Nieuw Nederlands beachduo imponeert bij debuut in Doha

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde kunnen tevreden terugkijken op hun eerste toernooi samen. Bij het World Tour-toernooi in Doha zorgden ze voor een stunt door onder anderen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen te verslaan.

Brouwer en Meeuwsen zijn met afstand Nederlands beste duo. Ze werden in 2013 wereldkampioen, pakten in 2016 olympisch brons en zijn de nummers vier van de wereld. Daar hadden Varenhorst en Van de Velde echter geen boodschap aan in Doha.

Het duo, dat pas sinds kort samenspeelt, won met 2-1 (17-21, 21-15, 15-13) en bereikte daardoor de achtste finales. Daarvoor waren ze al de kwalificatieronde en de groepsfase doorgekomen met drie overwinningen in vier duels.

Op naar Tokio 2020

De 28-jarige Varenhorst stond bij de laatste twee WK’s in de halve finale, maar telkens met een andere partner. In 2015 met Reinder Nummerdor en in 2017 met Maarten van Garderen. Met de 24-jarige Van de Velde richt hij zich nu op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Het avontuur van Varenhorst en Van de Velde eindigde in Doha in de achtste finales. Er werd met 2-0 (21-19, 21-19) verloren van de Amerikanen Nicholas Lucena en Philip Dalhausser. Laatstgenoemde is voormalig olympisch en wereldkampioen.

Buiten Varenhorst/Van de Velde en Brouwer/Meeuwsen deden er geen andere Nederlandse koppels mee in Doha.

Ga naar NOS Sport

Geef een reactie