Vijf maanden cel geëist tegen oud-beveiliger Geert Wilders

Het Openbaar Ministerie heeft maandag vijf maanden gevangenisstraf geëist tegen Faris K., de ex-beveiliger van Geert Wilders die ervan verdacht wordt informatie over onder meer de woonplaats van de politicus te hebben gelekt.

De 36-jarige K. heeft bekend. Hij zou over zijn werk hebben gepraat met drie vrouwen, onder wie zijn vriendin, en details hebben prijsgegeven die onder zijn geheimhoudingsplicht vielen.

Tijdens de zitting in de Haagse rechtbank noemde K. zijn gedrag „stom”, aldus persbureau ANP. Hij is al eens eerder veroordeeld voor het lekken van beroepsgeheimen.

Lees ook: Strafzaak tegen beveiliger Wilders is pijnlijk voor verdachte en aanklager

Barack Obama

Behalve over Wilders zou K. volgens ANP ook informatie hebben gedeeld over het bezoek aan Nederland van een van de dochters van Barack Obama, destijds nog president van de Verenigde Staten. Voor zover bekend heeft de loslippigheid van K. niet tot beveiligingsproblemen geleid. Volgens het OM is er van kwade wil bij K. geen sprake geweest.

Het onderzoek naar K. kwam in de zomer van 2016 op gang en duurde enkele maanden. De recherche tapte zijn telefoon af en hing zijn auto vol met opnameapparatuur. Eind februari 2017 werd hij gearresteerd en zat korte tijd vast.

Ga naar NRC

Geef een reactie