NIEUWS & LINKS

startonline.info

Laatste nieuws:

Trouw

Rotterdamse oudere in de bijstand hoeft niet meer te solliciteren en geen papier meer te prikken
De gemeente Rotterdam vindt het zinloos, het versturen van duizenden sollicitatiebrieven door oudere bijstandsgerechtigden. Ze krijgen toch een afwijzing.
Read more...
Tien jaar na zijn dood is er een plek voor Jan Wolkers’ nalatenschap
Museum De Lakenhal en de Universiteit Leiden slaan handen ineen voor aankoop schilderijen, literaire en persoonlijke archieven.
Read more...
Vietnam legt kritische katholieken aan de leiband
Katholieken in Vietnam verzetten zich tegen de communistische regering, corruptie, politiegeweld en milieuvervuiling. De machthebbers stellen kritiek niet op prijs.
Read more...
CD's op vrijdag: Tamino, Pärt en een hele lange Rossini
Met Tamino is België weer een lijzige singer/songwriter rijker, zo eentje die doet denken aan Jeff Buckley, maar die op zijn debuutalbum wel degelijk een eigen geluid laat horen. Verder werden de klassieke collega's overrompelt door Pärt en een hele lange van Rossini, kan de duimpiano alias mbira naar hogere sferen leiden en speelt Kurt Vile nog steeds onophoudelijk ergens op zijn gitaar.
Read more...
Hoe deugdelijk is het politieverhoor? De belangrijkste technieken ontleed
De huidige Nederlandse politieverhoorder staat mijlenver van de bullebakstijl uit de oude Arnhemse villamoord, zeggen docenten van de Politieacademie. Maar ook met een op het oog neutralere stijl is er volgens de verhoorwetenschapper gevaar op valse bekentenissen.
Read more...
Onbevoegde leraar vult de gaten in het onderwijs. ‘Dit wil niemand’
Om het gebrek aan docenten op te vangen moeten scholen vaker noodgrepen uitvoeren. Hierdoor staan er meer onbevoegde leraren voor de klas. Na de herfstvakantie komt minister Slob met een handreiking voor scholen met onderbezetting.
Read more...
In Ninove vallen woorden als ‘profiteurs’, ‘zwarten’ en ‘Afrikanen’ geregeld in één zin
Bij de Belgische gemeenteraadsverkiezingen afgelopen zondag verdubbelde het aantal Vlaams Belang-kiezers. In het Vlaamse Ninove stemde 40 procent van de inwoners voor uiterst rechts, dat nu mogelijk zelfs gaat meebesturen.
Read more...
GroenLinks: Geef afgestudeerde mbo’er een titel
Nu ze officieel student worden, verdienen mbo’ers ook een titel, vindt Kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks.
Read more...
Het creëren van nepnieuws hoort niet tot de journalistieke ambitie van Trouw
Ombudsman Adri Vermaat van Trouw bespreekt journalistieke dilemma's en kijkt kritisch naar de werkwijze van de redactie.
Read more...
Willem Pekelder wil opheldering over de huwelijksdag van zijn ouders
Met het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
Read more...

NU.NL

Zoon doodt moeder in Duitsland, twee agenten zwaargewond
In Kirchheim an der Weinstraße in Duitsland heeft een 26-jarige man vrijdagochtend zijn moeder aangevallen en gedood. Hij werd doodgeschoten door de gealarmeerde politie. Twee agenten raakten bij de actie zwaargewond.
Read more...
Europees Hof: 'Poolse regering moet ontslagen rechters functie teruggeven'
Het Europees Hof heeft vrijdag geoordeeld dat de Poolse regering alle ontslagen rechters van het hooggerechtshof hun functie moet teruggeven. De rechters verloren hun baan na verlaging van de pensioenleeftijd voor rechters.
Read more...
Wiet in Canada één dag na legalisering op meerdere plekken uitverkocht
Slechts één dag na de legalisering van wiet in Canada is de drug op meerdere plaatsen in het land al uitverkocht.
Read more...
'Turkije ontkent delen geluidsopnames van dood Saoedische journalist'
Turkije heeft vrijdag ontkend geluidsopnames gedeeld te hebben waarop te horen is hoe de Saoedische journalist Jamal Khashoggi zou zijn vermoord. Eerder zouden Turkse regeringsmedewerkers tegen Amerikaanse collega's hebben gezegd deze opnames in bezit te hebben.
Read more...
EU-landen spreken eind oktober met Rusland en Turkije over Syrië
De leiders van Duitsland, Frankrijk, Rusland en Turkije komen zaterdag 27 oktober in Istanbul bijeen om te praten over de toestand in Syrië. Ze spreken speciaal over de humanitaire ramp die zich in het noordwesten dreigt af te spelen. Dit heeft de Franse regering vrijdag bekendgemaakt.
Read more...
Uitstel verkiezingen in Afghaanse provincie Kandahar na moord politiebaas
De parlementsverkiezingen in Afghanistan in de zuidelijke provincie Kandahar zijn met één week uitgesteld. De verkiezingscommissie had hierom gevraagd na de moord op de politiecommandant van Kandahar.
Read more...
Britse radicaal Anjem Choudary vrijgelaten in Londen
De omstreden islamprediker Anjem Choudary is vrijdagochtend voorwaardelijk vrijgelaten uit een gevangenis in Londen. Hij was de woordvoerder van de extremistische moslimorganisatie Sharia4UK.
Read more...

BNR

'Mbo-ers verdienen ook een titel'
Vanaf aankomend jaar gaan mbo-ers door het leven als student. Nu moet daar ook een...
Read more...
Afschaffen zomer- en wintertijd? Het Kabinet wil graag uw mening
Het kabinet neemt vandaag nog geen besluit over de zomer- en wintertijd. Wel komt er...
Read more...
Hoe games de belevingswereld van de speler verbreden
Serious Gaming voegt een extra dimensie toe aan de game-industrie. Je kunt mensen bijvoorbeeld laten...
Read more...
Twee ruimtesondes naar Mercurius
Over de kleinste planeet Mercurius zijn nog veel vragen onbeantwoord. En dus vertrekt morgen de...
Read more...
Jeroen Dijsselbloem: ‘Italiaanse crisis wordt implosie, geen explosie’
Als de kwestie van de Italiaanse overheidsbegroting tot een financiële crisis leidt, zal dat een...
Read more...


AD

Turkije heeft ‘bewijsmateriaal in handen, voortkomend uit het onderzoek, over wat er met Khashoggi is gebeurd en wie er verantwoordelijk is’. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, tijdens zijn bezoek aan Albanië gezegd over de mysterieuze verdwijning van de Saoedische journalist.
Read more...
Het Spaanse eiland Mallorca is opnieuw getroffen door noodweer en overstromingen. Deze keer was het noodweer in het noorden van het eiland, ruim 45 kilometer verwijderd van de hoofdstad Palma de Mallorca. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden.
Read more...
Kwaadwillenden kunnen vrij eenvoudig nep-advertenties verspreiden op Facebook en zo proberen om bijvoorbeeld verkiezingen te manipuleren. Dat ontdekte het tv-programma Brandpunt+.
Read more...
U heeft er vast zelf ook een mening over: moet de klok nu wel of niet elk jaar een uur vooruit en dan weer terug? Het gemopper duurt al heel lang, maar nu lijkt de tijd rijp om de klok stil te zetten.
Read more...
Duizenden mensen hebben vandaag de laatste eer bewezen aan de slachtoffers van het bloedbad op de Krim eerder deze week. Er kwamen volgens lokale autoriteiten ongeveer 20.000 personen af op uitvaartplechtigheden op een plein in de stad Kertsj.
Read more...

Het Parool

Vrijgemaakte slaven in Suriname streken neer in de wijk Frimangron, de grond van de vrije man. Historicus Karwan Fatah-Black schreef een boek over deze woelige vrijhaven. De 'onwaardeerbare schat des vrijdoms' heette het in de koloniale tijd: de vrijheid die de witte slavenhouder een zwarte slaaf schonk. Het gebeurde slechts mondjesmaat, aan­vankelijk hoofdzakelijk aan vrouwen bij wie de plantageh
Read more...
Ada Colau wekt internationaal bewondering met haar radicale strijd tegen de uitwassen van het massatoerisme. Na bijna 3,5 jaar burgemeesterschap is er in Barcelona ook veel kritiek, zoals op de drugsoverlast. 'Steeds meer mensen zeggen: in deze stad kan alles.' "Van alle slechte burgemeesters die Barcelona heeft gehad, is ze de minst slechte," zegt Lourdes López. Al bijna veertig jaar zit de loten
Read more...
De 47-jarige Amsterdammer Arjen Kamphuis is sinds 20 augustus vermist in Noorwegen. Hij werd voor het laatst gezien in de plaats Bodø. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van de vermissing, aldus een woordvoerder vrijdag. Volgens een vriendin van Kamphuis was hij twee weken op vakantie in Noorwegen. "Hij zou op 22 augustus terugkomen naar Nederland, had een ticket terug voor die
Read more...
De Amerikaanse toneelschrijver Neil Simon is zondag op 91-jarige leeftijd in New York overleden. Dat heeft zijn publicist gemeld, meldde The New York Times. Dat heeft zijn publicist gemeld, meldde The New York Times.Simon had als bijnaam The King of Comedy. Tientallen jaren lang had hij succes op Broadway en in veel andere theaters. Tot zijn bekendste werken behoren Barefoot in the Park (1963), Th
Read more...
'Kokosolie is puur vergif'. Met die woorden maakt hoogleraar Karin Michels van de Harvard University korte metten met een hardnekkige superfood-mantra.  Haar college 'kokosolie en andere voedingsleugens' is op YouTube ruim een miljoen keer bekeken. Michels strijdt tegen online grootheden. Bakfanaat Nigella Lawson zweert bij veganistische chocoladetaarten van kokosolie. Rens Kroes vertelde op Faceb
Read more...

Volkskrant

Het Britse Milieuagentschap is een groot onderzoek gestart naar fraude en corruptie onder Britse recyclingbedrijven. Dit meldt de Britse krant The Guardian.
Read more...
De eigenaresse van een kinderopvang in Almere neemt het op tegen het ministerie om haar Stint te mogen gebruiken.
Read more...
De vrouwenstrijd in India wordt deze week uitgevochten bij een tempelcomplex in Zuid-India. Twee groepen vrouwen staan daar tegenover elkaar. Vrouwen die met een rechterlijke...
Read more...
Alcohol kan schadelijk zijn, roken is dat zeker en bewegen moet omdat het gezond is: onder aanvoering van ChristenUnie-bewindsman Paul Blokhuis keert de overheid terug...
Read more...
De parkeergarage in Eindhoven kon instorten omdat niemand zich echt verantwoordelijk voelde voor de veiligheid, aldus de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een kritisch rapport. Drie...
Read more...
...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC