NIEUWS & LINKS

startonline.info

Trouw

Wat is nostalgie en wat moeten we ermee?
De maand december roept bij veel mensen nostalgische gevoelens op. Ook bij mij. Ik koester warme jeugdherinneringen aan de kerstvieringen op onze boerderij in Twente en aan het spetterende nieuwjaarsfeest in het noaberschap. Maar wat is nostalgie en wat moeten we ermee?
Read more...
Het bericht dat Tour-winnaar Froome positief testte kwam niet als een verrassing
Je hoeft geen aanhanger van complottheorieën te zijn om een schimmig spoor te ontwaren tussen het moment in 2009 waarop in het Londense kantoor van de sponsor de champagnekurken knalden en afgelopen woensdag, toen het laatste restje illusie van een schone wielerploeg in rook opging. In acht jaar tijd regen zich bij Team Sky de dopingincidenten aaneen. Het bericht dat viervoudig Tour-winnaar Chris Froome positief testte tijdens de Vuelta kwam niet als een verrassing.
Read more...
Er zijn niet veel monniken meer over
Monnickendam, Munnekezijl en Schiermonnikoog zijn drie van de negen plaatsen in Nederland met iets van 'monnik' in hun naam. Vroeger waren dat er veel meer - een naamlijst uit 1846 noemt er ruim tachtig, waarvan zo'n zestig voor polders, wateren, dijken en wegen.
Read more...
Wie oud wil worden moet eigenwijs en koppig zijn
Die lichamelijke tips om oud te worden, die kennen we nu wel. Maar welke geest heb je nodig?
Read more...
Boekenkast van mijn ouders, wat wil je me zeggen?
De boeken uit zijn jeugd bepaalden Tonnus Oosterhoffs zicht op de wereld. ‘De mens is niet geboren met facetogen.’
Read more...
'Als Froome zo ziek was, had hij moeten stoppen'
Wielrenners sporten onder omstandigheden die inspanningsastma uitlokken, zegt sportarts Jean Driessen. Maar Chris Froome was wel heel erg ziek als hij zoveel medicijnen nodig had.
Read more...
De nieuwe economie ziet eruit als een donut
Nieuw is het niet wat de Britse econoom Kate Raworth zegt. Toch slaat haar pleidooi voor een duurzame en sociale economie aan.
Read more...
'Staken? Wie brengt de patiënt dan weg?'
De werkbelasting van het ambulancepersoneel is enorm. Maar in staking gaan? Daar zijn de verpleegkundigen niet zomaar warm voor te krijgen.
Read more...
Apeldoorn wil wereldrecord bijbellezen verbreken
Op weg van het station in Apeldoorn naar het Glazen Huis komen fans van de radioactie Serious Request langs de Onze Lieve Vrouwekerk. Vanaf maandag laten dj's zich voor het goede doel opsluiten, maar al vanaf vanochtend doen zo'n vijfhonderd mensen een poging een nieuw wereldrecord bijbellezen te vestigen.
Read more...
Is er in Nederland toekomst voor de boer?
Monic Slingerland is chef opinie van Trouw. Elk weekend stelt ze een vraag aan de lezers, op dinsdag verschijnt een selectie van de antwoorden.
Read more...

NU.NL

Lichaam van verdwenen kok gevonden op terrein van Paleis Soestdijk
De politie heeft zaterdag op het terrein van Paleis Soestdijk het lichaam gevonden van 49-jarige kok Edwin die anderhalve maand geleden spoorloos verdween.
Read more...
'Acuut stresssyndroom waar Henriquez aan overleed bestaat niet'
Drie specialisten en de cardioloog die Mitch Henriquez hebben behandeld zeggen dat het acute stresssyndroom waar de 42-jarige Mitch Henriquez volgens twee deskundigen aan is overleden, niet bestaat.
Read more...
Politie heeft nog geen zicht op motief steekpartijen Maastricht
De politie heeft nog geen zicht op het motief voor de twee steekpartijen in Maastricht afgelopen donderdag waarbij twee mensen om het leven kwamen. Daarom is een nieuwe oproep gedaan of mensen die meer informatie hebben, zich willen melden.
Read more...
Weginspecteurs bekeuren steeds vaker bij wangedrag in verkeer
De weginspecteurs van Rijkswaterstaat bekeuren weggebruikers steeds vaker voor wangedrag. Dit jaar verwachten ze voor het eerst meer dan duizend processen-verbaal op te maken voor wangedrag in het verkeer.
Read more...
Meerdere ongelukken in midden van het land door gladheid op wegen
In het midden van het land zijn zaterdagochtend diverse ongelukken gebeurd vanwege gladheid. Het KNMI waarschuwde zaterdag dat het 's ochtends in het hele land plaatselijk glad kon zijn en gaf code geel af voor de provincies Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en Drenthe. 
Read more...
Evacuaties na uitslaande brand in opvangcentrum Friese Kollumerzwaag
In Kollumerzwaag in Friesland zijn zaterdagochtend zeven bewoners van een opvangcentrum geëvacueerd wegens een uitslaande schuurbrand. De brand sloeg over naar een naastgelegen boerderij, waarin appartementen zijn ondergebracht.  
Read more...
Oud-minister Wijers volgens Volkskrant opnieuw invloedrijkste persoon
Hans Wijers voert voor het vierde jaar op rij de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders aan. De 66-jarige voormalige minister voor D66 en oud-topman van AkzoNobel heeft onder meer bestuurlijke functies bij Shell, Heineken en het Concertgebouw.
Read more...

BNR

24 jaar Joegoslavië Tribunaal: 'Illusie dat iedereen berecht wordt'
Na 24 jaar komt er een eindje aan het Joegoslavië Tribunaal. Alphons Orie, als enige...
Read more...
Extern meldpunt voor misstanden leger
Defensiepersoneel en oud-medewerkers kunnen vanaf nu terecht bij een meldpunt om ongewenst gedrag en andere...
Read more...
'De Bitcoin gaat het niet worden'
De Bitcoin zit in een achtbaan. De cryptomunt is waanzinnig populair. Sinds een week worden...
Read more...
'Snapchat was net een oude onderbroek'
Wie deed het het afgelopen jaar goed op de beurs en wie moet zich nog...
Read more...
'We hebben het mooiste huis van Wormer'
In Huis te Koop kijken we iedere week binnen in een karakteristiek huis dat te...
Read more...


AD

Een jaar geleden was Nederland in de ban van Supertijn, die leed aan hersenstamkanker. Maar er zijn meer 'Tijns'. Zoals Gerrit de Vries (12). Dit is zijn verhaal.
Read more...
Voor Ankie Haverkamp (84) was de computer haar poort naar de wereld. ,,Zo langzaam wordt het rustig om me heen! Ik ga gedag zeggen tegen alle vrienden! M'n laatste reis is nu bijna aangebroken... Tot ziens! Liefs jullie Ank."
Read more...
,,Smeerlap, ik maak je kapot", zou de directrice van zorgaanbieder Laverna tegen de 76-jarige Jan van de Corput hebben geschreeuwd. De bejaarde man uit Oosterhout zocht thuiszorg voor zijn terminaal zieke vrouw, maar belandde bij de politie om aangifte te doen wegens mishandeling en bedreiging.
Read more...
PSV vindt dat de KNVB meer kan doen om het thema seksueel misbruik in de sport bespreekbaar te maken en onder de aandacht te houden. De club kreeg dit jaar te maken met vijf meldingen van seksueel misbruik.
Read more...
Hugo Borst schrijft over zijn moeder, die aan alzheimer lijdt. Als hij haar naar bed brengt, komen herinneringen boven aan de tijd dat dat nog andersom was.
Read more...

Telegraaf

Een auto is door nog onbekende reden in de Asterdplas beland. Wandelaars zagen een deel van een auto boven het wateroppervlakte uitsteken en schakelden de...

Read more...

Het lichaam dat zaterdagochtend werd aangetroffen op het terrein van Paleis Soestdijk, is van de vermiste Edwin Takens uit Soest. Dat heeft de politie bekendgemaakt....

Read more...

De directrice van zorgaanbieder Laverna heeft een 76-jarige Oosterhouter bedreigd. De man heeft aangifte gedaan. De twee kregen ruzie om een onduidelijk contract, dat de...

Read more...

Verschillende actiegroepen demonstreren zaterdagmiddag in Den Haag tegen politiegeweld. Aanleiding voor de demonstratie zijn de eisen in het proces tegen de twee agenten die terechtstaan...

Read more...

Een man heeft vrijdagochtend een jong overleden katje gedumpt in een vuilnisbak in Warmenhuizen. Dierenopvang Schagen Hollands Kroon plaatste een bericht met foto’s van het...

Read more...

Het Parool

Telkens als na een incident wordt gezegd dat geen sprake is van terreur, ontstaat een verontwaardigd tegengeluid. Hoe komt dat toch? Politie en justitie zijn doorgaans huiverig publiekelijk iets te zeggen over onderzoeken zolang die niet zijn afgerond. Dat is niet verwonderlijk: het gaat meestal om gevoelige materie, die bovendien nog aan een rechter zal moeten worden voorgelegd. Juist daarom is h
Read more...
Een emotionele achtbaan was 2017 voor Jesse Klaver. De GroenLinksleider won fors tijdens de verkiezingen, verloor tijdens de formatie zijn moeder en eindigde in de oppositie. Jesse Klaver ploft neer op een designstoel in De Rode Olifant. Hij is terug in het monumentale Haagse kantoorpand waar het voor hem allemaal begon: hier droeg Bram van Ojik op 12 mei 2015 het partijleiderschap van GroenLinks
Read more...
Bij Spingaren is alles ambachtelijk en huisgemaakt, van de gore charcuterie tot de mislukte hoofdgerechten. Dieptepuntje, hoor. Het eerste wat je ziet als je het restaurant aan de gracht binnenloopt, is zo'n gigantische trog lolly's waar je bij vertrek een greep uit mag doen. Mijn tandarts had vroeger zo'n bak op de balie (eind jaren tachtig werden de lolly's vervangen door opwindgebitjes), mede d
Read more...
Supermarktconcern Lidl verkoopt vanaf volgend jaar geen vuurwerk meer aan klanten onder de zestien jaar. Het gaat om vuurwerk dat het hele jaar door verkocht mag worden. De minimumleeftijd gaat van twaalf naar zestien jaar. In de aanloop naar deze jaarwisseling geldt de ondergrens van twaalf jaar nog wel.Zestien jaar is al de minimumleeftijd voor de verkoop van regulier vuurwerk in de laatste dage
Read more...
Het Jumbo Goudeerlijk boerenmaisbrood is gekozen tot het 'Gouden Windei', het meest misleidende product van 2017. Dat meldt voedselwaakhond foodwatch vrijdag. Het zelfbenoemde 'goudeerlijke' maisbrood is door Jumbo gebakken zónder maismeel.Van de 15.000 mensen die aan de publieksverkiezing hebben meegedaan, stemde 31 procent voor dit brood van Jumbo. Volgens foodwatch heeft het brood alleen wat ma
Read more...

Volkskrant

Hans Wijers blijft de invloedrijkste Nederlander. De 66-jarige D66-prominent voegde dit jaar nog een prestigieuze nevenfunctie toe aan zijn toch al omvangrijke cv, bij ING,...
Read more...
Weginspecteurs van Rijkswaterstaat schrijven steeds meer bekeuringen uit aan automobilisten die een rood kruis boven de rijbaan negeren of ongeoorloofd stilstaan op de vluchtstrook. Sinds...
Read more...
Minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil de Nederlandse nationaliteit afnemen van twee mannen die eerder zijn veroordeeld voor een terroristisch misdrijf. Wie de mannen...
Read more...
De jaarlijkse economische groei van Nederland gaat de komende dertig jaar op aan de kosten van de energietransitie. Die kosten voor het overgaan van fossiele...
Read more...
Ze zijn vreemde eenden in de bijt, deze drie jonge talenten uit de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste personen. Niet alleen door hun leeftijd, maar...
Read more...
...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC