Alaphilippe nieuwe leider in San Juan, Belgisch talent laat zich zien

De Fransman Julian Alaphilippe is de nieuwe leider in de Ronde van San Juan. De Deceuninck-renner won de derde rit, een individuele tijdrit over twaalf kilometer, en nam de leiderstrui over van Fernando Gaviria, winnaar van de eerste etappe.

Het 19-jarige Belgische talent Remco Evenepoel mocht even dromen van zijn eerste zege als prof: op het geheel vlakke parcours (een rechte weg van zes kilometer die twee keer afgelegd moest worden, met halverwege een bocht als enige obstakel) was hij bij het meetpunt verreweg het snelste.

Alaphilippe, die ook de tweede etappe al won, gaf net als Valerio Conti tien seconden toe na zes kilometer. Conti bleef Evenepoel net voor, Alaphilippe bleek twaalf tellen sneller.

Ga naar NOS Sport

2 thoughts on “Alaphilippe nieuwe leider in San Juan, Belgisch talent laat zich zien

Geef een reactie