NIEUWS & LINKS

startonline.info

Trouw

Oranje op de valreep naast Duitsland
Voetballend viel het niet mee voor het Nederlands elftal, tegen een getergd en verjongd Duitsland. Maar in de slotminuten werd de groepswinst in de Nations League toch gegrepen.
Read more...
De premier moet ondubbelzinnig voor het grondrecht op demonstreren staan
Laat het debat over de kleur van Zwarte Piet over aan de samenleving. Die boodschap herhaalde premier Mark Rutte gisteren in reactie op de golf aan incidenten afgelopen weekeinde tijdens de intocht van Sinterklaas. Zo slecht gaat het helemaal niet met dat debat, benadrukte de premier, de steun voor verandering neemt toe.
Read more...
Migranten stranden voorlopig in Tijuana
De karavaan met vluchtelingen uit Honduras stroomt de Mexicaanse grensstad Tijuana binnen. Daar zitten ze nu vast.
Read more...
Wordt racisme het nieuwe normaal?
Hoewel strafbaar, binnen bepaalde subculturen is discriminatie gangbaar. Hoe te voorkomen dat racisme het nieuwe normaal wordt?
Read more...
Kritiek op Rutte wegens ‘magere’ reactie op rellen intocht
GroenLinks, SP en Denk verwijten premier Rutte een ‘gebrek aan leiderschap’ in de Zwarte Piet-discussie. Deze partijen willen een nationale dialoog over het Sinterklaasfeest, geïnitieerd door de politiek, omdat de samenleving er niet uitkomt.
Read more...
De druk op de staatssecretaris van asielzaken is te groot, vindt de eigen VVD
Als een vreemdeling volgens de regels niet in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning, mag de minister deze alsnog verlenen. De VVD wil deze discretionaire bevoegdheid afschaffen, maar dit pleidooi vindt geen gehoor in de Tweede Kamer.
Read more...
Gelijktijdige klimaateffecten treffen iedereen hard
Wetenschappers hebben voor het eerst álle risico’s van klimaatverandering tegelijk bekeken. De uitkomst stemt somber.
Read more...
Reeks van invallen en aanhoudingen om mestfraude
Tien invallen en vier arrestaties. Justitie heeft een adviesbureau op het oog dat een sleutelrol zou spelen in mestfraude.
Read more...
Ook Spaanse kerk erkent ­misbruik door geestelijken
Het is een van de door en door rooms-katholieke landen waar seksueel misbruik door geestelijken maar zelden in de publiciteit komt. Maar nu heeft ook in Spanje de rooms-katholieke kerk erkend dat priesters en andere katholieke geestelijken in het land zich schuldig hebben gemaakt aan misbruik van minderjarigen.
Read more...
Jagers tellen op hun manier ook vogels, vindt de maker van de Vogelatlas
Jagers op een bijeenkomst van vogelaars? Dat moet een grap zijn, denken vogelliefhebbers. Maar het organiserende Sovon, bekend van de vogeltellingen, houdt de poot stijf. “Wij zien dit als een kans tot dialoog.”
Read more...

NU.NL

Bijna een vijfde van volwassenen in Nederland volgt cursus of opleiding
Bijna een vijfde (19 procent) van de volwassenen in Nederland volgt een opleiding, cursus of workshop. Tien jaar geleden ging het nog om 16 procent, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.
Read more...
Waarom is er een Frans protest tegen brandstofprijzen?
Ze noemen zichzelf de 'Gilets Jaunes' ('Gele Hesjes'), de honderdduizenden demonstranten in Frankrijk die afgelopen weekend door het hele land massaal wegblokkades opwierpen uit protest tegen de stijgende brandstofprijzen. De woede van de Fransen richt zich met name tegen het economische beleid van president Emmanuel Macron. Wat is er aan...
Read more...
Elon Musk hint naar samenwerking tussen Tesla en Daimler
Tesla is mogelijk geïnteresseerd in een samenwerking met het Duitse autoconcern Daimler voor de ontwikkeling van een elektrische Mercedes-bestelbus. Dat blijkt uit een tweet van topman Elon Musk van de Amerikaanse maker van elektrische auto's.
Read more...
Redder van Nissan in ongenade bij eigen concern
Carlos Ghosn, veteraan in de autosector, is in ongenade gevallen bij zijn eigen bedrijf. Hij en directeur Greg Kelly worden verdacht van financieel wangedrag en na de arrestatie van Ghosn heeft Nissan voorgesteld beiden te verwijderen.
Read more...
Duitsland en Frankrijk presenteren plannen voor een eurozonebegroting
Duitsland en Frankrijk willen dat de eurozone een eigen begroting krijgt. Maandag presenteerden zij de plannen voor de Eurogroep, de ministers van Financiën van de eurozone.
Read more...
Rabobank sluit sealbagautomaten 's nachts na plofkraak
Rabobank sluit al zijn circa zeshonderd sealbagautomaten in Nederland 's nachts voortaan af. Dat doet de bank naar aanleiding van de eerste plofkraak op zo'n automaat waarin ondernemers speciale zakjes met contant geld kunnen storten. 
Read more...
Picnic-directeur verwacht 200 miljoen euro omzet in 2018
Picnic verwacht het jaar af te sluiten met een omzet van 200 miljoen euro, een verdubbeling van de omzet van 2017. Dat vertelde directeur Michiel Muller tijdens een ondernemersconferentie in Londen.
Read more...

Z24

President Donald Trump's chief economic adviser Larry Kudlow called comments by Canadian Prime Minister Justin Trudeau at the G7 summit a "diplomatic betrayal" after Trump abruptly ditched the joint communique on trade.

The post Larry Kudlow doubles down on Trump’s ‘dishonest & weak’ insult after the G7 summit, accusing Trudeau of pulling an ‘amateur political stunt’ appeared first on Business Insider.

Read more...

Air Italy launched its new New York to Milan flight last week. With the arrival of Qatar Airways bankrolled Air Italy, all six carriers involved in the airline industry's nastiest feud compete on a single route.

The post This single flight shows the complexities of the airline industry’s nastiest feud appeared first on Business Insider.

Read more...

The latest blockbuster video game series to add the notoriously popular Battle Royale mode made popular by "Fortnite" and "PUBG" is "Battlefield V."

The post Yet another blockbuster game franchise is taking a cue from ‘Fortnite’ with a Battle Royale mode appeared first on Business Insider.

Read more...

"Ocean's 8," the latest movie in the "Ocean's Eleven" franchise, this time sporting an all-female cast, was a hit with audiences. It went and scored the best opening weekend ever for the franchise.

The post ‘Ocean’s 8’ scores a franchise best to win the weekend box office appeared first on Business Insider.

Read more...

FD Beurs

Beurzen op Wall Street verloren maandag flink.
Read more...
De munt daalt al acht dagen op een rij.
Read more...
Te zoeken COO krijgt geen operationele taken
Read more...
De Amsterdamse beurs begon de dag voorzichtig hoger, maar werd omlaag getrokken door zwakke techaandelen, goedkope olie en een dure euro.
Read more...
Bank blijkt nu ook zeer betrokken bij Danske-witwasschandaal
Read more...

RTL Z

...