NIEUWS & LINKS

startonline.info

Trouw

De nieuwe megaklus van Diederik Samsom: huizen zonder aardgas
Diederik Samsom is terug, als groene adviseur en commissaris bij staatsenergiebedrijf EBN én als onderhandelaar voor het landelijke klimaatakkoord. Zijn missie: aardgasvrije woonwijken.
Read more...
Trump op ramkoers met China, een handelsoorlog lijkt nabij
Een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is nabij. Voor de EU gelden juist geen heffingen op staal en aluminium.
Read more...
Diplomatieke missie geslaagd: de EU mag staal blijven uitvoeren naar de VS
Mochten de berichten kloppen dat de Europese Unie ontsnapt aan de Amerikaanse aluminium- en staaltarieven – hoe definitief die beslissing is, was vanavond nog onduidelijk – zou dat een grote diplomatieke overwinning zijn voor de Europese Commissie, en de Zweedse Eurocommissaris Cecilia Malmström in het bijzonder.
Read more...
Uitslag van het referendum belooft een worsteling voor de coalitie
Het ‘nee’ tegen de nieuwe inlichtingenwet vergroot de druk op de regering om de wet aan te passen. Dat kan een lastige discussie in de coalitie worden.
Read more...
De afname van het ‘wij-gevoel’ maakt Denk in Schiedam groot
Lijsttrekker Erdem was niet verrast. Denk kreeg in Schiedam bijna 12 procent van de stemmen en wil in het college.
Read more...
Uitslag raadsverkiezingen: CDA blijft na de lokalen de grootste partij
Door de winst van lokale partijen en de komst van nieuwelingen, zagen de meeste landelijke partijen hun aantal zetels slinken.
Read more...
Eindelijk wat lichtpuntjes in de strijd tegen belastingontwijking
Pascal Saint-Amans van de Oeso ziet vooruitgang in de aanpak van belastingontwijking. Ook in Nederland.
Read more...
In Tubbergen blijft het CDA als vanouds de allergrootste
In de Overijsselse gemeente Tubbergen is de politiek niet versnipperd. Daar bezet het CDA 12 van de 19 raadszetels.
Read more...
In Egypte dreigt een bevolkingsexplosie, met alle negatieve gevolgen van dien
Terwijl de bevolking razendsnel groeit, kampt Egypte met een groot tekort aan water. Europa lijkt zich weinig om dit cruciale land te bekommeren, ziet Jonathan Holslag in deel 17 van zijn reisserie.
Read more...
Referendum: Nee-stem komt uit de stad en het Noorden
Opvallend: in Groningen en Friesland is bij het referendum in bijna alle gemeenten ‘nee’ gestemd. Wat zit hier achter?
Read more...

NU.NL

Volgens voormalig playmate wilde Trump betalen voor seks met haar
Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van 10 maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft in een interview met CNN verteld dat Donald Trump haar de eerste keer geld bood voor de seks die ze met hem had gehad.
Read more...
Trump vervangt veiligheidsadviseur door voormalig adviseur Bush
John Bolton, voormalig adviseur voor president George Bush, volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.
Read more...
EU roept ambassadeur terug uit Moskou vanwege vergiftiging ex-spion
De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders donderdagavond dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergei Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.
Read more...
Vier keer meer plastic in Stille Oceaan dan eerder werd gedacht
Uit nieuw onderzoek blijkt dat er vier keer meer plastic in de Stille Oceaan drijft dan eerder werd gedacht.
Read more...
Verdachte dodelijke schietpartij Blerick vast in Frankrijk na drugsvondst
Frankrijk draagt de twintigjarige Amsterdammer die mogelijk betrokken was bij een dodelijk schietpartij in Blerick nog niet aan Nederland over. Bij de in Parijs aangehouden man is een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen gevonden.
Read more...
Britse agent die vergiftigde spion Skripal vond uit ziekenhuis
Een Britse politieagent, die als een van de eerste hulp bood na de vergiftiging van een voormalige Russische dubbelspion, is donderdag na een behandeling van meer dan twee weken uit het ziekenhuis ontslagen.
Read more...
Handlanger Marc Dutroux mag op verlof uit gevangenis
Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux, mag sinds kort op verlof uit de gevangenis om te wennen aan vrijheid. 
Read more...

BNR

Dit houdt Facebook niet vol
Over een heftige spannende fascinerende storm gesproken. De hoos ontstond door klokkenluider Christopher Wylie, ex-medewerker...
Read more...
'Samen optreden tegen Chinese tsunami van staal'
Een Amerikaanse importheffing op Chinees staal zal leiden tot het dumpen van staal in Europa...
Read more...
'Staalheffing VS geldt voorlopig niet voor EU'
De handelsgezant Robert Lighthizer heeft in de Amerikaanse Senaat gezegd dat de importheffingen voor buitenlands...
Read more...
'Nu moeten politici samenwerken'
Na een felle campagnestrijd is het nu tijd voor de lokale politici om de verschillen...
Read more...
Bewegen is het beste medicijn tegen rugklachten
Rugklachten kosten de Nederlandse economie 3,5 miljard euro per jaar en de grootste kostenpost is...
Read more...


AD

John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.
Read more...
De Catalaanse separatisten zijn er opnieuw niet in geslaagd een regionale regeringsleider te kiezen. Vanavond mislukte de derde poging. Jordi Turull, een vertrouweling van de uit zijn ambt ontheven Carles Puigdemont, kreeg geen meerderheid.
Read more...
Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval op een Russische dubbelspion en zijn dochter, begin maart op Brits grondgebied. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, tweette EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk vanavond vanuit de nog lopende Europese raad. Alle 28 landen zouden zich kunnen vinden in die...
Read more...
Waar is Lalla Salma en wat is er met haar gebeurd? De echtgenote van de Marokkaanse koning Mohammed VI is wereldwijd onderwerp van speculatie en geruchten, waarbij Spaanse media op basis van een artikel in weekblad Hola! meldden dat de koning (54) en zijn prinses-gemaal (39) zijn gescheiden.
Read more...
De eerste discussie op EU-leidersniveau over de snelle invoering van een belasting op grote internetbedrijven heeft geen blokkades opgeleverd. Geen enkel land verzet zich tegen verdere studie en een nieuwe discussie in juni.
Read more...

Telegraaf

President Donald Trump heeft nationale veiligheidsadviseur Herbert McMaster vervangen door John Bolton. Hij wordt de derde nationale veiligheidsadviseur.

Read more...

Frankrijk en Nederland zouden zich er samen voor moeten inzetten om Oost-Europese landen meer bij het klimaatvraagstuk te betrekken. „We komen bij discussies over migratie...

Read more...

Shell kan bij een groot gasveld in British Colombia profiteren van een belasting-maatregel. De Canadese provincie wil daarmee het Shell-project voor lng ondersteunen.

Read more...

Een tiener uit de Australische voorstad Mountain Creek heeft onlangs de schrik van zijn leven gehad. Hij zat op het toilet toen hij plots iets...

Read more...

Na een overeenkomst met de Syrische regering verlaten radicale strijders en hun families met bussen het rebellengebied van Oost-Ghouta. Het transport in bussen vanuit de...

Read more...

Het Parool

De Britse natuurkundige Stephen Hawking is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie bekendgemaakt. Hawking overleed woensdag in zijn woning in Cambridge. In een verklaring laat de familie weten diep bedroefd te zijn. 'Hij was een groot wetenschapper en een buitengewone man wiens werk en nalatenschap nog vele jaren zullen voortleven. Zijn moed en volharding met zij
Read more...
De man die bekend staat als de 'boekhouder van Auschwitz' is op 96-jarige leeftijd overleden. Hij was in 2015 een van de laatste mensen die veroordeeld werden voor de nazi-genocide van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oskar Gröning werd tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn rol als medeplichtige bij de moord op 300.000 van de ongeveer één miljoen slachtoffers van het concentrati
Read more...
Hillary Clinton heeft zich herpakt na de presidentsverkiezingen waarin ze het aflegde tegen Trump. 'Trump vernietigt bewust onze instituties. Het imago van Amerika bladdert af, dat verdient tegengas.' Ze is monter. Haar lach klatert door de vergaderruimte in hotel Krasnapolsky. Niets herinnert nog aan het drama op 8 november 2016, toen niet zij, maar Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezin
Read more...
Deutsche Bahn (DB) ziet af van een plan om treinen te vernoemen naar historische persoonlijkheden, zoals Anne Frank. Een woordvoerder van het spoorbedrijf erkende tegenover de krant Bild dat een "kwetsende"  inschattingsfout is gemaakt.Het spoorbedrijf had het publiek vorig jaar opgeroepen namen voor te stellen voor nieuwe hogesnelheidstreinen. Daar kwam onder meer de naam van de beroemde onderdui
Read more...
Hoe breng je in Zuid-Soedan, een land in chaos met slechts één verharde weg, hulpgoederen naar 7 miljoen mensen? Amsterdammer Peter Krouwel van Unicef: 'Overal krijgen we te maken met wegversperringen, om tol te heffen.' De functie van Amsterdammer Peter Krouwel (49) lijkt best saai: logistiek manager. Maar dat hij die functie uitvoert bij Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, ín Juba,
Read more...

Volkskrant

De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders donderdagavond dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter...
Read more...
John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster...
Read more...
De Franse oud-president Sarkozy wordt verdacht van het aannemen van Libisch geld. Sneeft zo de reputatie van een politicus? Of is dit een slinkse wraakactie...
Read more...
Het drama in Congo - militiegeweld, enorme aantallen ontheemden zonder voedsel of medische hulp - is door Nederland op de agenda gezet van de Veiligheidsraad....
Read more...
Een Britse politieagent, die als een van de eersten hulp bood na de vergiftiging van een voormalige Russische dubbelagent, is donderdag na een behandeling van...
Read more...
...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC