NIEUWS & LINKS

startonline.info

NOS
Grote brand in poeliersbedrijf in Arnhem

Bij een poeliersbedrijf in Arnhem woedt een grote brand. Er stijgen dikke zwarte rookwolken op die te zien zijn tot in de wijde omgeving. De brandweer is uitgerukt met meerdere bluswagens en een hoogwerker.

De brandweer zegt dat het om een grote brand gaat en dat...

Read more...
'Individueel gespaard pensioen valt flink tegen door lage rente'

Mensen die individueel voor hun pensioen sparen, krijgen waarschijnlijk grote tegenvallers te verwerken als ze straks met pensioen gaan. Het gaat soms zelfs om een halvering van de pensioenvooruitzichten.

Dat constateert de Volkskrant na een rondgang langs bedrijven. In totaal sparen zo'n 1,2 miljoen Nederlanders individueel...

Read more...
Talibanstrijders gijzelen 170 buspassagiers in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Kunduz hebben Talibanstrijders een grote groep buspassagiers gegijzeld, onder wie een onbekend aantal kinderen. Ze zaten in drie bussen. Volgens Afghaanse media gaat het om zeker 170 passagiers.

De bussen waren op weg naar de hoofdstad Kabul. De Taliban wierpen bij de...

Read more...
Man met mes in politiebureau Barcelona doodgeschoten

In een voorstad van Barcelona is een man doodgeschoten die vanochtend met een mes een politiebureau was binnengedrongen. De man is volgens de politie van Algerijnse afkomst en zou 'Allahoe akbar' hebben geroepen.

De man ging vanochtend vroeg het politiebureau van zijn woonplaats Cornella de Llobregat...

Read more...
Amerikaanse ambassade in Ankara onder vuur genomen

De Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara is vanochtend meerdere keren beschoten. Een van de kogels raakte de ruit van een beveiligingshokje bij het gebouw. Niemand raakte gewond.

Volgens Turkse media werden zeker vier kogels afgevuurd uit een wit busje, dat daarna wegreed. De politie...

Read more...

Trouw
Heerlijk, zo'n paradijselijk weekend vol vrijheid. Bij het lieve Lowlands dit jaar slechts één kanttekening: tussen alle uitzinnige feestjes hadden...
Read more...
Benidorm zal oma Freda Jackson (81) niet snel meer terugzien. ‘Veel te veel Spanjaarden’ die haar ruw onder de voet...
Read more...
Drie keer per week schrijft Stevo Akkerman een column waarin hij de 'keiharde nuance' en het 'onverbiddelijke enerzijds-anderzijds' preekt.
Read more...
Marijn de Vries fietst u elke maandag door het sportweekend.
Read more...
De mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
Read more...

Scientias

En dat is goed nieuws voor de zoektocht naar buitenaards leven. Het is alweer meer dan 25 jaar geleden dat...

Read more...

Je kent ze wel: de debatten over het klimaat. Zijn we als mens nu hoofdverantwoordelijk of is klimaatverandering door de...

Read more...

Waarom namen de bouwers van dit imposante stenen bouwwerk voor zichzelf genoegen met eenvoudige houten hutten? Tijdens een colloquium in...

Read more...

Ons universum is mogelijk niet het eerste. En ook niet het laatste. Onderzoekers denken bewijs te hebben gevonden van een...

Read more...

Een nieuwe aanwijzing dat het echt sporen van oer-leven zijn. Tot die conclusie komt een team van wetenschappers nadat ze...

Read more...

Onderzoeken suggereren dat er een goede kans is dat de rover de stofstorm overleeft. Het is al meer dan twee...

Read more...
AD
In Engeland en Italië zit het transfergeweld erop, maar de rest van Europa kan nog tot en met 31 augustus handelen. Mis in onze rubriek TransferTalk niets van alle geruchten...
Read more...
De Japanse delegatie bij de Aziatische Spelen in Indonesië is ernstig in verlegenheid gebracht door een frivool uitstapje van vier spelers van het basketbalteam.
Read more...
NU.NL
Dodental na aardbevingen Lombok stijgt naar zeker tien doden
De aardbevingen die het Indonesische eiland Lombok zondag troffen, hebben gezorgd voor tien doden. Ook zijn meer dan 24 mensen gewond geraakt, meldt de rampenbestrijdingsdienst BNPB maandag.
Read more...
22.000 mensen gered van overstromingen in India
Ongeveer 22.000 mensen zijn gered uit overstroomde gebieden in de Indiaase staat Kerala.
Read more...
Bussen vol Zuid-Koreanen onderweg naar Noord-Korea voor reünie
Bussen met Zuid-Koreanen zijn maandag onderweg naar Noord-Korea voor een familiereünie op Noord-Koreaanse bodem. Zo'n 180 families zullen elkaar voor het eerst sinds de Koreaoorlog (1950-1953) weer zien.
Read more...
Fietser (72) komt om door botsing met motor in Maastricht
Een van de twee slachtoffers van een ernstig ongeval in Maastricht is zondagavond overleden, meldt de politie maandag. Het gaat om een 72-jarige fietser die in botsing kwam met een...
Read more...
Nederlands spoor volgens ProRail nagenoeg vol door hogere bezetting
Het ruim 7.300 kilometer tellende Nederlandse spoorwegnet is volgens ProRail nagenoeg vol. Toch heeft het weinig zin om extra spoorlijnen aan te leggen, omdat daar bijna geen ruimte voor is,...
Read more...
Amerikaanse ambassade in Ankara beschoten
Onbekenden hebben de ambassade van de Verenigde Staten in de Turkse hoofdstad Ankara onder vuur genomen, melden verschillende Turkse media maandag. De schoten werden afgevuurd vanuit een rijdende auto.
Read more...
Honderden menselijke botten gevonden in noorden van Mexico
De Mexicaanse autoriteiten hebben in noord-Mexico bijna tweehonderd menselijke beenderen gevonden. Het gaat vermoedelijk om massagraven.
Read more...
'Families Noord- en Zuid-Korea zien elkaar voor het eerst en laatst'
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
Read more...
NUsport
Bertens door titel in Cincinnati naar historische dertiende plek op ranglijst
Kiki Bertens is dankzij haar succes op het WTA-toernooi van Cincinnati vier plekken gestegen op de wereldranglijst. De Wateringse, die het Amerikaanse hardcourttoernooi zondag op haar naam schreef, mag zich nu de nummer dertien van de wereld noemen.
Read more...
Gediskwalificeerde Alonso raakt zege in 6 uur van Silverstone kwijt
Fernando Alonso heeft niet lang kunnen genieten van zijn zege met Toyota in de 6 uur van Silverstone, de derde race van dit seizoen in het World Endurance Championship (WEC). Beide Toyota's TS050 Hybrid werden na afloop gediskwalificeerd.
Read more...
Coach Van den Brom blij dat andere spelers opstaan bij koploper AZ
John van den Brom is erg tevreden met de manier waarop AZ is begonnen aan het Eredivisie-seizoen. De coach vindt het vooral mooi om te zien dat er andere spelers opstaan bij de kersverse koploper, die deze zomer Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst verkocht.
Read more...
'Vitesse hoopt snel duidelijkheid te krijgen over huur Ödegaard'
In dit blog houden we je op de hoogte van al het transfernieuws. Niet alleen de bevestigde transfers worden vermeld, maar ook de geruchten. De transferperiode is op 1 juni begonnen en duurt in Nederland nog tot en met 31 augustus.
Read more...
...

Telegraaf

Volkskrant

AD

NRC