het van kwaad tot erger. Net toen de club in rustiger vaarwater kwam, was er de degradatie. Met alle negatieve financiële gevolgen van dien. Enschede heeft nu een eerste divisieclub met een stadion dat geschikt is voor internationaal voetbal. Een zorgenkind met een waterhoofd. Dat de gemeente zich die situatie aantrekt is begrijpelijk.
Read more...
Misschien moet Halsema op zoek naar een andere commandant, eentje die níet schoffeert
Je gaat ervan duizelen, en dat in Nederland! Dus niet in Mexico of Jordanië maar in hartje Mokum, de vriendelijke hoofdstad van het Koninkrijk aan Zee, vol fietsen, woonboten en toeristen die er graag hun koffers laten rollen. Het hoofd van de gemeentelijke brandweer, Leen Schaap, wordt door het eigen personeel met de dood bedreigd en door de politie beveiligd.
Read more...
Erdogan beëindigt twee jaar na coup de noodtoestand in Turkije
Na twee jaar is in Turkije de noodtoestand opgeheven. Die werd kort na de mislukte staatsgreep in 2016 afgekondigd en verliep in de nacht van woensdag op donderdag.
Read more...
Ondanks kritiek blijven tabaksfabrikanten festivaljongeren voor zich te winnen
Ondanks dat de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vorig jaar een onderzoek naar dubieuze verkoop van sigaretten aankondigde, gaan zeventien festivals hiermee door. Dat zegt de Onderzoeksredactie Tabak, een journalistiek onderzoekscollectief van onder meer het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Read more...
'Eindelijk wordt het vraagstuk zelfdoding niet meer genegeerd'
Zelfmoordpreventielijn 113 krijgt een extra subsidie. ‘Een trendbreuk’, zegt oprichter Mokkenstorm.
Read more...
Dumoulin houdt huis in etappe elf van de Tour: 'Maar dit kan ik niet elke dag'
Tom Dumoulin had ook vandaag weer goede benen. De Limburger demarreerde fraai, eindigde als tweede en staat nu derde in het algemeen klassement.
Read more...
Lopen kerken leeg door welvaart? Welnee, zeggen Britse onderzoekers
Arme landen zijn het meest religieus, rijke landen het meest geseculariseerd. De statistieken zijn duidelijk. Maar wat is de samenhang tussen die twee? Daar zijn in het verleden grootse debatten over gevoerd.
Read more...
Het blijft droog en het water wordt schaarser: wat doet Nederland?
Een nijpend gebrek aan water is er nog niet. Ontstaat dat wel, dan gaan de cruciale sectoren voor.
Read more...

NU.NL

Biologische landbouw in Nederland neemt toe
De biologische landbouw is afgelopen jaar duidelijk gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente gegevens.
Read more...
Tientallen extra laad- en tankpunten voor duurzaam vervoer in Nederland
Nederland krijgt er binnen twee jaar 46 (ultra-)snelladers en twee waterstofstations bij. Daarnaast worden er drie extra laders voor elektrische bussen en vier CNG-stations geplaatst.
Read more...
Staking cabinepersoneel Ryanair raakt komende week 100.000 reizigers
Vanwege een staking van cabinepersoneel annuleert Ryanair voor volgende week zo'n zeshonderd eigen vluchten. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij heeft de staking van het personeel in België, Spanje en Portugal woensdag aan de getroffen reizigers gemeld.
Read more...
Waar zijn de piloten van Ryanair zo kwaad over?
Jarenlang slikten ze mopperend de slechte arbeidsomstandigheden bij hun werkgever, maar de piloten van Ryanair beginnen van zich af te bijten. In verschillende landen, waaronder Nederland, dreigen ze met stakingen. Wat is er aan de hand bij de grootste lowcostmaatschappij van Europa?
Read more...
Rechtbank stelt franchisers HEMA grotendeels in het gelijk
De franchisenemers van HEMA zijn grotendeels in het gelijk gesteld in een rechtszaak over de kostenverdeling van online verkopen.
Read more...
Europese Commissie voert flinke heffingen in op Chinese e-bikes
De Europese Commissie neemt maatregelen tegen goedkope elektrische fietsen uit China die onder meer de Nederlandse markt schaden.
Read more...
Ondernemingskamer schorst president-commissaris Eneco
De Ondernemingskamer schorst Edo van den Assem als president-commissaris van Eneco. Er wordt een nieuwe, tijdelijke voorzitter van de raad van commissarissen aangesteld.
Read more...

Z24

President Donald Trump's chief economic adviser Larry Kudlow called comments by Canadian Prime Minister Justin Trudeau at the G7 summit a "diplomatic betrayal" after Trump abruptly ditched the joint communique on trade.

The post Larry Kudlow doubles down on Trump’s ‘dishonest & weak’ insult after the G7 summit, accusing Trudeau of pulling an ‘amateur political stunt’ appeared first on Business Insider.

Read more...

Air Italy launched its new New York to Milan flight last week. With the arrival of Qatar Airways bankrolled Air Italy, all six carriers involved in the airline industry's nastiest feud compete on a single route.

The post This single flight shows the complexities of the airline industry’s nastiest feud appeared first on Business Insider.

Read more...

The latest blockbuster video game series to add the notoriously popular Battle Royale mode made popular by "Fortnite" and "PUBG" is "Battlefield V."

The post Yet another blockbuster game franchise is taking a cue from ‘Fortnite’ with a Battle Royale mode appeared first on Business Insider.

Read more...

"Ocean's 8," the latest movie in the "Ocean's Eleven" franchise, this time sporting an all-female cast, was a hit with audiences. It went and scored the best opening weekend ever for the franchise.

The post ‘Ocean’s 8’ scores a franchise best to win the weekend box office appeared first on Business Insider.

Read more...

FD Beurs

Levensmiddelengigant opent de boeken, net als Sligro en NSI. In Azië komen de beurzen niet veel van hun plek.
Read more...
Google in de schijnwerpers na recordboete Europese Unie.
Read more...
Zwitsers farmaceutisch bedrijf overtreft de verwachtingen.
Read more...
Chipmachinefabrikant verslaat analistenverwachtingen, AEX plust 1,6%, TomTom wint 7% in de Midkap
Read more...
Rentebesluit centrale bank cruciaal om gierende inflatie te beteugelen.
Read more...

RTL Z

...