NIEUWS & LINKS

startonline.info

Laatste nieuws:

Trouw

Tareq, een 8-jarige Rohingya, ziet voor het eerst een school van binnen
In het Projapoti-leercentrum klinkt een vrolijk rijmpje uit de kelen van een twintigtal jonge Rohingya kinderen. Terwijl buiten een hoosbui de paden verandert in een modderpoel, wordt er in het klaslokaal gelachen, gedanst en geklapt.
Read more...
Trump dreigt met heffingen op de helft van alle Amerikaanse import uit China
Amerika zegt niet te accepteren dat China tegenmaatregelen neemt in het lopende handelsconflict. China spreekt van chantage.
Read more...
Hallo, ik ben de auteur van dit stukje
Een paar weken geleden ging ik als hoogleraar in toga op bezoek bij een basisschool. Ik had toen bij binnenkomst kunnen zeggen 'Hallo, ik ben een professor', maar ook 'Hallo, ik ben de professor.' Dat is een subtiel verschil.
Read more...
Overbelaste huisartsen komen met consult per app - tegen de werkdruk
Dankzij een nieuwe app hoeven overwerkte huisartsen minder vaak op pad én ze zijn altijd bereikbaar voor patiënten.
Read more...
Kings of Pastry is Heel Holland Bakt tot de macht tien
Donderdagmiddag schuiven Maaike Bos en ik aan bij het laatste juryberaad voor de Zilveren Nipkowschijf 2018. Samen met elf tv-critici van andere kranten en media gaan we de knoop doorhakken: wie wint 'm dit jaar?
Read more...
Beslis niet voor anderen hoe zwaar kanker is
Laat mensen die kanker hebben zelf bepalen hoe dat voelt, bepleit ex-kankerpatiënt en tekstschrijver Marianne Roelofs.
Read more...
Paus Franciscus bezoekt de Wereldraad van Kerken: hoe staat het ervoor met de oecumene?
Donderdag bezoekt paus Franciscus de Wereldraad van Kerken in Genève wegens het zeventigjarig bestaan van deze wereldwijde oecumenische beweging. Eenheid voor Franciscus betekent: samen de schouders eronder, de leer komt later wel.
Read more...
Een huis is ook een soort kledingstuk dat je aantrekt
Mijn eerste levensjaren bracht ik door in een ontwerp van de Hilversumse architect E. Hogervorst, een paar jaar later treft u mij aan in een Haarlemse creatie van Johannes Bernardus van Loghem, de socialistische bouwheer die zich ook nog met de bouw van het Amsterdamse Betondorp heeft bemoeid.
Read more...
Vietnamezen demonstreren tegen China - én tegen hun eigen machthebbers
Hun overheid houdt niet van demonstraties, maar nu zijn de Vietnamezen zo boos dat ze arrestaties riskeren en de straat opgaan. Ze vrezen voor een uitverkoop van hun land aan China.
Read more...
Kwaliteit van de forensische zorg staat zwaar onder druk
Onder meer door werkdruk is de kwaliteit van zorg voor gedetineerden die ook een psychiatrische stoornis of verstandelijke beperking hebben in het geding.
Read more...

NU.NL

Marine Le Pen moet 3 ton terugbetalen aan Europees Parlement
Marine Le Pen, het boegbeeld van de Franse partij Rassemblement National (voorheen Front National), moet 298.497 euro terugbetalen aan het Europees Parlement. Ze heeft tussen 2010 en 2016 een medewerkster van haar partij ten onrechte met EU-geld betaald. 
Read more...
Trump praat met Republikeinen over omstreden immigrantenbeleid
De Amerikaanse president Donald Trump heeft op korte termijn een gesprek met een aantal Republikeinen over zijn omstreden nieuwe immigratiebeleid. Trump is flink onder vuur komen te liggen over het scheiden van ouders en kinderen die de VS illegaal binnenkomen.
Read more...
Miljoenensteun EU voor door oorlog getroffen burgers Soedan en Zuid-Soedan
De Europese Commissie stelt 68 miljoen euro beschikbaar voor humanitaire hulp aan door de burgeroorlog getroffen gemeenschappen in Soedan en Zuid-Soedan. Het geld is bestemd voor voedsel en gezondheidszorg.
Read more...
Migrant uit Guinee omgekomen nadat hij zich verstopte onder Belgische bus
Een jonge migrant uit Guinee die zich in Brussel had verstopt onder een bus, is maandagnacht omgekomen doordat hij door de touringcar is geplet.
Read more...
Asielzoekers mogen pas aan einde beroepsprocedure worden uitgewezen
Een asielzoeker van wie het verzoek om bescherming in een EU-land is afgewezen, mag niet worden uitgewezen zolang dat besluit niet definitief is. 
Read more...
Oudste Sumatraanse orang-oetan (62) ter wereld overleden
De oudste Sumatraanse orang-oetan ter wereld is op 62-jarige leeftijd in de dierentuin van de Australische stad Perth overleden, melden Australische media dinsdag.
Read more...
Derde dode door vermoedelijke criminele afrekening in Malmö
Het dodental als gevolg van de schietpartij van maandagavond in Malmö is opgelopen naar drie, melden Zweedse media op basis van de politie.
Read more...

BNR

'Adyen in Silicon Valley gezien als redder van techindustrie'
Investeren in ondernemerschap bij wetenschappers moet niet worden gezien als een inkomstenpot, waarschuwt Startup-ambassadeur Constantijn...
Read more...
'Honderden mensen uit bedrijfsleven nodig in onderwijs'
Het mbo staat onder druk: er is een tekort aan docenten, een tekort aan opgeleide...
Read more...
Is verlof een recht van elke tbs'er?
Als een tbs'er op verlof gaat en toch de fout in gaat, komt de reclassering...
Read more...
Hier vind je de perfecte opvolger voor je bedrijf
Hoe vind je de perfecte match als je op zoek bent naar een opvolger voor...
Read more...
Macron en Merkel kruipen naar elkaar toe
De Franse president Macron komt met ambitieuze plannen voor hervormingen binnen de Eurozone, waaronder een...
Read more...


AD

De grote fabriek van Tesla komt waarschijnlijk in Duitsland te staan. Het land is de eerste keus van oprichter Elon Musk, schrijft hij op Twitter. Volgens Musk is een locatie in de buurt van de Benelux, nabij de Frans-Duitse grens een logische keus.
Read more...
Geen enkel land krijgt dit jaar de Europese prijs voor veiligheid op de weg. Er zijn in heel Europa zoveel ongelukken en verkeersdoden, aldus de Europese Raad voor de verkeersveiligheid, dat voor het eerst in twaalf jaar geen enkel land die onderscheiding verdient.
Read more...
Thaise gevangenisautoriteiten melden dat zij voor het eerst in negen jaar een executie hebben uitgevoerd. Een veroordeelde moordenaar kreeg gisteren een dodelijke injectie. Mensenrechtenorganisaties veroordelen de actie.
Read more...
Bij een grootschalige politieactie op elf locaties in Nederland zijn vanmorgen twee verdachten aangehouden. Het gaat om mannen van 44 en 46 jaar uit Assen. Ze zijn opgepakt in het kader van een drugsonderzoek en worden verdacht van witwassen, fraude en handel in verdovende middelen.
Read more...
We denken Amerika te kennen, uit films en het journaal. Dat dacht Arjen van Veelen ook. Tot hij er ging wonen. Hij stuitte op de extreme ongelijkheid in het land.
Read more...

Telegraaf

Het besluit van westerse landen om Russische diplomaten uit te wijzen is de „grootste collectieve uitwijzing van Russische inlichtingenofficieren ooit.” Dat stelde de Britse minister...

Read more...

Het eerbetoon aan de Franse politieagent Arnaud Beltrame, die de plaats innam van een gijzelaar tijdens een terreuraanslag in het zuidelijke departement Aude, is woensdag...

Read more...

In Brussel dreigt dinsdag een verkeerschaos door acties van de taxisector. De politie raadt automobilisten aan hun wagen thuis te laten.

Read more...

De Russische autoriteiten beraden zich de komende dagen op een reactie op de uitwijzing van diplomaten door westerse landen. Dat zei een anonieme bron binnen...

Read more...

De voor dinsdag geplande zitting van het 8 decemberproces in Suriname gaat niet door. Een duidelijke reden is niet gegeven. In een officiële verklaring staat...

Read more...

Het Parool

Inés Zorreguieta (32), de jongste zus van koningin Máxima, is woensdagavond in Buenos Aires overleden. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst, die zegt dat het vermoedelijk gaat om zelfdoding.Argentijnse media hebben de laatste jaren herhaaldelijk gemeld dat Inés geestelijke gezondheidsproblemen had en aan anorexia leed, waarvoor ze werd behandeld. Haar leven leek echter in rustiger vaarwater g
Read more...
Uber wil de komende maanden in verschillende Europese steden elektrische deelfietsen neer gaan zetten. Of ook Amsterdam op het lijstje staat, is onduidelijk. Volgens persbureau Reuters wil het Amerikaanse bedrijf in elk geval nog voor het eind van de zomer in Berlijn fietsen neerzetten. De maanden daarna hoopt Uber in nog meer Europese steden uit te breiden.De fietsen zijn afkomstig van deelfietsb
Read more...
Acteur Johnny de Mol stortte zich op het Griekse eiland Lesbos op de hulp aan bootvluchtelingen. Zijn organisatie werkt aan een tweede 'campus': 'Als je bij ons weggaat, ben je klaar voor Europa.' "Het is maar zo'n paar honderd kilometer, hè?"  Johnny de Mol (39) vertelde zojuist dat hij een jaar of drie niet op Ibiza is geweest, het eiland waar hij toch al zo'n jaar of twintig steevast de feesten
Read more...
Een maand voor de heropening dreigt museum Fort Nieuw-Amsterdam in Suriname om te vallen. Ook pijnlijk voor Amsterdam, dat heeft geholpen bij modernisering van het museum. Het water staat aan de lippen, vertelt directeur Gerard Alberga van het Fort Nieuw-Amsterdam in Suriname. "We leven van maand tot maand. Het is telkens weer spannend of we kunnen openblijven. En de problemen worden alleen maar g
Read more...
Een aantal Nederlandse collaborateurs heeft zich in de Tweede Wereldoorlog ­ontwikkeld tot uiterst gewelddadige handlangers van de bezetter. Paul van de Water doet onderzoek naar de oorzaken. Lang was hij hoofd studentenzaken bij de Hogeschool van Amsterdam en directeur van Folia, maar na zijn pensionering begon Paul van de Water aan zijn promotie­onderzoek naar gewelddadige collaborateurs tijdens
Read more...

Volkskrant

De buschauffeurs en treinmachinisten van streekvervoersbedrijven Arriva, Connexxion, EBS, Keolis en Qbuzz gaan vanaf volgende week maandag opnieuw staken. Dit heeft vakbond FNV dinsdag aangekondigd....
Read more...
De handelsoorlog escaleert. President Trump wil op nog eens 200 miljard dollar (175 miljard euro) aan Chinese importproducten een tarief van 10 procent leggen. Het...
Read more...
De mentale druk op jongeren en jongvolwassenen neemt dusdanig toe dat hun gezondheid eronder dreigt te lijden. Daarvoor waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu...
Read more...
‘Beieren first’ is het motto van de CSU in Duitsland. De partij van Horst Seehofer doet het gezag van bondskanselier Merkel wankelen.
Read more...
Lange tijd leken de Turkse verkiezingen een inkoppertje voor president Erdogan. Brengt de eerste vrouwelijke presidents­kandidaat daar komend weekend verandering in? De ferme Meral Aksener...
Read more...
...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC