NIEUWS & LINKS

startonline.info

Trouw

Nederland stelt reputatiebelangen nog altijd boven het belang van slachtoffers
Nederland stelt nog altijd het eigenbelang voorop als het gaat om schadevergoeding na oorlogsmisdaden in 1945-1949, vinden historicus Tineke Bennema en voorzitter Comité Nederlandse Ereschulden Jeffry Pondaag.
Read more...
Minder Russische stookolie zit Vopak dwars
Het bedrijfsresultaat van tankopslagbedrijf Vopak zakte met 6 procent naar 394 miljoen.
Read more...
Wordt het tijd voor een nieuwe beeldenstorm?
Het is een gevoelige kwestie: wat te doen met monumenten waarvan de ideologie is verjaard, of zelfs in strijd is met de huidige mensenrechten? De zogeheten 'tegenstandbeelden' lijken een oplossing te bieden.
Read more...
Snelle trein rijdt nog altijd vaak niet
Meer mensen krijgen te maken met uitvallende treinen op de hogesnelheidslijn. De NS kunnen het zich niet veroorloven om slecht te blijven presteren.
Read more...
Finse politie onderzoekt steekpartij in Turku als terroristische daad
De steekpartij in de Finse stad Turku waarbij vrijdag twee doden en acht gewonden vielen, wordt onderzocht als een terroristische daad. Dit heeft de politie in Finland vandaag bekendgemaakt.
Read more...
Kinderen weten het feilloos: alcohol is niet voor kinderen
Neem maar een slokje wijn, zeg vooral 'bah' en dan blijf je zeker nog tien jaar van de alcohol af.
Read more...
Alleen Solange valt tegen op de eerste dag van het vernieuwde Lowlands
Op de allereerste editie stond hij er al, en 25 jaar later blijkt Iggy Pop zijn streken nog lang niet verleerd. Met de tactiek van de verschroeide aarde gaat hij de barstensvolle Bravo-tent te lijf: ‘I Wanna Be Your Dog’, ‘Passenger’ en ‘Lust for Life’ parkeert hij brutaal aan het begin van zijn ziedende set. 
Read more...
Duitse Kartoffelbrei (met ui en croutons)
Haast alles wat in een pakje of zakje zit, kun je ook zelf maken. Karin Luiten doet dat wekelijks voor.
Read more...
De tragische dood van een boommarter bleek ook góed nieuws
Aan de tragische dood van een boommarter bij een ongeval in het Rijk van Nijmegen zat deze week ook een mooie kant. Het roofdier bleek een vrouwtje te zijn. En dat betekent volgens de Zoogdiervereniging vrijwel zeker dat zich ook in de buurt van Nijmegen een populatie van boommarters heeft gevestigd.
Read more...
'Ze is meer geïnteresseerd in haar telefoon dan in ons'
Beatrijs Ritsema over moderne etiquette. Heeft u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com
Read more...

NU.NL

Man met mes verwondt acht mensen in Russische stad Surgut
Een onbekende man heeft in de Russische oliestad Surgut in Siberië zaterdagochtend acht mensen neergestoken.
Read more...
Finse politie bekijkt of steekpartij in Turku toch terroristische daad was
De steekpartij in de Finse stad Turku waarbij vrijdag twee doden en acht gewonden vielen, wordt onderzocht als een terroristische daad. Dit heeft de politie in Finland zaterdag bekendgemaakt.
Read more...
Twee mensen omgekomen na instorten feesttent in Oostenrijk
Door een hevige storm in het noordwesten van Oostenrijk zijn vrijdagavond twee mensen om het leven gekomen toen een feesttent instortte.
Read more...
Voormalig hoofdaanklager Venezuela vlucht naar Colombia
Venezuela's voormalige openbaar aanklager Luisa Ortega Díaz heeft vrijdag een veilig heenkomen gezocht in Colombia. Zij arriveerde met een privévliegtuig uit Aruba in de hoofdstad Bogota, zo heeft de immigratiedienst bevestigd. 
Read more...
Libanese leger start offensief tegen Islamitische Staat bij grens Syrië
Het Libanese leger is zaterdag een offensief begonnen tegen een door Islamitische Staat (IS) beheerste enclave, gelegen bij de grens met Syrië. De actie vindt plaats in het noordoosten nabij het dorp Ras Baalbek. 
Read more...
Dode door vechtpartij tussen migranten in Frans opvangcentrum
Bij een vechtpartij tussen migranten in de buurt van de Noord-Franse stad Calais is een 22-jarige man uit Soedan doodgestoken. 
Read more...
Van terrorisme verdachte Belg aangehouden in Griekenland
Een 22-jarige Belg tegen wie een Europees arrestatiebevel liep wegens betrokkenheid bij een terroristische organisatie, is op het Griekse eiland Corfu aangehouden
Read more...

BNR

De Wereldblog | Huiveringwekkend
Telkens als de barbaren toeslaan, zoals nu weer in Spanje, draait je hart om voor...
Read more...
Van Oord mag windmolenpark in Duitse Bocht aanleggen
Maritiem aannemer Van Oord heeft de opdracht gekregen voor de aanleg van een windmolenpark in...
Read more...
Filipijnse drugsoorlog intensiveert
Zestig doden in 48 uur. De oorlog van de Filipijnse president Duterte tegen drugs lijkt...
Read more...
Doden en gewonden door steekpartij in Finland
De Finse politie heeft vrijdag in Turku een man neergeschoten die met een mes op...
Read more...
'De formatie is onwaarschijnlijk complex'
Ook na weer een week onderhandelen is de boodschap van de partijen aan de formatietafel:...
Read more...


AD

Het lichaam van Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen is door de Turkse politie aangetroffen in ‘slapende houding’. Dat wijst op een natuurlijke doodsoorzaak. Toch sluit politiechef Senocak een misdrijf niet uit.
Read more...
Venezuela's voormalige openbaar aanklager Luisa Ortega heeft vrijdag een veilig heenkomen gezocht in Colombia. Zij arriveerde met een privévliegtuig uit Aruba in de hoofdstad Bogota, zo heeft de immigratiedienst bevestigd. Het is nog onduidelijk of zij politiek asiel heeft aangevraagd. 
Read more...
De burgemeester van Charlottesville, Mike Signer, wil er zo snel mogelijk voor zorgen dat gemeenten zelf hun beleid mogen bepalen ten opzichte van monumenten. De dreigende verwijdering van een standbeeld in zijn stad ontaardde afgelopen week in chaos. 
Read more...
De Duitse politie heeft vandaag weer flink gespeurd naar lichaamsdelen in de Hamburgse wateren. Binnen twee weken zijn op verschillende locaties in totaal twaalf lichaamsdelen gevonden van de vermiste 48-jarige prostituee Maria A. Het lijk is hiermee nog niet compleet, aldus de politie. 
Read more...
Het Venezolaanse parlement, gedomineerd door de oppositie, is zijn macht officieel kwijtgeraakt. Vandaag nam de nieuwe grondwetgevende raad een decreet aan waardoor het parlement buitenspel kwam te staan. 
Read more...

Telegraaf

De autoriteiten verwachten veel onrust en tegendemonstraties van de enorme nazi-mars die rond het middaguur in Berlijn begint.

Read more...

In de Russische oliestad Surgut in Siberië heeft een onbekende man zaterdag acht mensen met een mes verwond.

Read more...

De Spaanse politie heeft zaterdagochtend in de gemeente Ripoll ten noorden van Barcelona het huis van een imam doorzocht.

Read more...

“Heb je al iets van hem gehoord? Weet iemand al iets?” Als er naar iemand wordt gezocht in Barcelona, dan is het wel het zevenjarige...

Read more...

Een automobilist heeft in een drukke winkelstraat in het Australische Chatswood meerdere voetgangers aangereden. Er zouden vijf mensen gewond zijn geraakt, waaronder een baby.

Read more...

Het Parool

Een bestelwagen is donderdagavond 17 augustus ingereden op een mensenmenigte op de Ramblas, het drukke toeristencentrum in Barcelona. Dertien mensen kwamen om. Donderdagnacht werd nog een aanslag met een auto op voetgangers gepleegd, in de plaats Cambrils. Daardoor overleed een veertiende persoon.
Read more...
De van oorsprong Amsterdamse tekstschrijver Annebeth Vis woont al vijftien jaar in Barcelona, op 50 meter afstand van de Ramblas. "Zijn we hier, in mijn geliefde stad, nog veilig?", vraagt ze zich af op de ochtend na de aanslagen. De Ramblas. Gisteren liep ik er niet. En ook mijn geliefden waren allemaal ergens anders. Ik was in ons huis, op 50 meter afstand van de straat. Hoorde ineens geschreeuw
Read more...
De Spaanse stad Barcelona heeft honderd extra woningcontroleurs aangesteld. Die moeten de illegale verhuur van huizen aan toeristen via sites als Airbnb gaan onderzoeken en indien nodig aan banden leggen. Naar schatting 75.000 tot 100.000 van de in totaal 1,7 miljoen Barcelonezen verhuren hun huis, appartement of kamer via internet aan toeristen. Ze verdienen daar een goede boterham mee, maar keer
Read more...
De Turkse politie heeft vorige week een Turkse Nederlander opgepakt tijdens de Turkse Supercupwedstrijd Besiktas-Konyaspor. Dat melden Turkse media. Tijdens de wedstrijd hield Volkan Caliskan samen met zestien anderen een spandoek vast met de tekst 'Laat Nuriye en Semih leven!' Nuriye Gülmen en Semih Özakca zijn docenten die al ruim vijf maanden in hongerstaking zijn omdat zij hun baan terug wille
Read more...
Net als Amsterdam, treedt ook Parijs harder op tegen illegale verhuurders van woningen. In de eerste helft van dit jaar is zes ton aan boetes opgelegd aan 26 huiseigenaren, omdat ze illegaal verhuurden via Airbnb. 'Wij hebben 25 agenten in dienst die fulltime bezig zijn met controles," aldus wethouder Ian Brossat. Vorig jaar bezochten zij 8500 woningen. "Het kan niet zo zijn dat er geen Parijzenaa
Read more...

Volkskrant

De chauffeur van het busje waarmee donderdag de aanslag in Barcelona is gepleegd, is misschien toch nog voortvluchtig. Eerder ging het bericht rond dat hij...
Read more...
De steekpartij vrijdag in de Finse stad Turku was een terroristische daad. Dat heeft de Finse politie zaterdag bekendgemaakt. Er vielen twee doden en acht...
Read more...
Zo'n zeven maanden van wanorde, interne ruzies en een totaal gebrek aan succes op allerlei terreinen: Donald Trump is het eindelijk zat geworden. Na dagen van...
Read more...
Venezuela's voormalige openbaar aanklager Luisa Ortega is vrijdag de grens met Colombia overgestoken. Zij arriveerde met een privévliegtuig uit Aruba in de hoofdstad Bogota, zo...
Read more...
Na de dodelijke aanslag gisteren in Barcelona is Spanje vannacht opnieuw opgeschrikt door geweld. De politie heeft vijf vermoedelijke terroristen gedood die in de badplaats...
Read more...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC