Benfica wint met 10-0, dat lukte deze eeuw alleen PSV nog maar

Benfica heeft een zeldzaam goede prestatie geleverd. De ploeg won in de Portugese competitie met 10-0 van CD Nacional. Zo’n uitslag is deze eeuw slechts een keer eerder voorgekomen in de 25 grootste competities van Europa.

Die uitslag was in Nederland: de 10-0 van PSV tegen Feyenoord in 2010. Slechts twee andere clubs scoorden sinds 2000 tien goals of meer in competitieverband. Real Madrid won in Spanje in 2015 met 10-2 van Rayo Vallecano en FC Wil in Zwitserland in 2002 met 11-3 van FC Sankt Gallen.

Benfica ging vanavond met 3-0 rusten dankzij Álex Grimaldo en Haris Seferovic, maar ging pas echt los in de tweede helft met zeven goals. João Félix, Pizzi (penalty), Ferro, Rúben Dias, Jonas (twee keer) en Rafa Silva waren de doelpuntenmakers.

Stand in Portugal

Door de overwinning is Benfica koploper Porto, dat vrijdag met 1-1 gelijkspeelde bij Moreirense, tot op een punt genaderd in de Portugese competitie. Het Sporting CP van Marcel Keizer en Bas Dost, dat al twee duels op rij niet heeft gewonnen, staat vierde op elf punten en kan de titel wel vergeten.

Ga naar NOS Sport

Geef een reactie