NIEUWS & LINKS

startonline.info

Laatste nieuws:

Trouw

Macron trekt de beurs voor de gele hesjes
Emmanuel Macron heeft maandagavond Fransen met lage inkomens meer koopkracht beloofd. Of dat de gele hesjes van de straat houdt, valt nog te bezien.
Read more...
De EU wil best praten, maar het akkoord zit potdicht
Ze is welkom in Brussel, maar veel meer dan een kopje koffie zit er voor de Britse premier Theresa May waarschijnlijk niet in.
Read more...
May brengt brexit terug naar Brussel
Een aanpassing van het akkoord mag het niet heten, maar de Britse premier wil wel toezeggingen van Europa.
Read more...
Nederlands mensenrechtenplan krijgt steun in Brussel
De EU heeft wel oren naar het plan van minister Stef Blok om mensenrechtenschenders sancties op te leggen.
Read more...
Kinderombudsman vindt nacht cel niet oké voor 16-jarige
De politie had het 16-jarige meisje dat afgelopen weekend een nacht in een Utrechtse cel moest doorbrengen niet mogen opsluiten, stelt de Kinderombudsman Margrite Kalverboer.
Read more...
VNO-NCW: Behoud belastingvoordeel voor Amerikaanse bedrijven
De regering moet op zoek naar nieuwe manieren om Amerikaanse multinationals naar Nederland te lokken. Daarvoor pleit werkgeversorganisatie VNO-NCW in een reactie op wetgeving die belastingontwijking tegen moet gaan.
Read more...
Voetbaldroom van Afghaanse vrouwen wordt MeToo-nachtmerrie
Afghaanse voetbalbobo’s worden beschuldigd van seksueel misbruik van speelsters. En dat terwijl vrouwensport een belangrijk onderdeel is van een nieuw, moderner Afghanistan.
Read more...
Zonder klimaatactie dreigt een diepe geldcrisis, waarschuwt de financiële sector
IJsberen, eilanden en poolkappen worden bedreigd. En voeg de hele wereldeconomie maar aan dat rijtje toe, zeiden 450 pensioenfondsen en verzekeraars vandaag samen in Polen.
Read more...

NU.NL

Macron vraagt Franse regering om verhoging van minimumloon
De Franse president Emmanuel Macron heeft de regering gevraagd om een verhoging van het minimumloon vanaf 2019. Het gaat om een stijging van 100 euro per maand.
Read more...
Opgepakte Huawei-topvrouw pleit voor huisarrest, China boos op Canada
De advocaten van Meng Wanzhou, de financieel directeur van telefoonbedrijf Huawei die vorige week in Canada werd gearresteerd, hebben gevraagd of ze onder 'huisarrest' geplaatst kan worden.
Read more...
Regering Jemen wil geen neutrale zone in havenstad Hodeidah
De regering van Jemen is tegen een neutrale zone in de havenstad Hodeidah, waar de meeste commerciële goederen en noodhulp arriveren. De Houthi-rebellen hadden de zone voorgesteld tijdens het vredesoverleg in Zweden.
Read more...
Democraten denken na getuigenis Cohen aan afzettingsprocedure Trump
Diverse prominente Democraten hebben zich de afgelopen dagen uitgelaten over de mogelijkheden die de getuigenis van Michael Cohen, de voormalige advocaat van Donald Trump, kan bieden. De kans op een afzettingsprocedure lijkt binnen handbereik, meldt NBC News ​maandag.
Read more...
Vijf skigondels in Oostenrijk botsen tegen elkaar door harde wind
Vijf skigondels zijn tegen elkaar gebotst in de Oostenrijkse plaats Hochzillertal. Door harde wind raakte een van de gondels een paal, de rest van de gondels botste daar weer tegenaan. Er raakte niemand gewond.
Read more...
Wat staat er in het VN-migratiepact?
In het Marokkaanse Marrakesh is maandag onder meer door Nederland ingestemd met het VN-migratiepact. Wat behelst dit pact en welke kritiek is er?
Read more...
Negen van de tien Joodse EU-burgers ervaren toename antisemitisme
Bijna negen van de tien Europese Joden menen dat antisemitisme in de EU de afgelopen vijf jaar is toegenomen, blijkt maandag uit een enquête van het EU-agentschap Fundamental Rights Agency (FRA) in twaalf landen, waaronder Nederland.
Read more...

BNR

Tip aan de politie (en iedereen): tweet gewoon niet
Het ging weer eens flink mis dit weekend. Een wijkagent plaatste een tweet over een...
Read more...
Brexit-stemming uitgesteld door Theresa May
Theresa May liet vandaag tijdens haar toespraak in het Britse Lagerhuis weten dat de Brexit-stemming...
Read more...
Utrecht krijgt wolkenkrabber hoger dan Dom
Zevenhonderd jaar lang was het ondenkbaar: een gebouw hoger dan de Dom in Utrecht. Nu...
Read more...
Miljoeneninvesteringen in Nederlandse zonnepaneelverhuurder Solease
Ooit begonnen uit een ideaal om de energietransitie te faciliteren, vangt Solease tegenwoordig miljoenen euro's...
Read more...


AD

De Australische politie onderzoekt omstandigheden rond de ziekenhuisopname van honkballer Loek van Mil. De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits ligt in kritieke toestand in het hospitaal van Canberra. Hij is inmiddels bij bewustzijn.
Read more...
De Franse president Macron is niet van plan zijn hervormingsbeleid radicaal om te gooien, vanwege de protesten van de gele hesjes. Hij begrijpt hun boosheid en wil concessies doen maar de essentie van zijn politiek blijft onveranderd.
Read more...
De Amerikaanse vrouw die de afgelopen dagen op zoek was naar een man die zijn stoel in eerste klasse op het vliegtuig afstond aan haar en haar ziek dochtertje, heeft haar barmhartige Samaritaan gevonden. En de man vertelde intussen waarom hij het deed.
Read more...
Het maandelijkse minimumloon in Frankrijk gaat in januari met 100 euro netto omhoog. Dat beloofde president Emmanuel Macron vanavond in een televisietoespraak als reactie op de protesten van de zogenoemde ‘gele hesjes’ de afgelopen weken.
Read more...
Staatssecretaris Mark Harbers is door het Nederlandse kabinet met een missie naar de VN-conferentie in Marrakesh gestuurd. Hij zoekt er steun voor een gezamenlijk ‘inlegvel’ bij het migratiepact. ,,We hopen op zoveel mogelijk landen”, zegt Harbers.
Read more...

Het Parool

De Amerikaanse oud-president George H. W. Bush is vrijdag op 94-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie bekendgemaakt. De bejaarde Republikein, die in de periode 1989-1993 in het Witte Huis verbleef en de vader was van oud-president George W. Bush, kampte al langer met gezondheidsproblemen. Hij leed aan de ziekte van Parkinson en lag in het voorjaar nog in het ziekenhu
Read more...
Een groep Ajax-supporters is woensdagavond na de wedstrijd Benfica-Ajax belaagd door Benfica-supporters. Dat gebeurde op een terras van een hotel nabij het voetbalstadion. Op camerabeelden is te zien hoe Benfica-supporters het terras bestormen en op de vuist gaan met Ajax-fans .Arne Joling uit Borger was met een groep vrienden naar Lissabon gereisd om Ajax aan te moedigen. Na afloop van de wedstri
Read more...
Een weekje New York of paar dagen Antwerpen onmogelijk vanwege een dreinende peuter of kleuter? Onzin, stelt Eva Munnik, schrijver van de reisgids Kids & the City. 'Zeker jonge kinderen zijn heel goed te brainwashen.' Tip 1: Kies een stad die past bij de leeftijd van je kindWant elke stad heeft een eigen dynamiek en stelt eigen ­eisen aan de bezoeker. De grootte, de attracties, de mogelijkheden. I
Read more...
Het parlement in Irak heeft de nieuwe premier Adel Abdul-Mahdi ingezworen. In zijn kabinet gaat Fuad Hussein, die jarenlang in Nederland woonde, de functie van minister van Financiën vervullen. De 69-jarige kandidaat van de Koerdische Democratische Partij vluchtte in de jaren zeventig via Teheran naar Nederland en keerde pas naar Irak terug na de val van dictator Saddam Hussein in 2003. Fuad Husse
Read more...
Het Europees Parlement wil onderzoeken of er een uniforme Europese autosticker kan komen voor toegang tot milieuzones in steden. Dat zou een einde kunnen maken aan de huidige wirwar aan toegangseisen voor schone voertuigen in Europese stedelijke milieuzones. Alleen auto's die voldoen aan de strengste Europese uitstootnormen krijgen het zogenaamde Ultra Low Emission Vehicle label.Steeds meer steden
Read more...

Volkskrant

Uitgelachen door Kamerleden, uitgefoeterd door de Kamervoorzitter en uitgeregeerd volgens haar critici. Tijdens een turbulent Lagerhuisoptreden heeft Theresa May de stemming over haar Brexit-akkoord maandagmiddag...
Read more...
Bijna eenderde van alle afval in de Europese zeeën is afkomstig van de scheepvaart. De EU wil strenger optreden tegen het dumpen, maar hoe? Terwijl...
Read more...
Beijing is ontstemd omdat de Verenigde Staten Canada om uitlevering hebben verzocht van Meng Wanzhou, een belangrijk bestuurder van een Chinees concern. Zijn dit zetten...
Read more...
...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC