Explosie bij coffeeshop in Amsterdam-Oost

In de Linnaeusstraat, in Amsterdam-Oost, heeft zich vroeg op zondagochtend een ontploffing voorgedaan. De politie ontving rond 05.10 uur meldingen van een “harde knal”. Volgens de politie waren op dat moment ook surveillerende agenten in de buurt, die een lichtflits hebben gezien.

Het gaat vermoedelijk om een explosief, dat in de buurt van een coffeeshop tot ontploffing is gebracht. De politie onderzoekt nog om wat voor explosief het precies gaat, laat een woordvoerder weten. Daarbij wordt mogelijk de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingezet. “Het zal nog wel enkele uren duren voordat vast kan worden gesteld wat er precies in de straat is gelegd”, aldus de woordvoerder.

Voor het onderzoek is een deel van de straat afgezet; het openbaar vervoer is daardoor omgeleid, laat de GVB weten. In de straat zijn meerdere panden beschadigd door de ontploffing.

Dit is de tweede ontploffing in de Linnaeusstraat in korte tijd. In de nacht van 12 op 13 januari vond ook een explosie plaats voor de coffeeshop Smoke Palace.

Ga naar NRC

1 thought on “Explosie bij coffeeshop in Amsterdam-Oost

Geef een reactie