NIEUWS & LINKS

startonline.info

NOS
Zeldzame walvis gefilmd vanaf windmolenpark in Noordzee

Medewerkers van energiebedrijf Eneco hebben een zeldzame walvis vastgelegd vanaf een windturbine in de Noordzee. Ze maakten een filmpje van de gewone vinvis, een zeezoogdier dat zich zelden tot nooit laat zien in dit deel van de wereld.

De installateurs werkten op het Prinses Amalia-windpark, dat...

Read more...
10 jaar cel en tbs voor man die willekeurige voorbijganger neerschoot

Azim. A is veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging. De 21-jarige A. schoot vorig jaar oktober zonder aanleiding een student neer. De toen 21-jarige Sydney Ruiter raakte blijvend verlamd in zijn onderlichaam en zit nu in een rolstoel.

Het Openbaar Ministerie...

Read more...
Mbo-studenten malen niet om titels, 'die voegen voor ons niks toe'

Een titel voor afgestudeerde mbo'ers, net als voor hbo'ers en wo'ers: GroenLinks kwam vanochtend met een plan voor die "blijk van erkenning". Minister Van Engelshoven noemde het vervolgens "een sympathieke gedachte", maar nu blijkt dat mbo'ers zelf helemaal niet zitten te wachten op een titel.

"Wij...

Read more...
Vierde verdachte in een maand opgepakt in moordzaak-Mieremet

Opnieuw is er een verdachte opgepakt in de zaak van de liquidatie van crimineel John Mieremet. De 38-jarige Özgur C. wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord en deelname aan een criminele organisatie die liquidaties voorbereidde.

C. geldt ook als verdachte in de zaak van de...

Read more...
Saudiërs in het nauw door zaak-Khashoggi, maar de oliekraan blijft open

Het Westen, en met name de Verenigde Staten, pakt Saudi-Arabië nauwelijks aan na het verdwijnen de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Ook in Nederland duurde het even voor er gereageerd werd. Woensdag gaf minister Hoekstra pas aan dat hij toch niet naar Saudi-Arabië gaat voor een...

Read more...

Trouw
De gemeente Rotterdam vindt het zinloos, het versturen van duizenden sollicitatiebrieven door oudere bijstandsgerechtigden. Ze krijgen toch een afwijzing.
Read more...
Museum De Lakenhal en de Universiteit Leiden slaan handen ineen voor aankoop schilderijen, literaire en persoonlijke archieven.
Read more...
Katholieken in Vietnam verzetten zich tegen de communistische regering, corruptie, politiegeweld en milieuvervuiling. De machthebbers stellen kritiek niet op prijs.
Read more...
Ombudsman Adri Vermaat van Trouw bespreekt journalistieke dilemma's en kijkt kritisch naar de werkwijze van de redactie.
Read more...
Met het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote...
Read more...

Scientias

Kan dit dan verklaren waarom wij mensen zo intelligent zijn? Onderzoekers hebben ontdekt dat menselijke dendrieten (zie kader) andere eigenschappen...

Read more...

We zijn gewaarschuwd: dit is wat er gebeurt als een gebied twee graden opwarmt. In het klimaatakkoord hebben landen met...

Read more...

De eerste missie kan volgend jaar al plaatsvinden. Wie met een goed staaltje technologie op de proppen komt dat kan...

Read more...

Het lijkt slechts nieuws voor de leefbaarheid van de planeten die rond rode dwergsterren cirkelen. Onderzoekers bestudeerden 12 jonge rode...

Read more...

De vis leefde zo’n 150 miljoen jaar geleden en heeft wel wat weg van een moderne piranha. Onderzoekers ontdekten de...

Read more...

Er zijn nog vier mogelijke landingsplekken in de race. In 2020 stuurt NASA opnieuw een rover naar Mars. En wat...

Read more...
AD
Na een voorbereiding van zo'n drie maanden is vandaag de Australische competitie van start gegaan. Siem de Jong speelde bij zijn debuut in de A-League met Sydney FC met 1-1...
Read more...
Losjes gooide Kiki Bertens haar vlecht over de linkerschouder en zette haar ene voet schuin achter de andere. Ze mag dan niet al te veel ervaring hebben op de catwalk,...
Read more...
NU.NL
OM eist tot 12 jaar cel tegen Nederlandse verdachten plofkraken Duitsland
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag gevangenisstraffen tot twaalf jaar geëist tegen vijf mannen die verdacht worden van het uitvoeren van vijf plofkraken in Duitsland.
Read more...
Tien jaar cel en tbs voor neerschieten willekeurige fietser in Groningen
De 21-jarige Aziz A. is vrijdag veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het neerschieten van een willekeurige fietser in oktober vorig jaar in Groningen.
Read more...
Waterstand van Rijn bij Lobith bereikt laagste punt ooit
De Rijn bij Lobith heeft sinds de metingen in 1901 zijn begonnen, nog nooit zo laag gestaan. Vrijdag was de waterstand nog maar 6.61 meter boven NAP. 
Read more...
Wiet in Canada één dag na legalisering op meerdere plekken uitverkocht
Slechts één dag na de legalisering van wiet in Canada is de drug op meerdere plaatsen in het land al uitverkocht.
Read more...
Opnieuw verdachte vast voor betrokkenheid bij moord op John Mieremet
In het onderzoek naar de liquidatie van crimineel John Mieremet, die in 2005 werd doodgeschoten in Pattaya in Thailand, is met de 38-jarige Özgur C. opnieuw een verdachte gearresteerd.
Read more...
Straten staan blank door zware regenval aan oostkust Spanje
Er trekken momenteel twee stormen over Spanje, waardoor het land geteisterd wordt door zware regenval. In achttien provincies, vooral aan de oostkust, is donderdag code rood of oranje uitgegeven.
Read more...
Verdachte van dubbele beschieting Zaandam opgepakt
Een van de mannen die verdacht wordt van het tot tweemaal toe beschieten van een negentienjarige man in Zaandam, heeft zichzelf gemeld bij de politie. De verdachte, een 24-jarige uit...
Read more...
'Turkije ontkent delen geluidsopnames van dood Saoedische journalist'
Turkije heeft vrijdag ontkend geluidsopnames gedeeld te hebben waarop te horen is hoe de Saoedische journalist Jamal Khashoggi zou zijn vermoord. Eerder zouden Turkse regeringsmedewerkers tegen Amerikaanse collega's hebben gezegd...
Read more...
NUsport
Ajax zonder geblesseerde Tagliafico in uitduel met Heerenveen
Ajax moet het zaterdag in het uitduel met sc Heerenveen stellen zonder Nicolás Tagliafico. De linksback heeft een heupblessure opgelopen bij het Argentijnse elftal.
Read more...
Bayern-leiding accepteert 'keiharde kritiek' van media niet langer
De leiding van het geplaagde Bayern München heeft vrijdag stevig uitgehaald naar de Duitse media. De directie van de 'Rekordmeister' is klaar met de keiharde kritieken in de pers.
Read more...
Wimbledon voert vanaf 2019 tiebreak in voor beslissende set
Wimbledon krijgt vanaf 2019 een tiebreak voor de beslissende set, zo heeft de organisatie van het Grand Slam-toernooi vrijdag bekendgemaakt.
Read more...
Volleybalsters treffen China in strijd om WK-brons
De Nederlandse volleybalsters nemen het zaterdag in de strijd om WK-brons op tegen China. De olympisch kampioen verloor vrijdag in de halve finales na een thriller van Italië: 2-3.
Read more...
...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC