Verwoestende brand zet streep door opening eerste raceseizoen elektrische motoren

De start van de nieuwe raceklasse MotoE, voor elektrische motoren, laat nog even op zich wachten. De eerste wedstrijd in de nieuwe klasse, die gereden wordt naast de MotoGP. zou op 5 mei zijn. Dat gaat echter niet meer lukken na een verwoestende brand in de nacht van woensdag op donderdag op het circuit van Jerez.

Daarbij raakte nagenoeg al het materiaal van de raceteams beschadigd. De brand brak uit in de paddock op het circuit van Jerez, waar de teams waren neergestreken waren voor de testdagen. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

De Moto E is de eerste volledig elektrische raceklasse die vanaf dit jaar zijn intrede doet in de motorsport. In de weekends waarin ook de MotoGP-races worden verreden, staan ook de elektrische motoren aan de start. De wedstrijden worden op de zondagochtenden verreden, na afloop van de warming-up van de MotoGP-coureurs.

De seizoenstart zou nu naar verluidt op 19 mei zijn op het circuit van Le Mans. Daaropvolgend zijn de Sachsenring (Duitsland), de Red Bull Ring (Oostenrijk) en Misano (Italië) aan de beurt. De gemiste race van Jerez wordt op een ander moment ingehaald.

Volgens de organisatie van de MotoE is er veel materiële schade en wordt de oorzaak van de brand nog onderzocht. De resterende testdagen in Jerez zijn afgelast.

Ga naar NOS Sport

Geef een reactie