Kabinet negeert oproep Amerikaanse ambassadeur om Russisch gas te boycotten

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, is naar de Tweede Kamer gekomen om een debat bij te wonen over zijn oproep om Russisch gas te boycotten. Hij zat in de bankjes achter de Kamerleden, met uitzicht op de ministers Blok en Wiebes.

“De ambassadeur is zeer aanwezig met zijn medewerkers”, merkte minister Blok op. Maar dat heeft het Nederlandse standpunt niet kunnen beïnvloeden. De ministers zijn niet van plan om Russisch gas te boycotten. Nederland heeft dat veel te hard nodig, was de boodschap aan de ambassadeur.

Aan het debat deden maar zes politieke partijen mee. Zij zijn verdeeld over de oproep van de Amerikaanse ambassadeur en over de Russische gasleiding Nord Stream 2. Met die nieuwe leiding wil Rusland meer gas aan Europa verkopen. Amerika is bang voor te veel Russische invloed, maar heeft ook een ander belang: zelf gas aan Europa verkopen.

Dit is waar de Nord Stream 2 op dit moment wordt aangelegd. De gasleiding maakt Oekraïne minder belangrijk als gasdoorvoerland:

Ga naar NOS

3 thoughts on “Kabinet negeert oproep Amerikaanse ambassadeur om Russisch gas te boycotten

  1. New Kids on the Block is my favourite band of 90s. They had so many hit songs! The ones I remember are ‘Tonight’, ‘Baby, I Believe In You’ and their hit ‘Step By Step’. These are real songs, not fake ones like today! And it is sooo good they have a tour in 2019! And I’m going to attend their concert in 2019. The concert setlist is here: [url=https://newkidsontheblocktour2019.com]New Kids on the Block tour Montreal[/url]. Click on it and maybe we can even visit one of the performances together!

  2. Backstreet Boys BSB are an American rock band. The band was founded on April 20, 1993 in Orlando, Florida, by Lou Pearlman. Now this is the most successful band with more than 100 million records sold all around the world. The group was named after a flea market in Orlando, the “backstreet flea market”. In 2019 Backstreet Boys has more than 50 concerts in the US with their DNA tour. Check them at [url=https://backstreetboystourdates.com]Backstreet Boys tour Boston[/url] site. Full list of tour dates & concerts!
  3. I like rock bands! I really do! And my favourite rock band is Hootie&Blowfish! All band members has came together to perform more than 50 concerts to their fans in 2019! To know more about Hootie and The Blowfish in 2019 visit website [url=https://hootietheblowfishtour.com]Hootie and the Blowfish tour Sunrise[/url]. You won’t miss any performance this year if you click on the link!

Geef een reactie