NIEUWS & LINKS

startonline.info

Trouw

Inspectie vindt de nieuwe ontslagwet slecht uitpakken voor werknemers
De Inspectie SZW concludeert dat er bij ontslagprocedures nauwelijks naar werknemers wordt geluisterd. Het UWV gaat bijna uitsluitend af op informatie van het bedrijf en controleert dat niet.
Read more...
De Apollo-vlinder wint de strijd om de Alpe d'Huez
Ook vandaag staat de Alpe d'Huez weer vol uitzinnige Tour de France-liefhebbers. Maar overnachten op de berg is er voor velen niet bij. Dankzij de Apollo-vlinder.
Read more...
Financiële steun aan FC Twente is begrijpelijk, maar schrijnend
FC Twente heeft het moeilijk. Na het wanbestuur van voorzitter Joop Munsterman ging het van kwaad tot erger. Net toen de club in rustiger vaarwater kwam, was er de degradatie. Met alle negatieve financiële gevolgen van dien. Enschede heeft nu een eerste divisieclub met een stadion dat geschikt is voor internationaal voetbal. Een zorgenkind met een waterhoofd. Dat de gemeente zich die situatie aantrekt is begrijpelijk.
Read more...
Misschien moet Halsema op zoek naar een andere commandant, eentje die níet schoffeert
Je gaat ervan duizelen, en dat in Nederland! Dus niet in Mexico of Jordanië maar in hartje Mokum, de vriendelijke hoofdstad van het Koninkrijk aan Zee, vol fietsen, woonboten en toeristen die er graag hun koffers laten rollen. Het hoofd van de gemeentelijke brandweer, Leen Schaap, wordt door het eigen personeel met de dood bedreigd en door de politie beveiligd.
Read more...
Erdogan beëindigt twee jaar na coup de noodtoestand in Turkije
Na twee jaar is in Turkije de noodtoestand opgeheven. Die werd kort na de mislukte staatsgreep in 2016 afgekondigd en verliep in de nacht van woensdag op donderdag.
Read more...
Ondanks kritiek blijven tabaksfabrikanten festivaljongeren voor zich te winnen
Ondanks dat de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vorig jaar een onderzoek naar dubieuze verkoop van sigaretten aankondigde, gaan zeventien festivals hiermee door. Dat zegt de Onderzoeksredactie Tabak, een journalistiek onderzoekscollectief van onder meer het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Read more...
'Eindelijk wordt het vraagstuk zelfdoding niet meer genegeerd'
Zelfmoordpreventielijn 113 krijgt een extra subsidie. ‘Een trendbreuk’, zegt oprichter Mokkenstorm.
Read more...
Dumoulin houdt huis in etappe elf van de Tour: 'Maar dit kan ik niet elke dag'
Tom Dumoulin had ook vandaag weer goede benen. De Limburger demarreerde fraai, eindigde als tweede en staat nu derde in het algemeen klassement.
Read more...
Lopen kerken leeg door welvaart? Welnee, zeggen Britse onderzoekers
Arme landen zijn het meest religieus, rijke landen het meest geseculariseerd. De statistieken zijn duidelijk. Maar wat is de samenhang tussen die twee? Daar zijn in het verleden grootse debatten over gevoerd.
Read more...
Het blijft droog en het water wordt schaarser: wat doet Nederland?
Een nijpend gebrek aan water is er nog niet. Ontstaat dat wel, dan gaan de cruciale sectoren voor.
Read more...

NU.NL

Nog nooit eerder zoveel treinen op tijd als eerste helft 2018
De treinen rijden dit jaar vaker op tijd, meldt spoorbeheerder ProRail. In het eerste halfjaar van 2018 reed 92,1 procent volgens de planning. 
Read more...
Weerbericht: Droog en zomers warm, waarschuwing voor mist in westen
Er verandert de komende 24 uur niet veel aan het weerbeeld. Het blijft droog en het is bijna overal zomers warm. In het westen van het land kan donderdag op de vroege ochtend dichte mist voorkomen.
Read more...
Brand Nationaal Park Noord-Brabant onder controle
De brand die woensdag uitbrak in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, is onder controle. De hulpdiensten blijven naar verwachting nog wel de hele nacht bezig met blussen.
Read more...
Twee brandweerlieden gewond nadat brandweerwagen kantelt
Een brandweerauto op weg naar een natuurbrand in Leusden (Utrecht) is op zijn zijkant terechtgekomen. Twee van de drie brandweerlieden in de wagen zijn hierbij lichtgewond geraakt.
Read more...
OM eist tien jaar cel voor voorbereiden liquidatie in Almere
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag tien jaar cel geëist tegen twee mannen die terechtstaan voor het voorbereiden van een liquidatie van een crimineel in Almere. 
Read more...
Oorzaak brand Nunspeet niet te achterhalen
De oorzaak van de brand in een opslag voor fietsaccu's vorige week in Nunspeet is niet meer te achterhalen. Van brandstichting is in elk geval geen sprake. 
Read more...
Moeder ontvoerde baby Hannah met enkelband vrijgelaten
De verdachte moeder van baby Hannah die begin dit jaar werd ontvoerd uit Eersel, is woensdag door het gerechtshof in Den Bosch met een enkelband vrijgelaten. 
Read more...

BNR

Boeren laten oogst bewust mislukken
Het heeft inmiddels zo lang niet meer geregend, dat boeren een deel van hun oogst...
Read more...
Veiligheidscontroles in zwembaden nog steeds onvoldoende
De veiligheidscontroles in zwembaden zijn nog steeds onvoldoende. Dat zeggen experts tegen BNR. Door het...
Read more...
Waarom zijn robots vaak 'dieren'?
Rolls-Royce is bezig met het ontwikkelen van robotkakkerlakken die problemen in de motoren van vliegtuigen...
Read more...
Techbazen beloven geen killer robots te bouwen
Een aantal grote techbazen, onder wie Elon Musk, belooft geen killer robots te ontwikkelen. De...
Read more...
Ook Spanje introduceert seksuele toestemmingswet
In Spanje wordt binnenkort een nieuwe wet over seksuele toestemming ingevoerd, waardoor verkrachting voor de...
Read more...


AD

Steeds vaker kiezen sporters voor slaan en schoppen als ideale work-out. En het aantal echte (kick)boksers neemt toe. Komt de vechtsport zo van het foute imago af? ,,De boegbeelden helpen wel."
Read more...
Uitzendbureau Randstad heeft korte tijd te maken gehad met een datalek. Door een softwarefout waren privégegevens van werkzoekenden die staan ingeschreven bij het bedrijf voor iedereen in te zien, meldt RTL Z.
Read more...
Vermoeid achter het stuur kruipen is haast even gevaarlijk als rijden onder invloed. Daarvoor waarschuwt Veilig Verkeer Nederland aan het begin van de zomervakantie, nu veel mensen met de auto vertrekken voor een lange reis naar de zon.
Read more...
De Inspectie SZW levert harde kritiek op uitkeringsinstantie UWV als het gaat om het toekennen van ontslagaanvragen van werknemers om bedrijfseconomische redenen. Dat meldt Trouw. Het UWV controleert het waarheidsgehalte van de informatie van de werkgever (waarmee het ontslag wordt gemotiveerd) niet of nauwelijks.
Read more...
In het westen van het land kan vandaag op de vroege ochtend dichte mist voorkomen. Het KNMI waarschuwt daarvoor en heeft voor de kustprovincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland code geel afgekondigd.
Read more...

Het Parool

Werknemers van vrachtafhandelingsbedrijf Menzies World Cargo (MWC) leggen donderdag op Schiphol het werk neer. Dat meldt vakbond FNV. Het gaat om de vroege ploegendiensten, tussen 5.00 en 9.00 uur. Het is de eerste actie nadat woensdag het ultimatum over een nieuw cao-voorstel  was verstreken. "Vrijwel alle ingeroosterde Menzies-werknemers gaan meedoen aan de werkonderbreking," zegt Egon Groen,
Read more...
Een staking van cabinepersoneel treft volgende week maximaal driehonderd Ryanair-vluchten. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij heeft de staking van het personeel in België, Spanje en Portugal woensdag aan de getroffen reizigers gemeld. Het gaat om zo'n 50.000 klanten van Ryanair die volgende week woensdag of donderdag van of naar een van de drie landen zouden vliegen.FamilievakantiesRyanair noem
Read more...
Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken betreurt dat hij aanstoot heeft gegeven met 'te scherpe bewoordingen' over landen als Suriname en integratie. De 'illustraties' die de minister vorige week tijdens een besloten bijeenkomst heeft gebruikt, noemt hij nu 'ongelukkig'.Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij op verzoek van veel partijen opheldering geeft over de uitspraken
Read more...
Suriname is volgens minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken een mislukte staat. D66 wil uitleg over zijn 'onbegrijpelijke' opmerkingen, VVD noemt de uitspraak 'lomp'. De minister deed de uitspraken vorige week dinsdag tijdens een besloten bijeenkomst met Nederlanders die werkzaam zijn bij internationale organisaties. Onderzoeksprogramma Zembla (BNNVara) heeft beelden van de gebeurtenis toegespee
Read more...
Drie kopstukken van de Haarlemse Hells Angels-chapter hebben celstraffen tot negen jaar opgelegd gekregen.  In de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp noemde de rechtbank hen de leiders van een criminele organisatie, "die het plegen van strafbare feiten faciliteerde en stimuleerde".Chapterpresident Lysander de R. (36) kreeg de hoogste straf. Zijn secondanten Ricardo van der H. (43)
Read more...

Volkskrant

Na twee jaar is in Turkije de noodtoestand opgeheven. Die werd kort na de mislukte staatsgreep in 2016 afgekondigd en verliep in de nacht van...
Read more...
De minister van Buitenlandse Zaken moest woensdag door het stof om zijn uitlatingen over multiculturele samenlevingen in het algemeen en Suriname in het bijzonder. Deskundigen...
Read more...
Drinkwaterbedrijven adviseren vanwege aanhoudende droogte al dagen om zuinig om te springen met water. Toch is van nijpende tekorten nog lang geen sprake, zo luidt...
Read more...
De radicale moslim die opgehangen werd omdat hij een gouverneur doodde, is nu voor veel Pakistanen een held. Politici hopen daarvan te profiteren bij de...
Read more...
Europees Commissaris Margrethe Vestager (Concurrentiebeleid) velt het vonnis woensdag binnen 10 seconden na het begin van haar langverwachte persconferentie: Google krijgt een boete van 4,34...
Read more...
...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC