NIEUWS & LINKS

startonline.info

Trouw

Syrische dominee Mathilde Sabbagh is vastbesloten haar land niet te ontvluchten
Ook al zijn er nog zoveel Syriërs gevlucht, de Syrische dominee Mathilde Sabbagh blijft daar. ‘Ik wil de kerk en mijn God daar dienen.’
Read more...
Oordeel gerust, maar durf je oordeel
ook te herzien
Ziyad Marar: Oordelen. Waarom niemand je ooit zal begrijpen en de voordelen daarvan. Vertaling Karl van Klaveren en Indra Nathoe. Uitgeverij Ten Have; 254 blz. € 21,50 ★★★★☆
Read more...
Kan zo’n boek als de Bijbel nog wel?
Voorbij geweld en discriminatie. Een postkoloniale lezing van de Bijbel Krijn van der Jagt Athenaeum 136 blz. € 19,99 ★★☆☆☆
Read more...
'De groene stad' van O'Hanlon: een verrassing voor iedereen die zich schaamt voor Almere
Redmond O’Hanlon, de ontdekkingsreiziger en Darwinkenner met de witte bakkebaarden, was in een Amsterdams café nog zo gewaarschuwd. Almere? 'Ik zou er van mijn leven nooit heengaan', zei de uitbaatster van Café Koosje.
Read more...
'De verendief', dat is natuurhistorische true crime
Sommige waargebeurde verhalen zijn zo ongelooflijk dat je ze online moét checken om verder te kunnen lezen. Dat geldt voor het boek ‘De verendief’, geschreven door Kirk Wallace Johnson, een voormalig Amerikaans hulpverlener in Irak die in New Mexico bijkomt van een posttraumatische stressstoornis.
Read more...
Weergaloos kunst- en vliegwerk: het Boston Symphony Orchestra
Boston Symphony Orchestra Bernstein, Beethoven ★★★★☆
Read more...
Generation Wealth: ze zijn rijk, ze zijn mooi, ze zijn niet gelukkig
Het is makkelijk lachen om de mensen die alle extremen opzoeken om maar bij de elite te horen. Fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield probeert met haar project ‘Generation Wealth’ te laten zien dat hun drijfveren dieper liggen.
Read more...
Foute grap opnieuw verteld? Dan is het foute boel
Beoordeelt u mensen op grond van foute grappen die jaren geleden zijn gemaakt of getweet, vroeg chef opinie Monic Slingerland zich af. Lezers menen dat foute grappen van vroeger kunnen beter kunnen worden gelaten voor wat ze zijn, in plaats van ze degene die ze maakte na te dragen.
Read more...
Zonder de joodse wortels van het christelijk geloof, verliest de Protestantse Kerk haar identiteit
Het christendom heeft een bijzondere familieverwantschap met het jodendom, reageert Eeuwout Klootwijk, werkzaam voor de dienstenorganisatie Kerk en Israël en predikant in Oost-Souburg, op het gesprek met Jan Offringa.
Read more...
Iedereen gaat erop vooruit, maar de Amsterdammer wat minder
Het linkse bestuur van Amsterdam wilde een nieuw geluid laten horen. Maar door het Rijk gaan de lasten omhoog.
Read more...

NU.NL

Huisarts krijgt achttien maanden celstraf voor misbruik tiener
De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag een 53-jarige huisarts veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een veertienjarige jongen. De arts kreeg een celstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
Read more...
Beschoten coffeeshop Delft weer open na tijdelijke sluiting van 72 uur
De coffeeshop The Game in Delft, die dit weekend is beschoten, blijft open. Dat heeft burgemeester Marja van Bijsterveldt na overleg met de politie besloten. De burgemeester besloot zondag de coffeeshop aan de Breestraat voor 72 uur te sluiten wegens de schietpartij.
Read more...
Koufront maakt vrijdag einde aan zomerse temperaturen
De herfst begint officieel op vrijdag en dan krijgen we te maken met een weersomslag. We ruilen het nazomerse weer in voor buien, wind en beduidend lagere temperaturen.
Read more...
Nationale ombudsman krijgt tal van klachten over bereikbaarheid DUO
De Nationale ombudsman krijgt tal van klachten over de telefonische bereikbaarheid van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de organisatie die onder meer de studiefinanciering voor studenten regelt.
Read more...
Mensensmokkelaar na achtervolging opgepakt in Eindhoven
De Koninklijke Marechaussee heeft met hulp van de politie na een achtervolging een verdachte van mensensmokkel kunnen aanhouden.
Read more...
Brandweer bevrijdt jongen (4) uit ondergrondse afvalcontainer Zevenbergen
De brandweer van Zevenbergen heeft dinsdagmiddag een vierjarig jongetje bevrijd uit een ondergrondse vuilcontainer in Zevenbergen.
Read more...
Onderzoeksraad onderzoekt instorten parkeergarage Wormerveer
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. De parkeergarage blijft in elk geval woensdag nog dicht.
Read more...

BNR

Algemene Beschouwingen: goede toon, inhoudelijk debat
'Een goede toon, een inhoudelijk debat'. Roderik van Grieken van het Nederlands Debatinstituut is over...
Read more...
Harde woorden in Algemene Beschouwingen
Fractievoorzitter van de VVD Klaas Dijkhoff wordt boos op Alexander Pechtold nadat zowel vriend als...
Read more...
Gelderland bindt strijd met Japanse Duizendknoop aan
Een prachtige plant, maar je komt er nooit meer vanaf. De Japanse Duizendknoop, ooit in...
Read more...
Algemene Beschouwingen staan op scherp
De Tweede Kamer debatteert de hele dag over de miljoenennota, op deze eerste dag van...
Read more...


AD

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken moet 382 vragen beantwoorden over de Nederlandse steun aan de Syrische oppositiegroepen. De Tweede Kamer heeft de lange lijst met vragen vandaag ingediend.
Read more...
Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond, is woedend over het vertrek van Ellie Lust bij de politie. Hij vindt dat ze moet blijven. De bekende agente heeft na druk van de leiding gekozen voor haar televisiecarrière. In gesprek met korpschef Erik Akerboom zal Struijs vrijdag om opheldering vragen.
Read more...
Dna-profielen die zijn opgeslagen tijdens het grootschalige dna-verwantschapsonderzoek in de moordzaak Nicky Verstappen moet ook gebruikt worden om de moord op opticien Isabelle Pongs in Landgraaf te onderzoeken. Dat stelt de weduwnaar van Isabelle, Pieter Pongs, in een interview met de zender L1.
Read more...
Stichting HoogOverijssel dreigt vliegmaatschappijen die in de toekomst vanaf Lelystad Airport gaan vliegen voor de rechter te slepen. Dat blijkt uit een brief die aan twaalf airlines is verstuurd.
Read more...
Het plan van de VVD om criminaliteit dubbel zo hard te bestraffen als die in probleemwijken wordt gepleegd, wordt weggehoond. Experts in strafrecht noemen het 'onhaalbaar' en ‘rechters zullen zich er niks van aantrekken’.
Read more...

Het Parool

Er komt op Schiphol toch een sociaal plan voor medewerkers van beveiligingsbedrijf Procheck. Daarmee zijn een staking en vertraagde risicovluchten van de baan. Procheck levert zogeheten profilers van de luchthaven, die bij risicovluchten (onder meer naar de VS en Israël) in de passagiersruimten op zoek gaan naar mogelijke ongeregeldheden. De luchthaven heeft het contract met het bedrijf vanaf 1 ja
Read more...
Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen debatteert de Tweede Kamer over de tijdens Prinsjesdag 2018 gepresenteerde plannen van het kabinet. Volg het vandaag hier.
Read more...
De Nationale ombudsman krijgt tal van klachten van studenten over de telefonische bereikbaarheid van DUO, de organisatie die onder meer de studiefinanciering regelt. Studenten worden vaak dertig minuten tot een uur in de wacht gezet voordat ze een medewerker te spreken krijgen."Bij extreme drukte krijgen ze het verzoek om op een later moment terug te bellen en wordt de verbinding verbroken. In som
Read more...
VVD-voorman Klaas Dijkhoff kan op weinig bijval in de Kamer rekenen voor zijn plan om misdaden begaan in probleemwijken zwaarder te straffen. Niet alleen de oppositie, maar ook coalitiepartijen waren fel. DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu sprak van 'postcode-racisme'.Dijkhoff noemde een aantal criteria om probleemwijken te identificeren: wijken met een hoge werkloosheid en mate van criminaliteit
Read more...
In grote delen van het land zal de postbezorging door PostNL donderdag worden ontregeld door een staking van het personeel van 24 uur. Dat kan volgens vakbond FNV betekenen dat veel post een dag later wordt bezorgd.Een woordvoerder van PostNL liet weten de oproep van FNV tot staking "heel erg te betreuren". De exacte gevolgen zijn nog niet duidelijk. Zo is het volgens het bedrijf nog onduidelijk h
Read more...

Volkskrant

Bezorgers en postvoorbereiders van PostNL leggen donderdag voor 24 uur het werk neer uit onvrede met een nieuwe werkwijze. Door een andere manier van sorteren...
Read more...
VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff pleitte woensdag voor zwaardere straffen voor criminaliteit in probleemwijken, zoals dat in Denemarken gebeurt. Dat zou moeten helpen bij de integratie, maar...
Read more...
De twee terreurverdachten die afgelopen juni werden gearresteerd op verdenking van het plegen van een aanslag op een Rotterdams politiebureau, filmden kort voor hun arrestatie...
Read more...
In 2000 werd Nevzet Altay veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de roofmoord op Geke de Goede, ook wel de Arnhemse villamoord genoemd. Dinsdag concludeerde...
Read more...
...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC